ההתקפות ב-11 בספטמבר 2001 שינו את פני האבטחה בכל רחבי העולם. חלה עלייה במספר והסוג של איומי האבטחה, ורוב המעשים הללו נעשים עם מטרה של טרור ועם כוונה לגרום להרס רב, ברמה האפשרית הגבוהה ביותר. טרוריסטים מחפשים לפגוע, ואז לעזוב את האזור במהירות. באחד התחומים יש לראות עלייה בסיכון בטחוני במערכות של הסעת המונים. מערכות אלה כוללות אוטובוסים, מטוסים, רכבות. מיליוני אנשים משתמשים במערכות אלו כל יום. כתוצאה מכך, התעשייה נאלצת לנקוט בגישה פעילה יותר במעקב ואבטחה באמצעות פעילות מהירה לזיהוי פעילות חשודה לפני שהם פוגעים.
- EN50155 and EN50121 Certified Fanless Embedded System with 4th/5th Generation Intel Core Processor for Railway PC
- Fanless Embedded System with 3rd Generation Intel® Core™ Processor and Intel® QM77 Chipset for Railway PC
- Fanless Embedded System with Intel® Atom™ Processor E3845/E3827 for Vehicle, Railway and Marine PC
מערכות הסעת המונים זמינות עבור מגוון הולך ומתרחב של אנשים. כאשר הטרור מתמקד במערכות יותר פופולריות אלה, והצורך במעקב ואבטחה טובים יותר, דבר הדורש התקדמות בציוד טכנולוגי המציעות בקרות מעקב טובות יותר.
אתגרי ביטחון בהסעת המונים
סוגים נפוצים של מערכות הכוללות גלאי מתכות, סורקי גוף מלא, ונושאי משרה-בבגדים אזרחיים. רוב הטכנולוגיות הללו הן דרכים לגיטימיות למניעת טרגדיה, אבל ביטחון הסעת המונים עכשיו מתקדם והולך מעבר לתחנות רכבת, אוטובוסים ומטוסים, ומתפתחת לאבטחה ב-Board המסייע לפעולות היומיום בעזרת צג אכיפת החוק ופועל במהירות בתגובה לתקרית. טכנולוגית On-Board לוקחת יותר מאשר נהלי בטיחות Indoors. אבטחת On-Board כפופה לאלמנטים חיצוניים Outdoor, אז האתגר של מהנדס האבטחה היא לספק מערכת קשיחה המציעה-מגוון רחב של אפשרויות אבטחה היכולה להתמודד לא רק בתנאי מזג אוויר קשים, אלא גם בתנודות/זעזועים, בהבדלים בלחץ אטמוספרי, וזמינות גבוהה לניידות. הנזקים המיידים לסביבה קורים לציוד חשמלי, והתנודות/זעזועים של מערכות ההסעות משפיעים על איכות הווידאו והשמע. מגבלות אלו משפיעים על מערכות האבטחה דרך יכולות לתמוך באכיפת החוק כראוי בסביבה פתוחה עם איומים גוברים והולכים.
אבטחה מסורתית
לפני 2001, ברוב המדינות נקטו בגישה פסיבית בטכנולוגיית האבטחה. בתעופה, באוטובוסים והרכבות, הביטחון הוגבל בפריסת שוטרים, מצלמות ביטחון כלליות באזורים בו יוכל קהל רחב להמתין לתחבורה, וכלבי המשטרה שאומנו לזהות בעיקר שאריות סמים. הטכנולוגיה התבססה בעיקר על מצלמות מעקב ומערכות שנועדו לקחת תמונות של תקריות בדיעבד. רוב מצלמות המעקב לקחו תמונות בשחור-לבן שהיו מפוקסלות, וזה הצריך שימוש במומחה שיעיין במידע ויזהה חשודים. רוב האבטחה והמעקב נעשית על ידי וידאו בלבד ללא אודיו, אשר גורם לקושי רב בזיהוי החשודים. לא זו בלבד שהווידאו הוא באיכות ירודה, אלא בנוסף, מערכות מצלמה לא תמכו בטכנולוגיה אלחוטית. כל ההסרטות והתמונות הוחזקו על קלטת מעקב בארכיון. ארכיונים אלה הוחזקו למשך זמן מוגבל, נהרסו ושימשו בנוסף לתהליך של מחזור.
שיפורים טכנולוגיים
ההנדסה של היום מטפלת בחששות הטכנולוגיה הנוכחיים והעתידיים עם מערכות משובצות המשמשות לשליטת מערכות אבטחה במצלמות מתקדמות. מערכות אלה משפרות את התשתית של ציוד ישן יותר שאינם עומדים בסטנדרטים עבור טכנולוגיית האבטחה הנוכחית. הטכנולוגיה החדשה יותר כוללת יכולות אלחוטיות, וידאו טוב יותר, זרימה מהירה המכילה במקביל שמע, פעילות בטווח טמפרטורות רחבות יותר, והם פועלים לפי סטנדרטים של בטיחות מבצעית עבור יישומי תחבורה כוללות אישורי EN50155 ו-EN50121. אישורים אלו מצביעים על מבחני ביצועים בהם עמדו המערכות ונועדו לשלוט על הציוד אלקטרוני. יחד עם זאת, יש צורך להתייחס להיבטים מאתגרים המשפיעים על הבטיחות התפעולית של ציוד אלקטרוני תחבורה כולל רעידות, הלמים, פליטת קרינה, בקרת טמפרטורה אקלימיים פריקה אלקטרוסטטית, וקביעת סטנדרטים לציוד הפעלה בתנאים אלה. עם כניסתם של הטלפונים משולבי מצלמות וידאו, תעשיית טכנולוגיית הווידאו והאודיו השתפרה מאוד. שיפורים אלה שולבו בציוד מתקדם שיוצא ברציפות במקומות שונים ומוקשח מספיק כדי להתמודד עם שינויי מזג אוויר ותנאי רטט (ויברציות). טכנולוגיית מעקב חדשה הציגה את המושג של ציוד “חכם”. במקום המכונות המיושנות שפשוט צילמו תמונות של מיקום, ציוד חכם הוא בעל אפשרות לשליטה מרחוק, לאחסון נתונים בענן בממשק 4G ובעל חיבור אלחוטי מוצפן, ציוד חכם הוא חזק ויעיל יותר עם מעבד טוב יותר, זיכרון, ניהול כוח גדול ואחסון פנימי.
