שוק החיישנים המגנטיים צפוי לעבור את רף 2 מיליארד הדולר בשנת 2015. טאואר-ג’אז וקרוקוס, מפתחת מובילה של טכנולוגיות מגנטיות ומוליכים למחצה, הודיעו היום על סיום תהליך הפיתוח של מוצרי חיישן שדה מגנטי של קרוקוס המבוססים על פטנט טכנולוגי שפותח ביחד עם חברת טאואר-ג’אז. טאואר-ג’אז היוותה שותף ייצור אסטרטגי של קרוקוס במהלך תהליך הפיתוח וכעת תייצר את מוצרי החיישן אשר הוסמכו והוכשרו על תהליך ה-CMOS בטכנולוגיית ה-130 ננו מטר של החברה. טאואר-ג’אז תוכל להציע בעתיד את השימוש בפיתוח תהליך מתקדם זה ללקוחותיה.
קרוקוס פיתחה את החיישנים המגנטיים CTSX כתגובה לביקוש בשוק עבור פתרונות חישה ברגישות גבוהה והורדת עלויות במספר רב של יישומים.
“שוק החיישנים המגנטיים צפוי לעבור את רף 2 מיליארד הדולר בשנת 2015. הצגת משפחת מוצרי החיישן המגנטיים CTSX של קרוקוס שמיועדת למגוון רחב של פלחי שוק, היא דוגמא נוספת לעוצמות וליכולות מרחיקות הלכת של טכנולוגית MLU הכוללות אבטחה, אפליקציות יישומי זיכרון וחיישנים חדשים”, אמר Ristic LJ, סגן נשיא ומנכ”ל היחידה העסקית בקרוקוס. “אין אף טכנולוגיית MRAM שמסוגלת לתת מענה לשווקים רבים כשם שטכנולוגית MLU של קרוקוס יכולה.”
“הכשרת החיישנים המגנטיים מבוססי CMOS מאפשרת לטאואר-ג’אז להציע פתרונות מתקדמים מאוד ותחרותיים ללקוחות רבים בשווקים שונים, כגון מוצרי אלקטרוניקה, תעשייה, כלי רכב ואחרים. אנו נרגשים להביא את הטכנולוגיה לייצור בהיקף בסדר גודל זה השנה ולהיות חלוצים בשוק עם פתרונות מרובים של חיישנים מגנטיים”, אמרה זמירה שטרנפלד-לביא, סמנכ”ל החטיבה העסקית TOPS ומחלקת מחקר ופיתוח בטאואר-ג’אז.