אינטל: התוכנית מיועדת למפתחים שמוכנים לקדם את כישורי הלמידה העמוקה וראיית המחשב שלהם. 70% מהנתונים כיום נוצרים במכשירי קצה (edge), יש צורך במפתחי AI מסוג חדש
הביקוש לאנשי מקצוע המחזיקים בכישורים אלה יהיה עצום
אינטל העולמית ויודסיטי (Udacity) הכריזו היום (ה’) על תוכנית חדשה שנועדה להכשיר את כמיליון מפתחים בלמידה עמוקה וראיית מחשב. סטודנטים שיסיימו בהצלחה את תכנית ההכשרה לננו-תואר (nanodegree), הצפויה להימשך כשלושה חודשים, יקבלו תעודת בוגר של יודסיטי. העלות היא 200 -400 דולר. מי שלא מעוניין לשלם לתוכנית המלאה, יכול לקבל בחינם את תכני הקורס לתואר ננו, אבל אינו כולל תמיכה של מנטור טכני, פרויקטים מעשיים ליישום הכישורים הנלמדים ובניית תיק עבודות, או תעודת בוגר המוענקת רק למסיימי התכנית המלאה לתואר ננו.
התכנית לתואר-ננו (Nanodegree) מכשירה את המעוניינים בסופו של דבר להגיע למשרות מפתחי IoT, מהנדסי IoT, מהנדסי למידה עמוקה, מהנדסי למידת מכונה, מומחי AI, מפתחי VPU/CPU/FPGA ותפקידים נוספים. היא לא מתאימה לאנשים ללא רקע בכלל ויש צורך בידע בסיסי בתכנון בפייתון, ניסיון באימון ובעבודה עם מודלים של למידה עמוקה, והכרות עם סוגי ארכיטקטורות רלוונטיות.
אינטל: אין מספיק עובדים, הביקוש גבוה
מחשוב קצה (edge computing) עוסק בהרצת תהליכים באופן מקומי, בהתקן עצמו, במקום בענן. זמן המחשוב המקוצר מאפשר עיבוד מהיר יותר של נתונים, מבטל את סיכוני האבטחה המתלווים להעברת נתונים לשרת המבוסס בענן, ומצמצם את עלות העברת הנתונים, כמו גם את הסיכון למחסור ברוחב הפס שישבש את הביצועים. באינטל מציינים כי אין מספיק עובדים המצוידים בכישורים למילוי הביקוש בתחום זה.
ג’ונתן בלון, סגן נשיא באינטל ומנכ”ל קבוצת האינטרנט של הדברים בחברה “הפופולריות של AI גוברת הודות ליכולתם להניע כל דבר. הטכנולוגיה משמשת רחפנים, מצלמות אבטחה, רובוטים, יישומי זיהוי פנים בטלפונים ניידים, מכוניות אוטונומיות ועוד. מאחר ו-70% מהנתונים נוצרים בקצה ורק כמחצית מהם יגיעו לענן הציבורי בשעה שהשאר יאוחסנו ויעובדו בקצה, יש צורך במפתחים מסוג חדש. הביקוש לאנשי מקצוע המחזיקים בכישורים אלה יהיה עצום, משום ששוק התכנה לבינה מלאכותית בקצה צפוי לגדול מ-355 מיליון דולר ב-2018 ל-1,152 מיליארד דולר ב-2023. זהו קצב צמיחה שנתי מצטבר של 27%. (MarketWatch)
התלמידים ילמדו ישירות מאנשי מקצוע מנוסים ב-Edge AI והאינטרנט של הדברים, בהם סטיוארט כריסטי, שעובד באינטל כבר קרוב ל-20 שנה וכיום משמש כמנהל הקהילה של תכנית המפתחים לאינטרנט של הדברים; ארצ’נה אייר, לשעבר מהנדסת מחקר ב-Saama; סוהאם צ’טרג’י, לשעבר חדשן תכנה באינטל; ומישל וירגו, מנהל בכיר של תכניות לימודים ביודסיטי.
הפרויקטים בתכנית לתואר ננו הם:
- (People Counter) בקצה: בדיקת מודלים שונים, שאומנו מראש, לזיהוי בני אדם וזיהוי מספר האנשים בפריים ומשך הזמן שהם נמצאים בה.
- תכנון מערכת תורים חכמה: בניית מערכת תורים מותאמת למגזרי הקמעונות, הייצור והתחבורה ושימוש ב-Intel DevCloud לאימות בחירת החומרה.
- בניית בקר למחוון של המחשב: שימוש במודלים הזמינים בערכת הכליםOpenVINO כדי לשלוט במחוון המחשב באמצעות מבט.
אינטל קוראת למפתחים רלוונטים, כול בישראל, לקדם את כישורי הלמידה העמוקה וראיית המחשב שלכם ולהירשם כבר עכשיו לתכנית התואר-ננו של אינטל ב-Edge AI for IoT Developers!
צילום: דוברות אינטל