חדשות היום

שילוב הקובוטים (רובוטים שיתופיים) בתעשייה צובר תאוצה: עד 2025 חלקם בשוק הרובוטיקה יגיע ל- 34%

מחקר חדש של PMMI, שמוקדש לתחום הרובוטיקה, מעריך כי עד שנת 2025 נתח השוק של הקובוטים (הרובוטים השיתופיים) מכלל שוק הרובוטיקה צפוי לצמוח בצורה משמעותית ולהגיע לכ- 34% מהשוק.

״מדובר בקטגוריה שיש התלהבות רבה ממנה בתעשייה. הקובוטים קומפקטיים, ניידים, מחיריהם סבירים (בהשוואה לאחיהם הרובוטים המסורתיים), הם מתאימים למגוון סוגי פעילות ויכולים להוריד את העלות של תחנת עבודה בפסי ייצור והרכבה ובעיקר ב׳ריצות קצרות׳״.

תחזית נוספת, של חברת האנליסטים Interact Analysis, מדברת על כך שההכנסות של שוק הקובוטים עד שנת 2027 יגיע לסכום של כ-5.6 מיליארד דולר. לפי נתוני Interact, פעילות הקובוטים מתחלקת בעיקר לשלוש קטגוריות: טיפול בחומרים, הרכבה, איסוף ומיקום. כיום תחום התעשייה המרכזי בו ׳מככבים׳ הקובוטים הוא אלקטרוניקה ורכב, אך בעתיד הקרוב התחום בו יתבצע שילוב רחב היקף של קובוטים הוא תחום הלוגיסטיקה.

״מהניסיון שלנו בשטח, אנו רואים שביותר ויותר מקומות, הכניסו, או שוקלים להכניס לעבודה קובוטים״, אומר זיו שדה מחברת SU-PAD, נציגת Universal Robots בישראל. ״בתקופת קורונה שלא הולכת להיגמר מחר, יותר לקוחות כיום בוחנים מקרוב את כל משימות הייצור,  כדי לראות היכן הם יכולים להקל על העובדים שנאלצים בגלל ריחוק חברתי והנחיות בריאותיות, לצמצם נוכחות במפעלים. המשימה היא לגרום לכך שהקובוטים ישתלבו בעוד משימות ויוסיפו יותר יותר אוטומציה על הקווים. זהו תהליך מתמשך שמואץ על ידי המגיפה. אני בהחלט רואה שרבים מהלקוחות שלנו עוברים כרגע את אותם התהליכים בדיוק, מכיוון שהם מתחילים להבין כיצד קובוטים יכולים לעזור לשחרר כוח אדם למשימות חשובות יותר״. שדה מציין כי נתח השוק הגלובלי כיום של UR מגיע לכ-50 אחוז וכי גם כאן ״העסק במגמת צמיחה משמעותית׳״.

סרטון (תעשייה ישראלית)


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות