חדשות היום

אורקל מביאה את SPARC לענן

אורקל מודיעה על תוספות חדשות ומשמעותיות לפלטפורמת SPARC, שלראשונה יביאו את האבטחה, היעילות והפשטות של SPARC לענן. התוספות החדשות לפלטפורמת SPARC, שנשענות על המיקרו-מעבד החדש SPARC S7, כוללות שירותי ענן חדשים, מערכות מהונדסותושרתים.

למרות שהיתרונות העסקיים של הענן הציבורי מוכיחים עצמם יותר ויותר, ארגונים רבים נמנעים עדיין מלהעביר את עומסי העבודה שלהם לענן משיקולי ביצועים, אבטחה וניהול. על מנת לסייע לפתור חששות אלה,כך שארגונים יחושו בטוחים להעביר עומסי עבודה לענן, תוכננה פלטפורמת SPARC החדשה מלמטה-למעלה, באופן שיניב יתרון כלכלי להעברת מרבית היישומים העסקיים הקריטיים למחשוב בענן ולהתרחבות אופקית (scale-out ) של סביבות היישומים.

התוספות האחרונות לפלטפורמת SPARC נבנו על המיקרו-מעבד המהפכני החדש SPARC S7, שמציג 8 ליבות/64 cores במהירות 4.27 GHz, ומצוייד בתכונות Software in Silicon כגון זיכרון מוגןSilicon Secured) Memory)ומאיצי אנליטיקה של נתונים (data analytics) . המעבד מציג את היעילות הגבוהה ביותר לליבה, ומאפשר לארגונים להריץ יישומים מכל הגדלים על פלטפורמת SPARC, בעלות תחרותית של commodity. כל היישומים הקיימים, המותאמים והמסחריים גם יחד, יפעלו על גבי הפתרונות ושירותי הענן הארגוני החדשים של SPARCללא כל שינוי, ועם שיפורים משמעותיים באבטחה, ביעילות ובפשטות.

“אנו עדיין בשלבים המוקדמים של אימוץ המחשוב בענן, וככל שהשוק מתבגר כך הארגונים יעבירו לענן יותר ויותר עומסי עבודה קריטיים”, אומר ג’ון פאולר, סגן נשיא בכיר בחטיבת המערכות של אורקל. “כדי שהלקוחות שלנו יוכלו ליהנות מיתרונות השלב הצפוי הבא בעולם מחשוב הענן ויהנו מהאצה בחדשנות, הפחתת עלויות והנעת הצמיחה העסקית, בחרנו להתמקד במתן שירותים מוכחים ברמת הארגון דוגמת פלטפורמת Oracle SPARC כחלק מ-Oracle Cloud”.

להלן כמה תכונות מרכזיות של פלטפורמת SPARC החדשה:

  • אבטחה ללא מאמץ: התוספות החדשות לפלטפורמת SPARC תוכננו להשגת ביטחון ותאימות, ומנצלות את יכולות Silicon Secured Memory כדי לתת מענה למתקפות נוזקה ושגיאות תיכנות. הצפנת מפתחות רחבה עם מנגנוני הצפנה- (Wide-key encryption ciphers and hashes) יבטיחו ענן מוצפן במלואו עם תקורת ביצועים של פחות מ-2 אחוזים.האבטחה זוכה לחיזוק נוסף באמצעות אתחול מאומת, תוכן בלתי ניתן לשינוי שמונע שינויים בלתי מורשים, אכיפת עדכונים מאובטחים,ושרשרת אספקת תוכנה וחומרה אמינה ובטוחה שאינה מסתמכת על גורמי תיווך.
  • יעילות פורצת דרך: הודות לממשקי API פתוחים במעבד ולמאיצי אנליטיקת נתונים משולבים, שמציגים ביצועי אנליטיקה משופרים עד פי 10 בכלל יישומי הענן, הארגון והביג-דאטה, התוספות החדשות לפלטפורמת SPARC מפחיתות זמן אחזור ועלויות. בהשוואה לשרתי x86– מציגים שרתי S7-2 ו-S7-2Lהמשולבים במלואם תוצאות טובות עד פי 100% ביעילות ליבה, פי 1.7 ביעילות ביצועי ג’אווה של ליבה, פי 1.6 ביעילות ביצועיOLTP של מסד נתוני ליבה, ופי 2 עד 3 יותר רוחב פס עבור ניתוח עתיר תעבורה ואפליקציות ענן.
  • פשטות ישירה: פתרון Oracle MiniCluster S7-2 Engineered System לוקח את השילוב צעד אחד קדימה מהשרת, ומפשט את ארבעת ההיבטים המאתגרים ביותר במחשוב הארגון, שהם: אבטחה ותאימות; זמינות גבוהה; תיקונים וניהול וכן כיוונון ביצועים. בזכות ביטול הצורך בפלטפורמה או מערכת הפעלה סטנדרטיות וצמצום הזמן והמאמץ הכרוכים בניהול מסד נתונים ואבטחה, פתרון Engineered System החדש מאפשר לארגונים:

o        לאבטח את המערכות כברירת מחדל באמצעות ביטול הצורך בדרישות של מומחי אבטחת ארגונים

o        להכניס אוטומציה בתהליכי המעקב והניטור של המחשוב על מנת לשמר את המצב המאובטח של המערכת לאורך זמן

o        להשיג חוסן שירות ללא מאמץ, הודות ליתרון של תפעול בזמינות גבוהההמהונדס לתוך התוכנה והחומרה

o        להבטיח שהפלטפורמה תישמר תמיד מעודכנת בהרחבות האבטחה והתוכנה האחרונות, באמצעות התקנתfull stack  פשוטה

o        לשפר את ביצועי היישומים ומסד הנתונים באמצעות כוונון ביצועים אוטומטי

 

לדברי שרי צוק, מנהלת אגף Systems באורקל ישראל:  “שירותי הענן והמערכות המתבססים על המיקרו מעבד החדש SPARC S7 מציעים commodity economics ופונקציות מרכזיות לארגון להשגת אבטחה ואנליטיקס, תוך שימוש בתוכנה-בסיליקון. הם כוללים שירותי פלטפורמה חדשים של Oracle Cloud Compute, את Oracle MiniCluster S7-2 Engineered System ואת שרתי Oracle SPARC S7. מוצרים חדשים אלה תוכננו כך שישתלבו בצורה חלקה בתשתית הקיימת וכוללים שילוב מלא של וירטואליזציה וניהול לענן.”

עוד הוסיפה, כי “מעבדי SPARC החדשים מאפשרים לאורקל לממש את האסטרטגיה שהיא מכנה בשם Software in Silicon המבוססת על שימוש במרכיבי חומרה כדי להאיץ פעולות שנעשו עד כה רק באמצעות התוכנות של החברה.

אורקל הופכת את האבטחה לגורם מובנה במיחשוב כברירת המחדלברמת החומרה של המעבד עצמו.”

שירות Oracle SPARC Cloud החדש, שמעתה הוא חלק מפלטפורמת SPARC, הוא שירות מחשוב ייעודי שנועד לספק לארגונים פלטפורמת מחשוב בענן פשוטה, בטוחה ויעילה. השירות החדש מרחיב את חבילת שירותי הענן המלאה שאורקל מספקת לארגונים, במטרה לסייע להם לבנות ולפרוס במהירות יישומים עשירים – או להרחיב את יישומי Oracle Cloud– על גבי פלטפורמת ענן ברמת הארגון.

כדי להרחיב את יתרונות הביצועים והאבטחה של המערכות המהונדסות מסדרת Oracle SuperCluster למחשוב בגודל בינוני, אורקל השיקה גם את Oracle MiniCluster S7-2. הודות לתאימות מלאה של מסד הנתונים והיישומים ל-SuperCluster M7, פתרון Oracle MiniCluster מאפשר לארגונים להפחית עלויות תוכנה וחומרה בשבריר מהעלות של פתרונות commodity. פתרון Oracle Engineered System החדש תוכנן כך שיתמוך בקונסולידציה של מסד נתונים ו/או יישוםmulti-tenant , בדרישות מחשוב של משרד או סניף מרוחקים ובסביבות פיתוח/בדיקה.

אורקל הציגה גם תוספות חדשות למשפחת המוצרים של שרתי SPARC, המרחיבות את פורטפוליו M7/T7 כך שייתן מענה לעומסי עבודה בענן ולהתרחבות אופקית בעלויות אטרקטיביות במיוחד. שרתי SPARC S7החדשים מסוג two-socket זמינים עם אופציות תצורה שונות, שהותאמו באופן מיטבי למטרות מחשוב או אחסון וצפיפות קלט/פלט, וכוללות תכונות הסטת עומסים (offload) מבוססות תוכנה-בסיליקון לצורך מניעת מתקפות נוזקה, מבלי שהדבר יפגע בהצפנה או בהאצת אנליטיקה של נתונים.

תגובות סגורות