אוקסיאל המציאה ומפעילה את תהליך הייצור ההמוני הראשון לננו-צינוריות פחמן בעלות שכבה אחת, המוזיל את תהליך הייצור הקיים בכשני סדרי גודל -עד פי 100. הנושא מעורר עניין בקרב חברות תעשייה בישראל
חברת הננו-טכנולוגיה הבינלאומית אוקסיאל (OCSiAl) תציג לראשונה בישראל טכנולוגיה לשיפור משמעותי של חומרים תעשייתיים, באמצעות הוספה של ננו-צינוריות פחמן בעלות שכבה אחת. ההכרזה תתקיים במסגרת כנס טכנולוגי-מדעי בנושא ננו-צינוריות פחמן (carbon nanotubes), שייערך במכון לננו-טכנולוגיה ולחומרים מתקדמים באוניברסיטת בר אילן ב-13 בנובמבר. אוקסיאל המציאה ומפעילה את תהליך הייצור ההמוני הראשון לננו-צינוריות פחמן בעלות שכבה אחת (SWCNT), תהליך המגדיר מחדש את השוק ומוזיל את הייצור הקיים בסדר גודל של עד פי 100.
הנושא מעורר עניין בקרב חברות תעשייה בישראל, ולכנס נרשמו כבר עשרות נציגי חברות, ביניהן כתר פלסטיק, אינטל, HP, וולטה-וולקן, התעשייה האווירית, רפאל, אלביט, 3M, קודאק וחברות רבות נוספות. בנוסף למומחים מהתעשייה, ייטלו חלק בכנס מדענים מהאוניברסיטאות בר אילן, תל אביב, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, אריאל וכן מהטכניון, מכון ויצמן למדע, המכון הטכנולוגי בחולון ומרכז המחקר בסורק.
המוצר המרכזי של אוקסיאל (http://ocsial.com/en) הוא TUBALL – חומר ייחודי הכולל לפחות 75% ננו-צינוריות פחמן בעלות שכבה אחת, ואשר יכול לשמש כתוסף אוניברסלי לקשת רחבה של חומרים ומוליכים, באמצעות הוספה זעירה ביותר למשקל החומר המקורי. אוקסיאל פיתחה ומייצרת קשת של תוספים תעשייתיים על בסיס TUBALL עבור מוצרים כגון מסכי מגע, פולימרים, מוצרי גומי וסוללות ליתיום, וכעת מפתחת תוספים עבור אלומיניום, בטון, צבעים ומוצרים נוספים.
בכנס יוצגו לראשונה בישראל תוספים תעשייתיים מבוססי TUBALL. האירוע יכלול גם את ההדגמה הראשונה בעולם של השיפור שהושג בחומרי בנייה ובמוצרים חדשים נוספים בעזרת TUBALL.
על פי התחזית של אוקסיאל, הביקוש לננו-צינוריות פחמן בעלות שכבה אחת מצד התעשיות השונות צפוי להגיע ב-2018 לכמות של 1,500 טון לשנה. הטכנולוגיה הייחודיות והרב צדדית של TUBALL צפויה להאיץ את צמיחת שוק זה על ידי הכנסה לשימוש של קטגוריות חדשות של מוצרים.
“ישראל היא אחד ממרכזי הידע והחדשנות המובילים בעולם בתחום הננו-טכנולוגיה. ככזו, היא מעניינת מאוד את אוקסיאל”, אמר קונסטנטין נוטמן, סגן נשיא אוקסיאל. “כבר כיום, אנו פועלים מול מספר חברות תעשייתיות שפועלים בישראל ואנו פועלים על מנת להרחיב כאן את בסיס הלקוחות שלנו ולהעמיק את שיתוף הפעולה עם גופים אקדמיים מישראל”.