בעוד שרוב הטכנולוגיה הבוגרת כללה מצלמות גיבוי עם קלטת, ציוד מעקב חדש מנצל טכנולוגיה משופרת שעובדת בענן. מערכות חדשות מכילות מצלמה המחוברת למתג שלוקח את הכוח שנוצר ישירות מתוך האוטובוס, הרכבת או המטוס. מערכות מעקב עברו ממערכות מצלמה “טיפשה” למכונות חכמות אשר פועלים ברשת interlinking לתקשורת בין ישות להסעת המונים לבין משרד השליטה המרכזי של אכיפת החוק, המשתמשים בתמונות ובסרטונים בזמן אמת, כלומר אכיפת החוק יכולה לפעול מהר, לזהות חשוד או תקרית, ולאתר אוטובוס, מטוס או רכבת באמצעות מערכות GPS ומעקב מדויקים יותר. נקודת הפריצה באיכות הוידאו כנראה ארעה בשנת 1999, אז הוצגה מצלמת מגה פיקסל אחד. היום, כל אחד יכול לקנות מצלמות אישיות ומסחריות עם עשרות מגה פיקסל עם טכנולוגיית זום ולכידת תמונת, יכולות המספקות יותר פיקסלים לאינץ’ מרובעים. לפני השיפור בטכנולוגית המצלמות, אנשי אכיפת החוק היו זקוקים לעין מפורטת, ומנוסה לצרכי זיהוי החשוד מתמונות שהופקו ממצלמות ישנות שהיו מפוקסלות מדי עבור עין ממוצעת.
שני תחומי הטכנולוגיה שהשתפרו מאוד, הם זמני תגובה אכיפת החוק ויכולת המעקב ויצירת קשרים במהירויות. לפני למעלה מעשור, טכנולוגיית פס רחב לא תמכה בהעלאת והורדת קבצים במהירויות הדרושות לתמיכה בהזרמת וידאו בזמן אמת. רוב מערכות השליטה היו עדיין מיושנות, מבוססות טכנולוגיות חיוג, ויכולות רוחב פס מוגבלות בהעלאת ובהורדת קבצים ולא הצליחה לספק וידאו ושמע מסונכרנים ללא שגיאות. אפילו עם בממשק T1 ו-T3 מסחריים, איכות הזרמת הוידאו לא הייתה מספקת. בטכנולוגיה של היום משתמשים בסיבים אופטיים עם מהירויות העברה טובות יותר ובעלי פס רחב יותר עבור מעבר נתונים גדול.
קידומם של ממשקי/חיווט Cat5e ו-Cat6 יחד עם 100Giga (ג’יגה-LAN), מאוד עזרה לתעשיית הווידאו. בעוד מהירויות אלחוטיות לא תפסו עד העברות Gigabit, שרתי backend מסוגלים לאחסן, לחפש ולהעביר נתונים ברשת בתוך אלפיות השנייה. קבצי מעקב וידאו עשויים לתפוס נפח של ג’יגה בייט רבים בקיבולת אחסון, והעברת נתונים על גבי טכנולוגיית Gigabit מפחיתה את הזמן הדרוש כדי להוריד וידאו גדול משעות לדקות.
היום, ציוד מעקב יכול להשתמש בטכנולוגיה אלחוטית ולהתחבר עם תכנית נתונים המשמשת לספק ולהעלות תמונות. זהו ככל הנראה השכלול הטכנולוגי השימושי ביותר שתומך במערכות אבטחת הסעת המונים. השכלול לא רק יכול להזרים וידאו, אבל גם יכול להזרים אחסון מענן ישירות למשרד השליטה המרכזי. לפני מחשוב ענן, אכיפת השלטון והמשפט נאלצו לשכן ציוד חומרה פנימי שעולה אלפי דולרים, ולהשקיע הון בהתקנה ובתמיכה. ענן אחסון משתמש במושג של מרכזי נתונים, שהם מחסנים גדולים מלאי שרתים מהירים. היתרון של מחשוב ענן הוא Data center ממוקמים באזורים גיאוגרפיים שונים כדי לתמוך בתעבורת נתונים עולמית. עם נתונים המועברים ממרכז הנתונים הקרוב, המשטרה ופקידי הממשל האחרים מסוגלים להזרים טרה ביטים של וידאו בצורה מהירה ממאגר מידע ללא עלויות יקרות של ציוד חומרת שרת.