חדשות היום

חברת טראקנט מתחילה לפעול בערב הסעודית

חברת לוגיסטיקה מבחריין, תחל להשתמש בטכנולוגיה של טראקנט במשאיות שנותנות שירות לצבא ארה”ב בערב הסעודית

החתימה נערכה במהלך השתתפות מנכ”ל טראקנט, מר חנן פרידמן, במשלחת רשמית לבחריין, בראשות שר החוץ, אלי כהן

הסכם זה מגיע לאחר שצה”ל הוציא החודש מכתב כוונת רכישה לממיר הקטליטי של החברה, ולאחר גיוס הון של 1.4 מיליון שקל שערכה החברה

(ת״א: טראנ) טראקנט מתכבדת לדווח כי בהמשך לדיווח מידי של החברה מיום 3 בספטמבר 2023 (מס’ אסמכתה 2023-01-083275) בדבר השתתפות החברה במשלחת לבחריין וכוונת החברה להתקשר במזכר הבנות והסכם לשיתוף פעולה עם Cox Logistics W.L.L.,  חברת התובלה, לוגיסטיקה, ניהול ושילוח מטענים, הפועלת ברחבי המזרח התיכון, אפריקה אירופה והקווקז, ומקום מושבה הראשי בבחריין, מתכבדת החברה לעדכן כי ביום 4 בספטמבר 2023 נחתם מזכר ההבנות האמור בין החברה לבין חברת השילוח.

על פי מזכר ההבנות הצדדים יבצעו אינטגרציה בין פלטפורמת טראקנט וה-Trucknet Smart Catalyst  לבין המערכות של חברת השילוח על מנת שלקוחות כל צד יוכלו להשתמש בשירותי הצד האחר.

לאחר השלמת האינטגרציה הצדדים עשויים לחתום על הסכמים לכניסה לתקופת הוכחת יכולת למשך 90 יום במסגרתה הצדדים ישתפו פעולה ביחס לשימוש ההדדי של לקוחות כל צד בשירותי טראקנט ובמערכות חברת השילוח.

בסיום תקופת ה- POC, במידה ושיתוף הפעולה יהא מוצלח, הצדדים ימשיכו בשיתוף הפעולה, באחת או יותר מהחלופות הבאות: (1) יסכימו על הארכת תקופת שיתוף הפעולה העסקי; (2) יסכימו על רכישת שירותי טראקנט או (3) יכנסו למשא ומתן בתום לב לבחינת האפשרות למיזם משותף, ו/או ביצוע השקעה בחברה או כל צורה אחרת של שיתוף פעולה, כפי שיוסכם בין הצדדים.

הצדדים הסכימו כי כל צד יהא אחראי להוצאות החלות עליו בתקופת ה POC

חנן פרידמן, מנכ”ל החברה אמר: “לכבוד הוא לנו להיכלל כחלק ממשלחת אנשי העסקים לבחריין בראשותו של שר הכלכלה, אלי כהן. התקבלנו בסבר פנים חמות על ידי מארחינו, שגילו סקרנות רבה והתעניינות אמיתית בטכנולוגיות ישראליות וביכולות שלנו כאומת סטארט אפ. מדובר לא רק בשוק פוטנציאלי גדול מאוד, אלא גם בממלכה מתקדמת שמעוניינת לעמוד בחוד החנית של הטכנולוגיה העולמית ועבור אנשי עסקים ישראלים בחריין היא נקודת מוצא מעולה לאזור נסיכויות המפרץ כולו. שווי השוק הלוגיסטי במועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ (GCC) עמד בשנת2018  על סך של 47.5 מיליארד דולר והוא צפוי להגיע ל-66.3 מיליארד דולר עד 2026”.

עוד הוסיף פרידמן: “לנורמליזציה שחלה לאחרונה ביחסים שבין חלק מהמדינות החברות ב-GCC לבין ישראל, עשויה להיות השפעה משמעותית בתחום הלוגיסטיקה בכל הנוגע לפיתוח וייעול שווקים, נתיבי תחבורה ורגולציה מאפשרת. הרעיון להקמת גשר יבשתי מסחרי שיחבר בין נמל חיפה, דרך ירדן, לערב הסעודית ונמלי איחוד האמירויות ובחריין, יקדם את תעשיית הלוגיסטיקה, שממלאת תפקיד מכריע במתן אפשרות לתנועת סחורות ואנשים באזור, ותסייע לחבר את מדינות המפרץ והמזרח התיכון לשרשראות האספקה של השווקים הגלובליים”.


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות