תערוכת האלקטרוניקה CES בלאס וגאס מהווה כבכל שנה כר פורה להכרזות רבות של חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם המשתתפות בו. אחת החברות הישראליות שהודיעה במהלך הכנס על מהלך עסקי-טכנולוגי משמעותי היא ולנס (Valens), אשר הכריזה שהטכנולוגיה שלה תשמש בשנים הקרובות גם את תעשיית הרכב העולמית. ענקיות הרכב דיימלר (Daimler AG), ג’נרל מוטורס (General Motors) וספקית הטכנולוגיות לתחום הרכב דלפי (Delphi), הודיעו על הצטרפותן כשותפות תורמות ויוזמות לארגון HDBaseT הבינלאומי אשר הקימה ומובילה ולנס.

איור 1. הטכנולוגיה של ולנס, השבב והתוכנה, ישולבו במערכות הבידור מבוססות המידע, במערכות הבטיחות, ההתרעה והנהיגה העצמאית בכלי הרכב
שוחחנו עם מיכה ריסלינג, סמנכ”ל בכיר לשיווק ופיתוח עסקי בולנס ומנהל תחום הרכב בחברה, על הכניסה לשוק החדש ועל תחומי הפעילות הנוספים בחברה.
ולנס מוכרת כבעלת טכנולוגיה ייחודית בתחום ה-AV, אשר למעשה מהווה את הבסיס לטכנולוגיה שתשרת בשנים הקרובות גם את תעשיית הרכב. ספר לנו על HDBaseT ואיך הכל התחיל?
מאז הקמתה ב-2006, התמקדה החברה בתחום האודיו-וידאו (Pro-AV) ופיתחה טכנולוגיה ייחודית אשר שינתה את פני תעשיית האודיו-וידאו, בכך שאפשרה התקנה פשוטה של מערכות Ultra-HD יעילות, גמישות, זולות יותר ומוכנות לדרישות העתיד. כיום, HDBaseT הפכה לסטנדרט החיבוריות הנפוץ ביותר בתעשייה וולנס ושותפותיה אחראיות לכך. לולנס יש יותר מ-40 פטנטים מוכרים סביב הטכנולוגיה וכ-30 נוספים נמצאים בתהליכים שונים.
ב-2006 חברו יחד שישה יזמים והקימו את ולנס במרתף ביתו של אחד השותפים, דרור ירושלמי, המכהן כיום כמנכ”ל החברה, כאשר כל השאר ממלאים תפקידים ניהוליים בכירים שונים בחברה. טכנולוגיית HDBaseT שפיתחו המייסדים, מהווה כיום סטנדרט עולמי לחיבוריות, מוכר ואמין (המוגן בפטנטים) המקודם באמצעות ארגון בינלאומי אשר ולנס הקימה ב-2010 וקרוי על שם הטכנולוגיה. ארגון HDBaseT הוקם יחד עם יצרניות האלקטרוניקה המובילות LG, סמסונג ו-Sony Pictures Entertainment במטרה לקדם ולהפיץ את הטכנולוגיה כתקן HD עולמי להפצת תכני מולטימדיה בבתים, עסקים ומקומות ציבוריים ולחבר בין שחקני מפתח מובילים בשוק מוצרי הקצה. כיום, לאור ההצלחה המסחררת, הארגון מונה מעל ל-160 חברות מובילות ויצרניות ענק מכל העולם.

