ישנו הד גדול סביב טכנולוגיית ההתקנים הלבישים. המונח “התקנים לבישים” (wearables) מתאר את כל ההיבטים של טכנולוגיה שניתנים ללבישה על הגוף, החל בצמידים, שעוני יד, משקפיים, ביגוד, הנעלה, תכשיטים וגם הרבה מעבר לכך. תחום ההתקנים הלבישים אינו מוגבל, וכפי הנראה הם עומדים להיות תחום הגידול הנרחב הבא בהתקנים ניידים חכמים.
אם כן, מדוע ההתקנים הלבישים מעניינים כל כך ומדוע הם זוכים לכל כך הרבה התעניינות? להתקן לביש שנענד או נלבש על הגוף (לא רק של בני אדם אלא גם של בעלי חיים) יש יכולת להשתלב בחיי היומיום, באופן שאינו דומה להתקנים אחרים. הטלפונים החכמים קרובים במידת מה להיחשב התקנים לבישים ורבים לא יעזו לעזוב את ביתם ללא הטלפון. ואולם, כשמדובר בהתקנים הלבישים, הם יהפכו להיות אישיים ומחוברים לחיים היומיומיים אף יותר, בכך שיאספו נתונים לפי ההקשר של הסביבה בה נמצאים. במקום לשאת אותם בכיס או בתיק, כפי שעושים עם טלפונים חכמים, ההתקנים הלבישים יימצאו ממש על הגוף, יחוו את כל מה שאנחנו נחווה ומבלי שיהיו פולשניים יהפכו להיות חלק מסגנון חיינו הדיגיטלי.
ההתקן עצמו הוא רק מחצית הסיפור. הכוח האמיתי טמון בחיבור ההתקן לענן המחשוב וכתוצאה מכך ליישומונים (אפליקציות) ולשירותים שצמודים אלינו בכל אשר נלך. דוגמאות של התקנים לבישים הקיימות כבר היום מתפלגות באופן גס לשלוש קטגוריות: התקני מעקב נתונים אחר פעילות של כושר גופני, שעוני יד (המשמשים כמסך שני של הטלפון החכם) ומשקפיים (כמסך שני של הטלפון החכם ומציאות רבודה [augmented reality]). לכל ההתקנים האלו יש יכולת לאסוף נתונים בעזרת חיישנים, על מנת שנתוני הפעילות היומיומית שלנו יועברו לענן המחשוב, שם אפשר יהיה לנתח אותם. ניתוח של נתונים בריאותיים/רפואיים ושל נתוני התנהגות הם המפתח לשינוי או יותר נכון לשיפור סגנון החיים ולהגדלת האטרקטיביות שבהתקנים הלבישים. במילים אחרות, להפיכת ההתקנים הלבישים לבני לוויה טבעיים. למשל, ברבים מבין ההתקנים הלבישים למעקב אחר פעילות גופנית הקיימים כיום, נעשה שימוש במשך כמה חודשים ספורים ולאחר מכן הם נשכחים ונשארים מאחור. כך שהאתגר העומד בפני יצרני ההתקנים הלבישים והמטרה שלהם היא ליצור דבר מה שיהפוך להיות בן לוויה נוח וטבעי לטווח זמן ארוך.
מאמר זה מתאר את האופן שבו ®Freescale ו-®ARM פועלות יחד כדי לספק פתרונות של מוליכים למחצה מובילים בשוק עבור התקנים לבישים. חשיבות עליונה מוקדשת ליכולת לספק פתרונות בעלי נצילות הספק גבוהה ביותר וחסכוניים מאוד במקום, שאותם אפשר לתרגם להתקנים בעלי ממדים פיסיים קטנים שיכולים לפעול במשך זמן רב אחרי טעינה בודדת.
