חדשות היום

13 חברות סיימו היום את המחזור השביעי של האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ’רס  

7 מתוך 13 החברות כבר גייסו או קיבלו הצעות השקעה

במחזור הנוכחי חל מעבר מתפישת ה-Accelerator לתפישת ה-Scalerator

13 חברות סיימו היום את השתתפותן במחזור השביעי האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ’רס בישראל, הפועל במסגרת מרכז המו”פ של מיקרוסופט. החברות בוגרות המחזור הציגו את פיתרונותיהן אתמול בערב במסגרת אירוע ה- Demo Day שנערך בפני מאות מנהלים ומשקיעים ממגזר ההיי-טק, מישראל ומרחבי העולם.

זה הוא המחזור הראשון בניהולו של נבות וולק, המנכ”ל החדש של האקסלרטור שהחליף את חנן לביא.

כ-350 חברות מישראל ומ-27 מדינות נוספות הגישו מועמדות למחזור השביעי וביניהן חברות מארה”ב, בריטניה, סינגפור, ספרד, הודו, פקיסטן, גרמניה, שוויץ, דנמרק, מקסיקו, צרפת, טורקיה וסין. מתוכן נבחרו 13 חברות מתחומים מגוונים וביניהם: אינטרנט של הדברים (IoT), מסחר אלקטרוני, מזל”טים, תיירות, מדיה, פרסום ושיווק, רפואה, אגרי-טק, IT ועוד.

נבות וולק אמר: “למחזור הנוכחי נבחרו חברות בשלב מעט בוגר יותר במחזור החיים, בעלותמוצר בסיסי  ולקוחות ראשונים.  ההשתתפות באקסלרטור נועדה לסייע להן לממש את הפוטנציאל, להאיץ את קצב הגידול, את מצבת הלקוחות והפריסה העולמית בעזרת הלקוחות והשותפים של מייקרוסופט. אני גאה בהתקדמות ובהישגים של החברות שהשתתפו ומצפה כבר למחזור הבא “.

אחוזי גיוס ההון באקסלטור של מיקרוסופט ונצ’רס בישראל הם מהגבוהים בעולם: מיום פתיחת המחזור הנוכחי ועד סיומו הצליחו כבר 7 מתוך 13 החברות לגייס או לקבל הצעות השקעה בסכום כולל של כ-9 מיליון דולר. ב-6 המחזורים הקודמים השתתפו סך הכל 70 חברות: כ-83% מהן גייסו הון בסך כולל של 136 מיליוני דולרים (2.1 מיליון דולר בממוצע). כמו כן שלוש חברות בוגרות התכנית כבר עשו אקזיט: Kitlocate שנמכרה ל-Yandex , Appixia שנמכרה ל-Wix  ו-Conferplace שנמכרה ל-Meda Group.

במחזור הנוכחי של האקסלרטור חל מעבר מתפישת ה-Accelerator לתפישת ה-Scalerator. דהיינו, במקום המודל המסורתי לתמיכה בסטראט-אפים בשלבים מוקדמים, מעבר לתוכנית שנועדה לקחת סטארטאפ-ים לשלב הבא במחזור חייהם ולהכשירם לשוק העולמי. במסגרת המודל החדש ניתנה תמיכה שהינה הרבה מעבר לטכנולוגיה ולפיתוח המוצר עצמו. תכנית ה-Scalerator  כוללת את כל ההיבטים והמרכיבים הדרושים לבניית חברה חזקה ויציבה: החל מהדרכה וקואצ’ינג למנכ”ל, דרך פיתוח תרבות ארגונית וגיוס צוות, גיוס לקוחות מואץ ועד בניית מותג ופיתוח תכנית שיווק. זה הוא השלב שבו מתרחש המעבר מחשיבה מקומית, בקנה מידה קטן – לחשיבה בגדול, בקנה מידה של דומיננטיות כלל-עולמית וזה בדיוק המקום בו מייקרוסופט יכולה לספק ערך מוסף משמעותי בזכות היותה אחת מחברות הטכנולוגיה המובילות בעולם.

נפתחה ההרשמה למחזור השמיני של האקסלרטור,שיתמקד גם הוא בחברות סטארטאפ בוגרות יותר שעברו את שלב פיתוח המוצר הראשוני ומתמקדות בתהליכי פיתוח עסקי וצמיחה.

חברות הסטארט-אפ שהשתתפו באקסלרטור:

SecuriThings

פלטפורמות אבטחה לספקי שירות בעולם האינטרנט של הדברים, שמתבססת על ניתוח התנהגות על מנת לזהות ולהגן מפני איומי סייבר על מכשירים מחוברים.

 Farmdog

פתרונות חקלאות מדיוקת עבור חקלאים קטנים ובינוניים.

.Pixoneye

ניתוח תמונת צרכן בראייה ממוחשבת בעולם נייד.

