יצרני אלקטרוניקה מבצעים בדיקות מקיפות למוצרים חדשים כדי לוודא את ביצועיהם בתנאים מגוונים. רבות מהבדיקות הללו בוחנות כיצד המכשירים מתמודדים עם בעיות איכות חשמל בעולם האמיתי, כגון קווי מתח רועשים, שינויים במתח, סטיות בתדר והרמוניות בקווי האספקה. מעבר לעמידה בתקנים תעשייתיים כגון IEC, MIL, RTCA/DO ותקנות Airbus, חברות רבות מיישמות גם פרוטוקולים ייחודיים משלהן לצורך התאמה ספציפית לדרישותיהן. זיהוי חולשות באמצעות בדיקות קפדניות מאפשר ליצרנים ללטש את תכנוני ועיצובי המוצר שלהם ולוודא עמידות גבוהה בתנאים מציאותיים.
ספקGENESYS™AC הוא כלי מתקדם וגמיש לביצוע בדיקות מסוג זה. באמצעות שדרוג אופציונלי ניתן לקבל מראש את היחידה כבר עם תקנים בינלאומיים מובנים. עבור אלו המעוניינים ליצור תנאי בדיקה מותאמים אישית, ניתן לתכנת את ה-AC™GENESYS לייצר מתח AC, מתח DC, ואף מתח AC הרוכב על מתח DC, תוך התאמה למגוון רחב של צורות ופרופילים.
גמישות זו מאפשרת למהנדסים לבחון את ביצועי המכשירים שלהם מעבר לתנאי מעבדה סטנדרטיים ולהבין לעומק את התנהגותם בשטח.
למשל, רצף הבדיקות המובנה במכשיר מאפשר יצירת “פלייליסט” של וריאציות גלים. המשתמש יכול לקבוע מתח מותאם אישית, צורת גל, (סינוס, שן-מסור וכדומה), שלב התחלה/סיום ועוד כדי ליצור תרחיש בדיקה מדויק לפי הצורך.

איור 1: דוגמה לפלט של רצף וריאציות קרדיט: שרה-פייג’ פודולסקי
ניתן לתכנת את ה “פלייליסט” באפשרויות מותאמות אישית נוספות ומורכבות יותר באמצעות שימוש באותות חיצוניים באמצעות מחבר השליטה מרחוק.
אחת היכולות המתקדמות של ה-GENESYS™AC היא האפשרות להוסיף הרמוניות. באמצעות כלי ייעודי, ניתן להחיל על הקו הרמוניות שונות מבחינת צורה או תדר, וליצור מצבי בדיקה מורכבים. לדוגמה, ניתן לייצר קו מתח נמוך המכיל בתוכו הרמוניות בתדר גבוה יותר, כפי שמוצג באיור 2.

איור 2: קו בתדר נמוך עם הרמוניות בתדר גבוה קרדיט: שרה-פייג’ פודולסקי
אם מספר מקורות מתח AC של GENESYS™AC מחוברים יחד למערכת רב-שלבית, ניתן לשנות את זווית הפאזות בין השלבים בזמן אמת. איור 3 מציג דוגמה להתנהגות זו. הירוק הוא מתח הפאזה הראשונה. הסגול הוא מתח הפאזה השנייה, אשר נמצא ב-180° לפאזה הראשונה. באמצע, הקו הסגול משתנה ל-120° לפאזה הראשונה. מאפיין זה מאפשר בדיקת מוצרים בתצורת דלתא עם זוויות פאזה משתנות ביניהם.

איור 3: שינוי מופע בזמן אמת קרדיט: שרה-פייג’ פודולסקי
כל האפשרויות הללו ניתנות לשליטה הן ישירות דרך ה-GENESYS™AC והן באמצעות ממשקי בקרה חיצוניים שונים. אופציית תכנות ובקרה מרחוק מציעה יכולות ניטור ושליטה חיצוניות מגוונות, כולל כניסת אות אנלוגי שמאפשרת הגברה של האות לרמות מתח ועוצמה גבוהות יותר. ולכן זהו כלי אידיאלי גם כאשר צריך צורות גל בהתאמה אישית ועל פי הסטנדרט הנדרש.
בנוסף, ניתן לשלוט ב-GENESYS™AC באמצעות חיבורי USB, LAN או DB89 (לתקשורת RS232 ו-RS485). כך ניתן להפעילו דרך TDK Virtual Control Panel (הניתן להורדה בחינם מהאתר) או באמצעות שפות תכנות סטנדרטיות כגוןPython , MATLAB או LabView, המאפשרות שליטה מלאה באמצעות פקודות SCPI.
צוות הפיתוח של TDK-Lambda התגבר על אתגרים לא פשוטים והצליח לתכנן מקור זרם בגובה 1U המסוגל לספק הספק מוצא של 3kVA. הוא תומך בטווח תדרים רחב במיוחד של 16Hz עד 5kHz ומציע מתח של עד 350 VAC או 500 VDC, עם אפשרות לשילוב AC ו-DC עד 500V peak. יכולתו להתמודד עם Crest Factor של 4 (לדגם 3kW) או 6 (לדגם 2kW) ,הטוב בתעשייה, הופכת אותו לאידיאלי ליישומים מתקדמים. ניתן גם להרחיב את יכולותיו לצורך יצירת מערכות בהספקים גבוהים יותר או קווי מתח מרובי מופעים. לעיתים המשתמש כלל לא יודע את זרם ה peak הנדרש ולכן נתון זה חשוב כל כך שיהיה הגבוה ביותר האפשרי.
עם שלל היכולות החדשניות הללו,GENESYS™AC פותח דלת לביצוע בדיקות מתקדמות ומעמיקות יותר, המובילות ליצירת מוצרים אמינים ועמידים יותר. ככל שמערכות אספקת החשמל ממשיכות להתפתח, כלי בדיקה מתקדמים וגמישים ימשיכו להיות מרכיב חיוני בתהליכי התכנון, הפיתוח והוולידציה של מוצרים אלקטרוניים.
GENESYS™AC הוא כלי גמיש לביצוע בדיקות מסוג זה. זהו מקור כוח הניתן לתכנות שמגיע עם רבים מהבדיקות הנדרשות לפי תקנים שתוכנתו מראש (בשדרוג אופציונלי בגרסת ה PRO). מי שרוצה ליצור תנאי בדיקה משלו יכול לתכנת את ה GENESYS™AC ליצור גלים שהם AC, DC, או אפילו גל AC הרוכב על גל DC עם מגוון רחב של צורות ומאפיינים. זה מאפשר מעבר לתנאי מעבדה סטנדרטיים כך שהמהנדסים יכולים לחקור בצורה המקצועית ביותר האפשרית כיצד המכשירים שלהם מתפקדים בשטח.
סדרת GENESYS™AC פותחה ומיוצרת בלעדית במפעל TDK-Lambda בכרמיאל!
קרדיט תמונת שער: TDK-Lambda Israel