סיכום הדיון האחרון בשדולת הסטארטאפים בכנסת

השבוע קיימה שדולת הסטארטאפים בכנסת את הדיון השני שלה. השדולה הוקמה ע”י גל קלקשטיין, יזם סדרתי ואנג’ל המשמש כמנכ”לה כשחברי הכנסת יואל חסון מהמחנה הציוני ויואב קיש מהליכוד משמשים כיו”רים משותפים. הדיון הפעם  עסק במעמדן של הנשים היזמיות ובעידוד היזמות בפריפריה. בסוף הדיון, עם ריכוז ההערות וההצעות שהושמעו, תעשה פניה למשרדי הממשלה השונים במטרה לנסות ולגבש פתרונות ומהלכים בהתאם.

ח”כ יואל חסון שפתח את הדיון שיתף את הנוכחים בהיענות הערה שיש לפעילות השדולה, סיפר על שיחות רבות שהוא שותף להן עם יזמים ודחק בהם להמשיך ולהפיץ את דבר קיומה כי “יזמות היא ערך חשוב שיש להשקיע בו משאבים ומאמצים רבים כדי לעודד את העוסקים ואת החולמים”.

גל קלקשטיין: “אנחנו מקבלים פניות רבות מיזמים שמציפים לידיעתנו עוד ועוד בעיות רגולטוריות והצעות לייעול תהליכי יזמות ולמרות הבעיות שנחשפות בפנינו, אנחנו שמחים על כך, כי בצורה זו ניתן להתחיל לפעול ולשנות”.

ח”כ מנו טרכטנברג: “האפשרות לקבלת נתונים פרטניים כדי למנף את היתרון היחסי בכל עיר/אזור חשובה. כיום מאוד קשה למפות ולקבל נתונים פרטניים לפי ערים ואם אפשר יהיה למצוא דרך לעשות את זה, נוכל למנף באופן טוב יותר ערים לפי יתרונות וחוזקות. אני גם חושב שפיתוח קשר עם האקדמיה יאפשר דיאלוג ישיר ויתרום לבנית וקידום אקוסיסטם מקומי”.

ח”כ איילת נחמיאס ורבין: “עלינו להביא למהלך שבו נשים יהיו חלק מכל שולחן קבלת החלטות, שלא יהיה מצב שיש שולחן שמורכב רק מגברים. עוד באחריותנו להכשיר עובדים שעברו את גיל 40 כדי לשלב אותם חזרה בתעשייה ולמלא את המחסור שקיים”.

ח”כ חיליק בר: “אנחנו צריכים להשתמש בשדולה כדי להגדיל את המודעות והחשיבות של הסטארטאפים לכלכלה ולהסברה הישראלית. לחזק את מדיניות הסטארטאפ דרך חקיקה, להשקיע יותר בתקנים ובסיוע כלכלי כלומר- הקלות בבירוקרטיה או בדרכי קבלת הכסף”.

מצד נציגי חברות הסטארטאפ ועולם היזמות דובר על הצורך לעזור בחיבור בין הערים ולמשוך תשומת לב, דרך חקיקה ומודעות, לפעילותם של מרכזי תמיכה ביזמות בערים רחוקות מהמרכז ולעזור להכיר ולחבר להם אנשים מהקהילה, מאחר וזהו המחסום הבולט ביותר. עוד נאמר כי יש חשיבות למציאת גורם רלוונטי בכל עיר שיוביל וירכז פעילויות שכאלה מצד העירייה או הרשות המקומית.

מצד משתתפים רבים בדיון עלה הצורך במציאת פתרונות להקלות מס, שקיפות וצמצום הרגולציה כדי שיוכלו לבנות אקוסיסטם ברמה הלוקאלית.

נציג המדען הראשי סיפר כי ניתנו מענקים מיוחדים ליזמים ערבים וחרדים דבר שמאוד עודד את הצמיחה של אוכלוסיות אלו.

בדיון צוין כי ישנן 5000 נשים חרדיות עם הכשרה טכנולוגית שאינן עובדות ועלתה האפשרות לבחון פיתוח פרויקטים טכנולוגים ייעודיים להן.

מאחר והדיון עסק בהשתלבותן של נשים במעגל היזמות עלתה לדיון גם שאלת התרבות האירגונית בחברה כך שגם גברים יצאו מוקדם לאסוף את הילדים מהגן ויאפשרו שיוויון תעסוקתי לנשים.

רועי מונין מקהילת Made In Jerusalem סיפר כי כדי לבנות אקוסיסטם מוצלח כדאי גם לעשות יותר אירועים וחשף כי בירושלים, בשנה האחרונה, עלה מספר האירועים מ-30 ל-250!

קרן הומל אלון, יועצת אסטרטגית, יזמת ובעלים של הסטארטאפ WhoPaz: פונים אליי המון יזמים שמבקשים ממני להצטרף לסטארטאפ שלהם ולכן אני לא רואה בעיה של שיתוף נשים מצד החברות. מה שכן, מעטות הנשים שמעזות ומקבלות גיבוי למהלכים כאלו. הכל חוזר לחינוך מצד אחד ולאתגרי הגיוס מצד שני”.

בתמונה: גל קלקשטיין

תגובות סגורות