 ClusterTV

פלטפורמת אונליין גלובלית לפרסום בטלוויזיה, הראשונה להציע מיקוד התנהגותי לקהל מטרה בטלוויזיה. הפלטפורמה מאפשרת יצירה, מעקב וניהול אחר קמפיינים טלויזיוניים, ושילובם עם קמפיינים מקבילים בעולם הדיגיטל והרשתות החברתיות.

 Missbeez

אפליקציה להזמנת שירותים בתחום הטיפוח עד הבית או עד המשרד בשעות גמישות. מאפשרת לנשים עסוקות להזמין שירותים של בעלת מקצוע בתחום הטיפוח שהינה מנוסה, בעלת תעודה מוכרת, ועובדת עם החומרים הכי טובים.

Axonize

פלטפורמת שרת בענן לאינטרנט של הדברים IoT) ) אשר מאפשרת לחברות בתחום להתמקד בייעודן המרכזי – פיתוח המוצר והאפליקציה.

 Ownbackup:

פתרון הגיבוי-שיחזור ענן-לענן (cloud-to-cloud) היחיד המתאים לאנטרפייז

 Arbitrip:

מביאה את עולם האלגו טריידינג לעולם ה-Travel כדי להפחית את הוצאות הנסיעות לארגונים.

 Precepto

מפתחת פתרונות להטסה אוטונומית של רחפנים ע”י שימוש בטכנולוגיות ראיה ממוחשבת.

Diacardio

חברת תוכנה המשנה באופן מהפכני את דרך פענוח בדיקת “אולטרסאונד של הלב”.החברה פיתחה שיטה ואלגוריתמים ייחודיים, המפענחים באופן מהיר, מדויק ואוטומטי לחלוטין, פרמטרים עיקריים של תפקוד הלב. לחברה אישורי FDA ו CE ומכירות ראשוניות החלו בהצלחה. לאחרונה זכתה החברה במקום הראשון בתחרות בינלאומית לחדשנות בתחום הקרדיולוגיה וכן במקום הראשון בתחרות בינלאומית לחדשנות בסין.

Servicefriend

מפתחת את ה-ITR ((interactive text response ההיברידי הראשון המשלב AI ומאפשר לעסקים למקסם את הערך בתקשורת עם לקוחות על גבי messaging באפליקצייה המועדפת עליהם (כמו whatsapp, facebook messenger וכו’).

 Deepsense

חיזוי תקלות במכונות תעשיתיות ע”י ניתוח תמידי של פעולת המכונה ובאמצעות אלגוריתמי למידה חישובית עמוקה המאפשרים ניתוח מדוייק ויעיל של ביג-דאטה של מכונות (IoTIndustrial) דיפסנס מספקת רציפות בייצור וחסכון משמעותי בעבודות והוצאות תחזוקה.

TESTIM

ממציאה מחדש את בדיקות ה web באמצעות שירות ענן ייעודי לאפליקציות web מודרניות, המאפשר שיפור דרמטי בזמן הפיתוח בעזרת ממשק פשוט לתפעול ואמינות חסרת תקדים

 אודות האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ’רס בתל אביב

האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ’רס הוא חלק מרשת האקסלרטורים הצומחת של מיקרוסופט, הפועלת כיום ב-7 אתרי מפתח בעולם. האקסלרטור של מיקרוסופט ונצ’רס בישראל שוכן בהרצליה. כל מחזור של סטארט-אפים משתתף בתוכנית מובנית ואינטנסיבית הנמשכת ארבעה חודשים המתקיימת בסביבת העבודה המתקדמת מסוגה וכוללת גישה לטכנולוגיות רבות כולל טכנולוגיות מיקרוסופט ומנטורים עסקיים. מיקרוסופט ומנטורים מהתעשייה מספקים לסטארט-אפים ניסיון מהשטח בתחומי מפתח – מודלים עסקיים, קשרים עם לקוחות ושותפים, חוויית משתמש ופיתוח ממשק משתמש, חשיפה למשקיעים רלבנטיים וארכיטקטורה טכנולוגית.

אודות מיקרוסופט ונצ’רס

מיקרוסופט ונצ’רס היא יוזמה גלובאלית שנועדה לסייע ליזמים לבנות חברות גדולות. התוכנית משלבת סטארט-אפים בכל שלב של בשלות ומספקת להם כלים, משאבים ומומחיות הנדרשים להצלחתם. היוזמה היא רחבת יריעה וכוללת: תכנית העשרה קהילתית, אקסלרטורים ותכנית צמיחה לחברות בעלות פוטנציאל יוצא דופן. הגישה של מיקרוסופט ונצ’רס מסייעת לסטארט-אפים להרחיב את עסקיהם, להביא שירותים חדשניים לשוק ולהגיע ללקוחות חדשים. בקרו באתר מיקרוסופט ונצ’רס www.microsoftventures.com כדי ללמוד כיצד מיקרוסופט מסייעת לדור חדש של חברות חכמות להמריא.

תגובות סגורות