סקירת שוק טכנולוגיית ההתקנים הלבישים
רבים חושבים שההתקנים הלבישים הם הטכנולוגיה המרגשת ביותר והמבטיחה ביותר. בעוד שעובדה זו נראית נכונה, עלינו לזכור שההתקנים הלבישים קיימים כבר היום בשוק בצורה של כמה מוצרים מלהיבים, ובל נשכח שהתקנים חדשים יוצאים לשוק כל הזמן. טכנולוגיית ההתקנים הלבישים נמצאת בעיצומו של שלב חדשנות מהיר שבו חברות חדשות וחברות שעד לא מזמן כלל לא היו מוכרות מגייסות הון דרך קרנות במימון המונים (crowdsourcing) כגון Kickstarter, ויכולות לספק מוצרים תוך 12 עד 18 חודשים. כמו כן יצרני ציוד מקור (OEM) ידועים נכנסים לשוק ההתקנים הלבישים עם הפתרונות שלהם בקצב מהיר.
כאשר בוחנים את השוק אפשר להבחין בשלוש קטגוריות של התקנים השולטים במרחב ההתקנים הלבישים:
התקנים למעקב אחר אימונים/פעילות גופנית התקנים שאותם עונדים על פרק כף היד או שמצמידים אותם לגוף, והם עוקבים אחר פעילויות כגון ריצה, הליכה ושינה.
שעוני יד – משמשים כמסך שני להצגה של הודעות מטלפון חכם.
משקפיים ומצלמות – משקפיים המשמשות כטלפונים חכמים עם מציאות רבודה שמספקים מסך נוסף ומצלמות לבישות.
מעבר לשלוש קטגוריות עיקריות אלו של מוצרים אפשר גם להבחין בתחומים מרתקים חדשים שמתפתחים עבור ההתקנים הלבישים, למשל:
ביגוד חכם – ביגוד המבוסס על אריגים חכמים או על תאורת נוריות LED, וכולל גם נעליים חכמות ותכשיטים חכמים.
התקני בריאות – ניטור מטופלים מרחוק, א.ק.ג. (ניטור קצב הלב), ניטור רציף של הסוכר בדם ומדבקות לבישות אלחוטיות לאבחון מצבים כדוגמת הפרעות בקצב הלב (Cardiac Arrhythmia).
אימות זהות – ביצוע תשלומים, פעולות בנקאיות, התנעת כלי רכב ואוטומציה של הבית בבקרה של התקנים לבישים.
מערכות ראש ואוזניות פנימיות לגיימינג (משחקי מחשב) – אוזניות שמספקות צלילים עשירים ומיקרופונים משולבים.
אם כך, מה המשמעות של כל אלו מבחינת עתידם של ההתקנים הלבישים? התקנים שלהם יש פונקציה יחידה, כמו למשל רצועות אימון גופני, ימשיכו להיות פופולריים. עם חלוף הזמן יש לשער שנוכל לראות התפתחות דומה לזו שראינו במרחב הטלפונים החכמים, התפתחות שבעקבותיה יתמזגו בהדרגה תחומים פונקציונליים נוספים לתוך התקן יחיד וייצרו את האטרקטיביות הנדרשת כדי שההתקנים הלבישים יהפכו לנורמה. קשה לחזות כיצד ייראו התקנים כאלה, אך אפשר לצפות שנראה מיזוג של כל הקטגוריות המפורטות למעלה – למשל, שעון יד שפועל גם כמסך שני לטלפון החכם, עוקב אחר הפעילות היומית של העונד אותו, מנטר את בריאותו, מחבר אותו למשפחה שלו ולחבריו או לספקי שירותי בריאות וגם כולל פונקציונליות משולבת ומאובטחת עבור פעולות בנקאיות כך שאפשר להשתמש בו לביצוע תשלומים עם אימות זהות. נראה שהתקן לביש כזה שכולל הכל בהתקן יחיד יהיה מצוין.
התקנים לבישים בפעולה
עם תיק המוצרים הרחב ביותר בשוק, עם הפתרונות בעלי האפשרויות הטובות ביותר, אנו מוצאים את המיקרובקרים והמיקרו-מעבדים מבוססי ARM של Freescale כמתאימים במיוחד לכל סוגי התכנונים של מוצרי ההתקנים הלבישים. משפחות המיקרובקרים והמיקרו-מעבדים הניתנים לשדרוג קיימים בטווח שבין המיקרובקרים ®Kinetis להספק נמוך ביותר, כמו למשל KL03 במארז בגודל שבב (CSP) – המיקרו בקר מסוג ®ARM Powered הקטן בעולם, לבין מעבדי היישומים ®i.MX עם האצת גרפיקה בחומרה אשר מאפשרים יצירת תכנונים עם מערכות ההפעלה ברמה העליונה, כגון ®Linux ו-™Android ועם ממשקי משתמש עשירים ביותר.
רבים מבין ההתקנים הלבישים הקיימים כיום בשוק פועלים עם המיקרובקרים והמיקרו-מעבדים של Freescale המבוססים על ארכיטקטורת ARM. ארכיטקטורת ARM מספקת מנוע עיבוד עם הספק נמוך ויכולת שדרוג בביצועים שהופכת אותה לפתרון מתאים במיוחד להתקנים לבישים. הטווח הנרחב של התקנים לבישים נמצא בטווח שבין רצועות לפעילות גופנית דרך שעוני יד חכמים ועד מצלמות שאפשר להצמיד אותן לראש ואפילו עד התקני מעקב אחרי פעילות עבור כלבים. בהמשך נתאר סקירה קצרה של כמה מביניהם:
התקני מעקב אחר פעילות גופנית
Pulse, התקן המעקב אחר פעילות של חברת Withings, מושך במיוחד עבור הצרכן הפעיל של היום בעל המודעות לבריאות, בשל צריכת הספק נמוכה, ביצועים גבוהים וקישוריות לענן המחשוב, בנוסף לממדים הקטנים שלו ולעובדת היותו קל לענידה. את התקן מעקב הפעילות אפשר לענוד במגוון צורות כמו לחבר אותו בתפס או לענוד אותו על פרק כף היד. יכולת השדרוג של המיקרובקרים במשפחת Kinetis של Freescale הופכת אותו ליעיל יותר (זמן יציאה קצר לשוק) וכדאי יותר מבחינת עלות עבור Withings בתכנון התקנים חדשים.
™MYO של ™Thalmic Labs הוא סרט לזרוע אשר משתמש בפעילות החשמלית של השרירים כדי לשלוט בהינף יד באופן אלחוטי במחשב, בטלפון ובטכנולוגיות ספרתיות אהובות אחרות. סרט הזרוע מתחבר למחשב או להתקן חכם אחר באמצעות תקשורת ®Bluetooth כך שאפשר לגלוש בדפי אינטרנט, להגביר את עוצמת המוסיקה, להעביר שקופיות במהלך העברת מצגת או אפילו לשחק במשחק מחשב. MYO מופעל באמצעות המיקרובקרים Kinetis K20 של Freescale.
התקן ניטור הפעילות Whistle Activity Monitor אינו רצועה לזרוע או לפרק כף היד, אלא קולר לכלבים. התקן הניטור לכלבים בקולר עמיד במים, מופעל באמצעות המיקרובקר Kinetis K60 של Freescale והוא מודד את הפעילויות של הכלב לרבות הליכה, משחק ומנוחה ומעניק לבעלים נקודת מבט חדשה על ההתנהגות והמצב הבריאותי של ידידו הטוב. הבעלים יכול לבדוק את המצב מהטלפון החכם שלו, לשתף רגעים בלתי נשכחים עם חברים ובני משפחה ולשלוח לוטרינר דוחות על שינוי בהתנהגות או בבריאותו של כלבו.
שעוני יד
קטגוריה פופולרית נוספת היא שעוני יד. שעוני GPS ליד Forerunner® 10 ו-Forerunner 15 של Garmin מבצעים מעקב אחרי מרחק, קצב התקדמות וצריכת קלוריות בלחיצת כפתור ומאפשרים לעונד אותם ליהנות מהיתרונות של שעון יד מתוחכם עם GPS בגודל שאינו מסורבל. Forerunner 10 מופעל באמצעות מיקרובקר Kinetis K20 מבוסס Cortex-M4 וב-Forerunner 15 משתמשים במיקרובקר Kinetis KL26 המבוסס ליבת . Forerunner® 220 ו-Forerunner 620, המתאפיינים בתצוגת צבע ברזולוציה גבוהה, בגישה לתוכניות האימון וביכולת למדוד את נתוני הסטטיסטיקה החיוניים של העונד אותם, מתפקדים ממש כמאמן המסתתר בכיסו של המתאמן. Forerunner® 220 ו-Forerunner620 מופעלים באמצעות מיקרובקרים Kinetis K22 של Freescale.
מעבד היישומים i.MX233 של החברה מפעיל את ה-i’m Watch אשר מתחבר לטלפון החכם כך שאפשר להשתמש בו לשיחות והודעות טקסט נכנסות. עמודי Facebook, Twitter ותחזיות מזג האוויר נראים במיטבם במסך שלו בעל הרזולוציה הגבוהה ובממשק המשתמש הנוח שלו.
משקפיים ומצלמות
OrCam יצרה התקן שמורכב על משקפיים ומיועד לאנשים בעלי ראייה מוגבלת, המעניק להם גישה לפעילויות, אשר לרוב בני האדם נראות כמובנות מאליהן, למשל נסיעה באוטובוס, קניה בחנויות או קריאת עיתון. הפתרון של OrCam, המופעל באמצעות המעבד i.MX 6Quad של Freescale בעל הביצועים הגבוהים ונצילות האנרגיה הגבוהה, מנצל אלגוריתמי מחשוב מתוחכמים לעיבוד תמונה כדי לפרש את אותות הקלט החזותי ולהעביר בזמן אמת את המשמעות שלהם אל מי שעונד את הפתרון הטכנולוגי האמור. התקן לביש זה מכוון ומסייע לאנשים בעלי מוגבלות.
המצלמה HERO3+ של ®GoPro היא התקן לביש שמתחבר לעזרי לבוש ועמיד במים. המצלמה יכולה ללכוד וידיאו באיכות מקצועית וברזולוציות גבוהות. עם חדות תמונה משופרת, איכות קול מעולה, אורך חיי סוללה ארוכים מאוד ויכולת שיתוף מהירה ביותר ב-®WiFi, המצלמה HERO3+ הופכת את חווית השיתוף לקלה מאי פעם.
ניטור בריאותי
™Libris של ™Numera מעניק לאנשים פעילים בגיל השלישי ולבני משפחותיהם, את החופש, הביטחון והיכולת לנהל חיי בריאות ורווחה בבית או בנסיעה. ה-gateway האישי Libris של Numera, המופעל באמצעות המיקרובקר Kinetis K70, משלב את היתרונות הטמונים באספקת שירותי בריאות והעברת מידע רפואי מרחוק תוך אבטחת המידע, וכל זה בהתקן אחד נייד קטן וקל ללבישה.
תכנון התקנים לבישים
אתגרי התכנון העיקריים שבפניהם עומדים יצרני ההתקנים הלבישים הם ממדים פיסיים, צריכת הספק וחווית משתמש. כאשר בוחנים את תחום טכנולוגיות ההתקנים הלבישים, יש צורך לעבור למערך חדש לחלוטין של כללי תכנון בהשוואה ליחידות ניידות. התקנים לבישים אופייניים של ימינו מתחלקים באופן גס לשני תחומים:
תכנונים המבוססים על פונקציונליות של מיקרובקר בעל ביצועים גבוהים עם צריכת הספק נמוכה
תכנונים המבוססים על פונקציונליות העיבוד של יישומי יחידות ניידות, בדומה לזו הקיימת במעבדים, שאותם אפשר למצוא בטלפונים חכמים.
הטבלה המופיעה בעמוד הקודם מראה כיצד דרישות יישום מכוונות לבחירת סוג המיקרובקר או מעבד היישומים ולבחירת ליבת ARM Cortex שעליהם הוא מבוסס.
הביצועים והיכולות של שתי קטגוריות ההתקנים לעיל נבדלים לחלוטין זה מזה. לתכנונים של יישומי היחידות הניידות מבוססי מעבדים יש צורך בנקודות פעולה גבוהות יותר, והם מספקים אורך חיי סוללה קצר יותר, בהשוואה לתכנונים עם מיקרובקרים.
ממדים פיסיים
אם נבחן את ההתקן הלביש האופייני ונשקול את אילוצי התכנון, נוכל מייד לראות שהאתגר הראשון שבפניו צריך לעמוד הוא נושא הממדים הפיסיים. יש צורך שהתקן לביש יהיה קטן ולא בולט. עובדה זו מציבה אילוצים קשים על שטח המעגל המודפס, מאפשרת שימוש בסוללה בעלת קיבולת מוגבלת ומגבילה מאוד את פיזורי ההספק. ליחידה ניידת אופיינית בעלת ביצועים גבוהים יש קיבולת סוללה של כ-3000mAh בניגוד לכ-300mAh העומדים לרשות שעון יד. עם עשירית, בערך, מקיבולת הסוללה של יחידה ניידת, יש להתחשב בתשומת לב מרובה בדרישות האנרגיה על מנת להקטין עד למינימום את מחזורי הטעינה. הצרכנים של היום רגילים לטעון מדי יום את הטלפונים החכמים שלהם, אך כאשר מדובר בהתקנים לבישים, הצרכנים מצפים שמחזור טעינה יידרש פעם אחת בשבוע, לכל יותר – או באופן האידיאלי, פעם בחודש. המשמעות שיש לקיבולת סוללה קטנה ולמחזורי טעינה מועטים, היא שבפועל נצפה משעון חכם להשתמש באנרגיה בהיקף של 1/50 לעומת זו שעומדת לרשות טלפון חכם. אפשר לעמוד בצורך הזה, של ממדים פיסיים קטנים, באמצעות טכנולוגיות של אינטגרציה בסיליקון ושימוש במארז מתקדם. הנגזרות השונות של משפחת Kinetis של Freescale המבוססות ליבות Cortex-M משלבות זכרונות, התקנים היקפיים כדוגמת חיבור USB, חישת מגע (touch sensing) ורכיבים אנלוגיים, על מנת להקטין את גודל המערכת הכולל. המיקרובקרים Kinetis מוצעים במגוון מארזים לרבות מארז WLCSP , כדי לאפשר השגת ביצועים מרביים תוך שימוש בגודל המעגל הקטן ביותר האפשרי.
צריכת הספק
להתקנים לבישים מבוססי Android יש דרישות חומרה שלא מאפשרות שימוש ביכולות המוגבלות של המיקרובקר. עבור התקנים אלו, המתכננים נדרשים להשתמש במעבדים שתומכים בתכונות שונות כגון ויזואליזציה של זיכרון, תמיכה בגרפיקה ורוחב פס מוגדל של יחידת ה-CPU. התאמה של מעבדים מבוססי Cortex-A, כדוגמת מעבדי היישומים i.MX, למעטפת ההספק הנמוך של ההתקנים הלבישים היא חיונית ביותר. את הפשרה האופטימלית בין צריכת הספק לביצועים משיגים באמצעות מהירויות נמוכות יותר של אותות שעון לעומת המעבדים המסורתיים שמשמשים ביחידות ניידות (לדוגמה 500MHz לעומת 1GHz) ועל ידי התאמה של תצורת הליבה של ההתקן אל היישום (לדוגמה, זיכרון מטמון בגודל קטן יותר וצומתי עיבוד עם זליגה נמוכה).
כאשר נבחן את המקרה של שעון היד החכם, נראה שההתקן מעביר יותר מ-80% מהזמן במצב שינה, והוא רק מנטר חיישנים שלוכדים נתונים מהסביבה, ולעתים מרענן את התצוגה. כאשר המשתמשים מעיפים מבט במסך לקבלת עדכונים, במקום להפעיל את ההתקן באופן שבו מפעילים טלפון חכם, ההפעלה של שעון היד החכם על ידי המשתמשים נוטה להיות בתדירות נמוכה יותר.
חוויית המשתמש
השימושיות של התקן לביש תלויה במידה רבה באופן שבו המשתמש פועל עם ההתקן ובממשק שקובע את הבסיס לחוויית המשתמש. בין שיקולי התכנון שיש לחקור על מנת לספק את חוויית המשתמש הזו נכללים: האם ההתקן כולל תצוגה (או שהוא ללא תצוגה), סוג הקישוריות, שיטת הטעינה ותדירותה, והסגנון הכללי.
היבט קריטי במימוש שיקולי תכנון אלו הוא סוג התוכנה. עם איזו מערכת הפעלה אמור ההתקן לפעול? מערכת הפעלה מלאה כדוגמת Android או Linux מספקת יכולות רבות עם גרפיקה משופרת, אפשרויות קישור רחבות ויכולת פשוטה להרחבת התוכנה. עם זאת, ליכולות אלו יש גם השפעה על הממדים הפיסיים, על אורך חיי הסוללה ועל העלות, מפני שנדרש להם מימוש של התקן ברמת מעבד יישומים. אפשר לממש מערכות הפעלה לזמן אמת (RTOS) ובכך לאפשר שימוש במיקרובקרים עם הזיכרון המשובץ, ובכך לקבל גודל פיסי קטן יותר, חיי סוללה ארוכים יותר ועלות נמוכה יותר. הפשרה נעוצה ביכולות הגרפיות, בביצועים הכוללים ובאפיונים השונים אותם יהיה ניתן להוסיף לדורות הבאים של המוצר. מפתח ההתקן הלביש צריך לשאול את עצמו עוד שאלות רבות הקשורות בניתוח הפשרות הנדרשות, בטרם יחליט על הארכיטקטורה של המוצר הסופי.
מתן אפשרויות פיתוח לממציא
נבחן את פלטפורמת הייחוס להתקנים לבישים (wearable reference platform), או בשמה המקוצר WaRP. פלטפורמת ייחוס זו מקלה על התכנון של התקנים לבישים על ידי שימוש בגישה ההיברידית, כדי לסייע בפתרון אתגרי התכנון הכרוכים בממדים הפיסיים ובצריכת ההספק. בזכות האצת הפיתוח וההקלה בו, המפתחים יכולים להתמקד ביצירת תכונות מבדלות ולהגיע מהר יותר מאב הטיפוס אל המוצר.
הפלטפורמה מורכבת מלוח אם ראשי וממעגל משני לדוגמה עם אפשרות להוסיף מעגלים משניים נוספים עבור דגמי שימוש שונים. הארכיטקטורה ההיברידית משלבת את המיקרובקר Kinetis KL16 להספק נמוך ביותר, המבוסס על ליבת Cortex-M, עם מעבד היישומים i.MX6 SoloLite המבוסס על ליבת Cortex-A. באופן כזה, המיקרובקר יכול לנהל את נתוני החיישנים, שעה שמעבד היישומים נמצא בהמתנה במצב של חיסכון בהספק כשהוא חוסך אנרגיה ומאריך את חיי הסוללה. ה-Kinetis משמש גם כמיקרובקר לטעינה אלחוטית. כל הרכיבים במעגל הפלטפורמה WaRPboard נבחרו על בסיס הספק נמוך, ממדים פיסיים קטנים ועלות נמוכה.
המעגל WaRPboard הוא התוצאה של שיתוף פעולה בין חברות בעלות טכנולוגיה וניסיון בשוק ההתקנים הלבישים. כספקית הטכנולוגיה, Freescale מספקת את המיקרובקר, מעבד היישומים, החיישנים ואת טכנולוגיית הטעינה האלחוטית אשר מרכיבים את מעגל WaRPboard. כמה חברות נוספות מספקות מומחיות בתחומי הפיתוח של חומרה ותוכנה ובתחום הייצור. המימוש בפלטפורמה WaRP נעשה באמצעות ערכת Android SDK סטנדרטית על מנת לאפשר למפתחי תוכנה להפעיל את היישומים שלהם בפשטות ובמהירות.
הארגון WaRPboard.org הוא ארגון שאינו למטרות רווח, מבוסס על הקהילה, אשר מספק שירות ותמיכה לפלטפורמת WaRP. החומרה והתוכנה של הפתרון יהיו בקוד מקור פתוח ויקודמו על ידי הקהילה, כך שלא יחולו עליהם תשלומים בגין כלי פיתוח סגורים או רשיונות שימוש כאשר ישתמשו בהם עם משאבים בקוד מקור פתוח.
התכנון הקומפקטי של מעגל הפלטפורמה WaRPboard, אורך חיי הסוללה וניהול הסוללה שלו המותאמים באופטימיזציה, הארכיטקטורה הניתנת לשדרוג, התכנון הניתן לייצור המוני והקוד הפתוח והחדשנות מבוססת תכנון קהילה הופכים אותו לצעד הטבעי הראשון עבור המתכננים של התקנים לבישים.
סיכום
העתיד של ההתקנים הלבישים נושא בחובו פוטנציאל עצום ממדים. היכולת לשלב טכנולוגיה ניידת עם חוויית משתמש ממוקדת אישית תפרוץ, בסופו של דבר, את השוק המרתק שהתפתחותו כה מהירה. בין ההתקנים הלבישים יהיו אשר ישמשו לניטור פעילות גופנית, לקבלת התרעות והודעות בעלות מודעות להקשר או אפילו לניטור מצב בריאותי או מצב גופני – הפוטנציאל של טכנולוגיית ההתקנים הלבישים הוא חסר גבולות.
כפי שאפשר לראות מתוך מאמר זה, היכולת לשלב תכנון שפועל בהספק נמוך במיוחד, עם פונקציונליות שתמיד פועלת ותמיד מחוברת, הופכת להיות דרישת על. הארכת אורך חיי הסוללה, הקטנת הצורך בטעינה והקטנה למינימום של הממדים הפיסיים של ההתקנים הלבישים, עד לאותה נקודה שבה הם קטנים ולא בולטים, הופכות להיות אתגרי תכנון חשובים שבפניהם ניצבת כיום התעשייה.
Freescale ו-ARM פועלות על מנת לענות על צורכי שוק אלו וביחד הן מניעות את מהפכת ההתקנים הלבישים. ליבות Cortex ל-32 סיביות של ARM מוצבות באופן ייחודי כדי לתת מענה לצרכים, לפיהם “גודל אחיד לא מתאים להכל”, שקיים במרחב ההתקנים הלבישים, ולספק מערכת סביבתית רחבה ללא תחרות עבור אנשי הפיתוח, מערכת שהיא מרכיב בעל חשיבות עליונה לקידום החדשנות. המיקרובקרים Kinetis ומעבדי היישומים i.MX של החברה ממוקמים באופן מושלם כדי לתת מענה לשוק ההתקנים הלבישים וכבר כיום קיימים בשוק כמה תכנונים מרגשים.
אפשר להיות בטוחים שהחברות ARM ו-Freescale פועלות ללא ליאות כדי לאפשר את קיומם של הדורות העתידיים של התקנים אלו, לאור העובדה שעדיין יש מקום להופעתן של המצאות מרתקות רבות בתחום תכנון ההתקנים הלבישים.
- Wearable Reference Platform
- הדרישות העומדות בפני יישומים לבישים