הזוכים ייצגו את אירופה בשלב הסופי בתחרות Intel Global Challenge 2011 שתתקיים בקליפורניה בחודש נובמבר שם יתחרו על הזכייה העולמית נגד הזוכים מארצות הברית ומאסיה
קבוצת פוטו-ג’יני (Photo-Genie) מישראל זכתה במקום הראשון וקיבלה 20,000 דולר בתחרות Intel Challenge Europe 2011 – תחרות היזמות של אינטל, שנועדה לאתר ולתמוך בסטודנטים היזמים המבטיחים ביותר באירופה. התחרות, המציינת עתה את שנתה השישית, חותרת לעצב דור חדש של יזמים ולהזין את תרבות ההמצאה על ידי סיוע בהחדרת עניין ופיתוח בפרויקטים טכנולוגיים בעלי פוטנציאל עסקי ומסחרי גבוה. הקבוצה הישראלית זכתה במקום הראשון על מיזם המאפשר לכל אחד להיראות טוב בתמונות, בקלות ובמהירות.
מעל 128 פרויקטים הוגשו און-ליין לתחרות היזמות של אינטל, ו- 33 צוותים נבחרו להשתתף בגמר התחרות האירופית, בסופוט, פולין. פאנל של נציגי קרנות הון סיכון, מנהיגים עסקיים, אנשי אקדמיה ומומחים מן התעשייה, בחר שני צוותים זוכים, ממערב ומזרח אירופה. את הפרסים העניק יז’י בוז’ק, נשיא הפרלמנט האירופי, במהלך כינוס הפורום האירופי לרעיונות חדשים.
הזוכים ייצגו את אירופה בשלב הסופי בתחרות Intel Global Challenge 2011, שתתקיים באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה ב- 8-10 בנובמבר, 2011, שם יוזמנו לסייר בכמה מחברות הסטארט-אפ המוכרות ביותר בעמק הסיליקון ולהיפגש עם משקיעים, בעודם מתחרים על הזכייה העולמית נגד הזוכים מארצות הברית ומאסיה.
“מוחות יצירתיים צעירים יכולים להגות את ההמצאות הטובות ביותר. עם תמיכה ממוסדות חינוך וארגוני יזמות ברחבי אירופה, הסטודנטים יכולים לפתח את רעיונותיהם ולהפוך אותם למסחריים, באמצעות הנחייה ומשוב ממשקיעים ויזמים מצליחים, היוצרים ערך עסקי אמיתי,” אמר כריסטיאן מוראלס, סגן נשיא ומנכ”ל אזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה באינטל.
מוראלס גם אירח מפגש שולחן עגול במהלך התחרות, יחד עם נציגים מזרוע ההשקעות של אינטל (Intel Capital) והצוות לענייני התאגיד של החברה, בנושא חשיבות היזמות. “יזמות מניעה את הצמיחה העתידית שלנו,” אמר מוראלס, “החדרת רוח יזמית היא חיונית לאירופה, אם אנו רוצים להישאר בחוד החנית.”
משתתפי השולחן העגול הסבירו מדוע יש להקנות לאנשים צעירים כישורי חשיבה ביקורתית ופתרון בעיות כבר בגיל צעיר, על מנת להבטיח שהם מוכנים ללמידה לאורך חייהם. “תכנית Intel Teach לימדה עשרה מיליון מורים ברחבי העולם כיצד להשתמש בטכנולוגיה בכיתה על מנת לעורר את הלמידה. התלמידים חייבים להיות משתתפים פעילים בחינוך שלהם משום שכבר אין הבטחה לג’וב-לכל-החיים במקצוע יחיד. סביר כי הלומדים של היום ימלאו מספר תפקידים במהלך הקריירה שלהם, כשכירים או כעצמאים, וחובתנו להכין אותם לשוק העבודה של מחר,” הוסיף תומס אוסבורג, מנהל קשרי חוץ באירופה באינטל.
עבור מרסין הייקה, מנהל מרכז ומזרח אירופה, המזה”ת ואפריקה באינטל, השראת רוח יזמית חיונית לתחרותיות של אירופה: “יזמות היא הנפט הגולמי של יצירת מקומות עבודה והצלחה יוצרת במישרין מקומות עבודה. אנחנו צריכים גם לעזור ליזמים להבין את הערך שבכישלון משום שלא כל מיזם חדש יכול להצליח, אבל כל ניסיון עוזר ללטש את הרעיונות שלהם.”
גם קבוצת BUCKY’o’ZUN מדנמרק זכתה במקום הראשון על יצירת חומר חדש, החוסם 99.99% מקרינת UV כאשר מורחים אותו על העור או על חומרים הנוטים לדהות. הזוכים בפרס השני, שקיבלו 10,000 דולר כל אחד, היו NeurON מפולין ו- WeDecide מדנמרק. NeurON יצרו חומרה ותוכנה המשתמשות במחשבות, תחושות ורגשות מגלי מוח לשליטה במכשירים, ליצירת צבעים או לשליטה ב”מקלדת-מוח”. WeDecide היא מערכת תוכנה שנועדה לסייע לארגונים לממש את החוכמה הקולקטיבית שלהם בתהליך מקוון של קבלת החלטות שיהיה מעניין ויתאפיין בתמריצים ושקיפות.