חדשות היום

טכנולוגיות חדשות לתחום הצבאי מבית Analog Devices

Analog Devicesמאת: אריק וינשטיין

בסדרת כנסים שערכה חברת Analog Devices לחברות ביטחוניות במפעליהם הציגה החברה טכנולוגיות ומוצרים חדשים בתחום הצבאי. ההרצאות כללו חידושים ומוצרים בשלשה תחומים עיקריים:
ממירים מהירים (High Speed ADCs) וממירים בעלי הספק נמוך בתדרים הגבוהים מ-1GHz
לתחום ה-RF: ומחוללי שעון מדויקים.
מגברים מהירים למעגלי ממירים, מגברי ווידאו וכן ליישומי מדידה.
גו’ן בנטלי (Jon Bentley), מנהל שווק בתחום ה-Industrial & Instrumentation () שלקח חלק בסדרת הכנסים ביחד עם סניף החברה בישראל, אחראי על הפיתוח העסקי והקשר עם הלקוחות מסביב לגלובוס בתחומי ה-I&I: “מוצרי Analog Devices לתחום
ה-I&I מכסים תחומים רבים כמו תחום בקרת תהליכים – הכולל בקרי PLC, מערכות בקרה מבוזרות (DCS) וחיישנים במגוון רחב, תחום מדידות וניטור נתונים כולל צב”ד, מוצרים לאנליזה כימית ולניטור הסביבה. בסדרת הכנסים בישראל התמקדנו בתחום
הצבאי-תעופתי, הכולל פתרונות ורכיבים למערכות מכ”ם, תקשורת ליישומים צבאיים, מערכות הגנה ואוויוניקה”.
מטרת הכנסים שנערכו בחברות ביטחוניות מובילות היא לקיים קשר ישיר עם הלקוחות. הכנסים היו טכניים בעיקרם והתמקדו בקהילת המהנדסים והמפתחים בחברות אלו, ג’ון בנטלי: “חשוב לנו לשמוע בצורה ישירה מלקוחותינו על האתגרים עימם הם מתמודדים בכל שלבי הפיתוח ועל הצרכים הייחודיים לתעשייה זו – גם בהווה וגם כפי שהם צופים לעתיד של 5 או 10 השנים הבאות. שיתוף פעולה עם לקוחותינו בניתוח המגמות השוק הצבאי יאפשר לנו בעתיד לספק טכנולוגיות ומוצרים העונים על דרישותיהם. אנו הצגנו ללקוחותינו את הערך המוסף שאנו מביאים להם במיוחד ביישומים הצבאיים ותעופתיים כמו בתחום המכ”ם ותקשורת לשדה הקרב”.
בכנסים הוצגו לחברות הביטחוניות רכיבים חדשים וגם כאלה שהם בשלב Pre-Release ומפות דרכים של החברה למשפחות הרכיבים השונות. בתחום הממירים המהירים הוצגו נתונים לממירים מהירים עד תדר דגימה של 2.5Gsps. כמו כן הוצגו רכיבים חדשים המשמשים לעיבוד אותות ושרשראות RF כמו מפצלי שעון מדויקים ומגברים מהירים – שהם אבני בניין חשובים בכל שרשרת לעיבוד אותות.
בין הרכיבים המתקדמים שהוצגו והמיועדים גם לתעשייה הביטחונית:
מגבר ADA4940 המסוגל לדחוף ממירי DAC מהירים ברזולוציה של עד 18 ביט בתחום DC ועד 2MHz. ה-ADA4940 מאופיין בביצועים גבוהים תוך צריכת הספק נמוך במיוחד של 6.5[mW], זרם שקט של 1.25mA ועיוות הרמוני נמוך במיוחד של -90dBTHD@2 MHz.
ממירים מהירים ADC שיתמכו ב-16 ערוצי דגימה ברזולוציה של 14 ביט בקצב של 65 MSPS.
רכיבים חדשים בתחום מחוללי שעון וחלוקתם כמו ה-AD9514 שמחלק תדר כניסה של עד 1.6GHz ומתאים ליישומים שדורשים רעש פאזה ו-jitter נמוכים.
כמו כן הוצגו כלים מתקדמים שמעמידה החברה לטובת לקוחותיה, כדוגמת סימולטור ה-NI MultiSim שפותח ביחד עם National Instrument ותומך ייעודית בתכנון וניתוח מעגלים עם רכיבי Analog בסביבת Spice. כלי נוסף שהוצג הוא ™Analog Filter Wizard המשמש כלי עזר לבחירה ותכנון של מגברים ביישומי מסננים שונים. ה-Engineering Zone הוא קהילת תמיכה מקוונת למהנדסים שהוקמה ע”י החברה, ומהווה ערוץ תקשורת ישיר בין לקוחותיה למהנדסי החברה לכל מגוון הרכיבים.
ג’ון בנטלי, שמביא עמו ניסיון רב מתחום הצבאי-תעופתי ובתעשיית המוליכים למחצה, מציין בהערכה את החדשנות והיצירתיות בשוק הישראלי: “הלקוחות הישראלים יודעים בדיוק מה הם רוצים וצריכים. אנו רואים באזורים אחרים בעולם את ההערכה הגדולה לטכנולוגיות שיוצאות מישראל – והמשוב מלקוחותינו בישראל חשוב לנו מאד. אני חייב לציין שאנו מקבלים שיתוף פעולה מצוין מלקוחותינו כאן גם אם בהרבה מקרים אנו לא ממש יודעים מה המוצר הסופי של הלקוח מסיבות ביטחוניות. אנו נשאף למקד יותר את הכנסים הייעודיים הללו בשנים הבאות כך בהתאם לצרכי הלקוחות בישראל”.

אנלוג לשוק הצבאי

תגובות סגורות