חדשות היום

קיידנס מאיצה את הפיתוח של מערכות בינה מלאכותית על גבי שבב (AI SoC) עם השקת Tensilica AI Platform

מנוע Tensilica AI החדש משפר את הביצועים ומאיצי AI מספקים פתרון מהיר וקל למימוש עבור מתכנני מערכות AI Soc המיועדות לשוק הצרכני ולתחומי המובייל, האוטומוטיב והתעשייה

קיידנס דיזיין סיסטמס (Cadence) מכריזה על השקת Tensilica® AI Platform, המאיצה את פיתוחן של מערכות בינה מלאכותית על גבי שבב (AI SoC), כולל שלוש משפחות מוצרים תומכים שהותאמו לנתונים משתנים ולדרישות של AI המנוהל במכשיר הקצה (on-device). פלטפורמת Tensilica AI מקיפה את דרישות המחשוב השונות מ-low-end דרך mid-end ועד ל- high-end, והיא מספקת יכולת עיבוד AI סקלבילי ויעיל-אנרגטית במכשירי הקצה, שהוא המפתח לתכנוני AI SoCs שהופכים כיום נפוצים יותר ויותר. מנוע רשת נוירונים החדש ל-AI (AI neural network engine – או בקיצור NNE) צורך 80% פחות אנרגיה לכל inference ומספק יותר מפי ארבעה TOPS/W בהשוואה ל-DSPs Tensilica הרגיל והמוביל בתעשייה, בעוד שמאיצי הרשת העצביים (NNA) מספקים את ביצועי הדגל עבור תכנוני AI ומעניקים יעילות אנרגטית בפתרון מהיר וקל לשימוש.

פלטפורמת Tensilica AI החדשה ממוקדת בתחומי החיישנים החכמים, אודיו מבוסס אינטרנט של הדברים (IoT), יישומי AI ניידים לראייה/קול, IoT vision ויישומי מערכות סיוע לנהג (ADAS). היא מספקת עוצמה, ביצועים, סקלביליות ו-PPA אופטימלי, עם פלטפורמת תוכנה משותפת.

כל מוצרי ה-NNE וה-NNA כוללים יכולות חישוב של דלילות (Sparsity) אקראית לשיפור הביצועים, דחיסת Tensor בזמן ריצה להפחתת רוחב פס הזיכרון, וכן יכולת צמצום ומיזוג לאשכולות (clusters) להפחתת גודל המודל.

פיט וורדן, מנהל טכני TensorFlow Lite Micro בחברת Google: “הגדלת יכולות ה-AI במכשירי קצה בעלי הספק חשמל נמוך דורשת מחשוב מרובה חיישנים ויעיל במיוחד. אנשי קיידנס וצוות TensorFlow Lite for Microcontrollers (TFLM) בגוגל פועלים יחד שנים רבות, במטרה לפתח פתרונות שיספקו מענה למקרים פורצי-הדרך, החדישים, ובעלי טביעת הרגל הנמוכה ביותר בעולמות ה- AI. השימוש הגובר ברשתות שמע בזמן אמת, המצריכות רשתות עצביות מבוססות LSTM להבטחת ביצועים ויעילות מרבית, היא דוגמה מצוינת לכך. בשיתוף פעולה הדוק עם קיידנס, אנו משלבים אופרטור LSTM שהותאם במיוחד עבור Tensilica HiFi DSPs, ומאפשר רמה גבוהה ביותר של שיפורי ביצועים לשימושים מרכזיים כגון הפחתת רעשים בשיחות קוליות. אנו נרגשים להמשיך את שיתוף הפעולה הזה ולספק חדשנות ברמה הגבוהה ביותר בתחום ה-AI בסביבות אנרגיה נמוכה”.

“מתכנני AI SoC צריכים להגיע לשוק מהר יותר עם מוצרים חסכוניים וייחודיים, המציעים חיי סוללה ארוכים יותר וביצועים הניתנים להרחבה”, אמר סנג’יב אגרוואלה, סגן נשיא בכיר ומנכ”ל קבוצת IP בקיידנס. “הודות לפלטפורמה הבשלה, הניתנת להרחבה ולהגדרה, אשר מבוססת על ה-DSPs המובילים של Tensilica וכוללת תוכנות AI משותפות, קיידנס מאפשרת למתכנני AI SoC להפחית את עלויות הפיתוח ולעמוד בזמני הגעה קצרים לשוק. על ידי הנגשת AI בכל רמות הביצועים והמחירים, קיידנס מובילה את יישומן המהיר של מערכות תואמות AI בכל מקום”.

מנוע הבינה המלאכותית NNE 110 ומשפחת מאיצי ה-AI מסוג NNA 1xx צפויים להיות זמינים מסחרית ברבעון הרביעי של 2021. למידע נוסף על פלטפורמת AI Tensilica ועל AI IP, בקרו באתר החברה: www.cadence.com/go/TensilicaAI


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות