חדשות היום

“המדגרה” בקיבוץ רביבים מרחיבה את פעילותה

אחרי סיום פעילותו של המחזור הראשון, ה”מדגרה” בקיבוץ רביבים שבנגב מרחיבה את פעילותה ומודיעה על פתיחת תכנית האצה מותאמת אישית לכל סטארט-אפ. החברות שיעברו את המיונים ויצטרפו ל”מדגרה” יהנו מתמיכה רחבה ומעמיקה ובכלל זה השקעה בשווי של עד 100 אלף ₪. במסגרת התוכנית המורחבת, כל סטארט-אפ שיתקבל ל”מדגרה” יקבל השקעה בשווי של כ-100,000 ₪, בכפוף לעמידה באבני דרך. 30 אלף ₪ יינתנו כמענק למימון להוצאות כלליות של החברה ועוד כ-70,000 ₪ בדמות כיסוי הוצאות המגורים והמחייה, חבילות שירות, שעות ייעוץ ועוד.

כיום, “המדגרה” הינה היחידה שמציעה ליזמים תכנית האצה בתנאי מגורים מלאים. “אנו מזמינה את היזמים לגור בקיבוץ ולהתנתק מהפרעות חיצוניות במטרה להתמקד באופן מלא בפיתוח הסטארט-אפ. במהלך השהייה, היזמים יקבלו ב”מדגרה” לווי של מנטורים עסקיים וטכנולוגיים ומגוון חבילות שירותים בשווי אלפי דולרים, שיאיצו את הפיתוח של החברות”, מסביר אלעד יאורי, מנכ”ל המדגרה.

במסגרת התכנית, שפונה לסטארט-אפים בשלבים מוקדמים, לכל חברה תיבנה תוכנית עבודה המותאמת באופן אישי לשלב שבו היא נמצאת, קצב ההתקדמות והצרכים הייחודיים לה (פיתוח עסקי, פיתוח טכנולוגי, שיווק ועוד). זאת, בניגוד לחממות ואקסלרטורים אחרים בהם היזמים עוברים תהליך האצה משותף. לאורך התקופה, היזמים נדרשים לעמוד באבני דרך שיוגדרו עם קבלתם ל”מדגרה”.

מאחורי המדגרה עומד אחד הקיבוצים הוותיקים והמבוססים בארץ, והיא פונה לסטארט-אפים עם צוות בעל אוריינטציה טכנולוגית, שלצד רעיון עסקי טוב גם מבקשים להשפיע לטובה על העולם שבו אנו חיים, עם דגש על מיזמים בתחומי הווב והמובייל והכלכלה השיתופית.

לדברי יאורי: “הקמנו ברביבים שבנגב את המקום האולטימטיבי לפתח בו סטארט-אפ. כדי להגיע להוכחת היתכנות,  מיזם צריך הון עצמי של כמאה אלף ₪, וכשאין, זמן ההגעה לשוק מתארך באופן משמעותי. התמיכה העסקית, הטכנולוגית והכלכלית שלנו מצמצמת את ההוצאות, מקצרת את הזמן לשוק ולמעשה מקטינה משמעותית את הסיכון שהיזמים לוקחים על עצמם. אנו מעניקים שוויון הזדמנויות ומסייעים גם למי שאין לו מימון חיצוני או כסף מהבית להצליח”.

סטארט-אפ ניישן- לא רק בתל אביב

מסקר שערכה קרן ההון סיכון פלאס ונצ’רס בקרב יותר מ-500 יזמים מוקדם יותר השנה, עולה כי רק 7% מהיזמים בישראל פועלים בדרום בעוד שכ-80% מהם מתרכזים במרכז הארץ. בנוסף, 21% מהסטארט-אפיסטים בישראל מגייסים את הכסף מהמשפחה והחברים. ה”מדגרה” פועלת לשינוי הנתון הדמוגרפי, שמצביע על ריכוז יתר של סטארט-אפים במרכז הארץ בכך שהיא נותנת להם את כל הכלים גם בנגב, כולל גיבוי כלכלי מלא לשלב הראשוני ועזרה בגיוס הכספים בשלבים מתקדמים יותר.

הזדמנות השקעה של 100,000 ₪ וחבילות שירות אטרקטיביות

כאמור, במסגרת התוכנית המורחבת, כל סטארט-אפ שיתקבל ל”מדגרה” יקבל השקעה בשווי של כ-100,000 ₪, בכפוף לעמידה באבני דרך. בנוסף, עם ההתקדמות, הסטארטאפים יזכו בחבילות סיוע בשווי של עשרות אלפי דולרים, בהם תקציב שיווק משמעותי מאחד מאתרי המדיה המובילים בישראל, ומחבילות שירות שונות מגוגל ונצ’רס, אמזון, מיקרוסופט, WIX, ו-Deloitte ועוד.

לדברי יאורי, “למדגרה חשוב לספק את המענה הטוב ביותר ליזמים ולתת להם אפשרות להתמקד בפיתוח במקום שנותן להם השקעה כספית, קשרים, ליווי של מנטורים מובילים בתעשייה, פלטפורמות שיווק ועוד. איתנו, יזם יכול להגיע משלב הרעיון למוצר ממשי בתוך שישה חודשים וסטארט-אפים מתקדמים יותר יכולים לקצר מהותית את זמן ההגעה לשוק”.

בתמונה: ליאון דוד ואלעד יאורי, המייסדים של המדגרה.

תגובות סגורות