מיכה ריסלינג, סמנכ”ל בכיר לשיווק ופיתוח עסקי בולנס ומנהל תחום הרכב בחברה
מה הייחודיות של הטכנולוגיה?
טכנולוגיית HDBaseT מאפשרת חיבוריות plug-and-play בין מקורות וידאו אולטרה HD, לבין מסכי התצוגה, ללא צורך בדחיסה ותוך שמירה על איכות התוכן, ולמרחקים ארוכים, בצורה קלה ופשוטה לשימוש. אם עד כה, היה צורך במספר גדול של כבלים שיתחברו ממקור המידע (לדוגמא, ממיר או קופסת חיבורים) למסך עליו הוא יוקרן, שלעיתים אף היה מוגבל במרחק או באיכות התוכן שהיה מוקרן, הרי שהטכנולוגיה שפיתחנו פותרת את הבעיה ומקלה על בעיית ריבוי החיבורים. הפתרון הטכנולוגי של ולנס כולל כבל רשת סטנדרטי יחיד המגיע עד לאורך של מאה מטר ומאפשר העברה של אודיו, וידאו, אתרנט, אותות בקרה, אספקת חשמל עד 100w ותמיכת USB 2.0. תכונות ייחודיות אלה מייתרות את ריבוי הכבלים המוכר בכל בית ועסק, ומאפשרות למתקינים ולמשתמשים להשתמש בכבל אחד בלבד, סטנדרטי, אמין וזול.
למעשה הטכנולוגיה שלנו נותנת פתרון לכל מקרה המצריך העברה של וידאו באיכויות הגבוהות ביותר, או כל אפליקציה אחרת שדורשת אפס השהייה (USB למשל), למרחקים ארוכים, ועל גבי התשתית הזולה והנוחה ביותר. בנוסף, טכנולוגיית HDBaseT מצטיינת בעמידות לרעשים והפרעות סביביתיות חמורות כגון התיישנות הכבל או עיקולו, תוך שמירה מירבית על איכות הסיגנל. למעשה, כבשנו את שוק ה-Pro AV עם טכנולוגיה שאין לה מתחרים.
האם תמו האתגרים בשוק זה ולכן פניתם לשוק הרכב?
למען האמת, לא תכננו להגיע לשוק הרכב. יש לנו עוד הרבה מה לעשות בשוק המסורתי שלנו ואנו ממשיכים את העשייה גם בו כמובן. יחד עם זאת, כשזיהינו הזדמנות עסקית מאתגרת נוספת – קפצנו עליה. חברה שרואה עצמה כחדשנית, פורצת דרך ומשנת-שוק, חייבת לחפש ללא הרף את הדבר הבא, חייבת להתפתח. ביצענו שינוי ייעוד של הטכנולוגיה מתחום ה-AV לתחום האוטומוטיב, מתוך הבנת צרכי תעשיית הרכב כיום. בכל רכב כיום עוברות כמויות עצומות של מידע בין מחשב הרכב למערכות הבידור מבוססות המידע (Infotainment), למערכות הבטיחות, ההתרעה והנהיגה העצמאית (ADAS – advanced driver assistance systems). כידוע, מכוניות ללא נהג, עומדות להפוך בעתיד הלא רחוק למציאות. פעם זה אולי נחשב מדע בדיוני, אבל כיום כולם כבר מבינים שזה יהפוך את הנהיגה ליעילה יותר, בטוחה יותר, ואף לסייע בהפחתה בתאונות הדרכים. מכונית אוטונומית כזו תכלול מצלמות היקפיות וסנסורים רבים שמעלות צורך להזרים מידע רב אל מחשב הרכב ולתא הנוסעים במהירות, ללא השהייה וללא פגיעה באיכותו, כל זאת תוך התמודדות עם הסביבה הבעייתית והרועשת של הרכב. ישנה כיום תחרות חזקה בין יצרניות המכוניות להוביל את השינוי הזה, וולנס מרוויחה ממנה. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת ליצרן הרכב להתמודד עם כמוית המידע האלה מבלי להעביר עשרות ומאות חוטים וכבלים בין תא המנוע לפנים הרכב, ובלי להעמיס על התפעול והעלויות., הטכנולוגיה של ולנס, השבב והתוכנה, ישולבו במערכות הבידור מבוססות המידע (Infotainment) ובמערכות בטיחות, התרעה ונהיגה עצמאית בכלי הרכב. כך, הדור הבא של מערכות אלו יאופיינו בתקשורת מהירה ואיכותית שטרם נראתה בשוק זה. מדובר ברוחב פס חסר תקדים עם קצב העברה של עד 6bps על גבי כבל UTP בודד באורך של כ-15 מטר. בנוסף, תספק הטכנולוגיה של ולנס הפצה מהירה ללא דחיסה של תכני אודיו-וידאו, אתרנט, אותות בקרה, USB וחשמל, על גבי תשתית כבילה פשוטה, חסכונית ואמינה, מותאמת לסביבת המכונית.

איור 2. הפתרון של ולנס מציע רוחב פס חסר תקדים עם קצב העברה של עד 6bps על גבי כבל UTP בודד באורך של כ15- מטר
אילו שינויים ארגוניים מצריכה הכניסה לשוק החדש?
כבר השנה תגדל פעילות הפיתוח שלנו אנו כבר בתהליכי גיוס של עשרות עובדים נוספים. לאחרונה אף השלמנו סבב גיוס מהמשקיעים הקיימים שלנו, כדי לתמוך במהלך.
מה התגובות שקיבלתם בעקבות ההכרזה ומה התוכניות לעתיד הקרוב והרחוק?
“התגובות מצוינות. אנחנו מקבלים פידבקים מגורמים משמעותיים בתעשיית הרכב העולמית. צריך להבין שמדובר בשוק קפדני מאוד מבחינת התקינה המחמירה שיש לעמוד בה ומבחינת הזמן הארוך הנדרש לקבלתה. הצטרפותן לארגון HDBaseT של ענקיות כמו דיימלר, GM ודלפי, הינה הצהרת אמון ביכולת שלנו לספק את הטכנולוגיה בסטנדרט הגבוה ביותר המקובל בשוק הרכב העולמי. זה, ללא ספק, פותח את הדלת להתעניינות של יצרניות רכב נוספות. אנו מצפים להשלים את הפיתוח במהלך השנה הבאה, כך שכבר בשנים הקרובות יוכלו לעלות על הכביש כלי רכב עם Valens Inside, כפי שאנו נהנים לומר.