בכנס COMPUTEX 2025 בטאיפיי, הכריזה NVIDIA על סדרת חידושים מרשימה שעתידים לעצב את הדור הבא של תשתיות הבינה המלאכותית, ממשקי הענן והרובוטיקה. בין ההכרזות הבולטות: פלטפורמת התקשורת החדשה NVLink Fusion, זירת ענן עולמית בשם DGX Cloud Lepton, וטכנולוגיות פורצות דרך לפיתוח רובוטים דמויי אדם.
NVLink Fusion – גמישות חדשה לתשתיות בינה מלאכותית מותאמות
NVIDIA חשפה את NVLink Fusion, פלטפורמה תקשורתית מתקדמת שמאפשרת בנייה של תשתיות AI מותאמות חלקית (Semi-Custom) – תוך שילוב בין שבבי בינה מלאכותית ייעודיים לבין CPUs ו-GPUs מבית NVIDIA או יצרנים אחרים, כמו Qualcomm ו-Fujitsu.
המערכת, שפותחה במרכז הפיתוח של NVIDIA בישראל, מאפשרת קישוריות של עד 800 גיגה-ביט לשנייה ומבוססת על רכיבי תקשורת כמו ConnectX-8 SuperNIC, מתגי Spectrum-X Ethernet ו-Quantum-X800 InfiniBand. הפלטפורמה מאפשרת גם Scale-Up בארונות שרתים וגם Scale-Out בין מערכות בקנה מידה של דאטה סנטר שלם.
חברות מובילות כמו MediaTek, Marvell, Alchip, Synopsys ו-Astera Labs כבר מפתחות שבבים מותאמים אישית לפלטפורמה. לדברי ג’נסן הואנג, מנכ”ל ומייסד NVIDIA:
“NVLink Fusion פותחת את פלטפורמת ה-AI שלנו לשותפים בתעשייה – כדי לבנות תשתיות ייעודיות שמותאמות לעידן החדש.”
DGX Cloud Lepton – שוק עולמי חדש למשאבי GPU
בהכרזה שנייה ומשמעותית לא פחות, חשפה NVIDIA את DGX Cloud Lepton – זירת מסחר בענן המאפשרת למפתחי AI מכל העולם גישה אל עשרות אלפי GPUs ממשפחת Blackwell ומארכיטקטורות נוספות של NVIDIA.
השירות נועד לספק פתרון למחסור המתמשך במשאבי עיבוד גרפי בענן, ומאפשר שימוש גמיש לפי דרישה – בפרויקטים קצרים או ארוכי טווח. DGX Cloud Lepton משתלבת עם פתרונות תוכנה נוספים של NVIDIA, דוגמת NIM, Blueprints ו-Cloud Functions, ומהווה בסיס לפיתוח והטמעה של סוכני בינה מלאכותית ומערכות Physical AI בקנה מידה עולמי.
ספקי ענן כמו CoreWeave, Lambda, Foxconn ו-Yotta כבר הצטרפו לפלטפורמה, לצד ענקיות נוספות שצפויות להיכנס בהמשך.
בניגוד למודלים קודמים שהתבססו על שירותים סגורים או פתרונות מותאמים ללקוחות ספציפיים, DGX Cloud Lepton פועל כזירת מסחר פתוחה – מעין “בורסה של GPU” – המאפשרת לכל ארגון, קטן כגדול, להנגיש כוח מחשוב מואץ בכל קנה מידה וללא התחייבות קבועה.
הקשר עולמי – פתרון לאתגרי העשור הקרוב
בשוק שבו הביקוש למשאבי GPU ושירותי בינה מלאכותית חוצה את גבולות תעשיית ההייטק אל תחומים כמו רפואה, תחבורה, ביטחון וחינוך – ההכרזות של NVIDIA מגיעות בזמן קריטי. מגבלות חומרה, צווארי בקבוק בשרשראות האספקה ומורכבות ההטמעה של מודלים מתקדמים יצרו צורך דחוף בגמישות תשתיתית, יכולת פריסה מהירה ויעילות עיבוד.
הפתרונות שהוצגו ב-COMPUTEX 2025 נועדו בדיוק לכך – להנגיש כוח מחשוב עצום לא רק לטכנולוגיות העתיד, אלא גם לארגונים שזקוקים לו כאן ועכשיו, בתצורה מותאמת, נגישה ומהירה.
Isaac GR00T-Dreams – פיתוח מואץ של רובוטים דמויי אדם
בתחום הרובוטיקה, הכריזה NVIDIA על Isaac GR00T-Dreams – תבנית תוכנה המאפשרת יצירת כמויות אדירות של נתוני תנועה סינתטיים, שמסייעים באימון רובוטים בסביבות משתנות. המערכת תומכת באימון מודלי עולם (World Foundation Models) הפועלים לפי חוקי פיזיקה, ומסוגלים ללמד רובוטים לבצע פעולות חדשות על בסיס תמונה אחת בלבד.
בהתבסס על GR00T-Dreams, השיקה החברה גם את GR00T N1.5 – גרסה משודרגת למודל הבסיס לרובוטים, שפיתחה תוך 36 שעות בלבד, ומציגה שיפור בהבנת מרחב, מיון פריטים וזיהוי אובייקטים.
בין מאמצות הטכנולוגיה: Boston Dynamics, Agility Robotics, NEURA Robotics, General Robotics ו-XPENG Robotics.
לדברי הואנג:
“Physical AI ורובוטיקה יניעו את המהפכה התעשייתית הבאה – ואנחנו מספקים את אבני הבניין לכל שלב במסע הזה.”
ABCI-Q – מחשב העל הגדול בעולם לחישוב קוונטי
לבסוף, חשפה NVIDIA את ABCI-Q, מחשב-העל הגדול בעולם לחישוב קוונטי. המערכת מבוססת על 2,020 מעבדים גרפיים מדגם H100, המחוברים באמצעות Quantum-2 InfiniBand – טכנולוגיה שפותחה גם היא בישראל. הפלטפורמה מופעלת על ידי CUDA-Q – תוכנת קוד פתוח המיועדת לשילוב חישוב קוונטי וחישוב קלאסי.
מרכז הפיתוח בישראל: תשתית עולמית, עוגן מקומי
שני רכיבים מרכזיים בהכרזות – NVLink Fusion ו-Quantum-X800 InfiniBand – פותחו בישראל, במרכזי הפיתוח של NVIDIA בתל אביב וביקנעם. המרכזים, שבהם מועסקים מאות מהנדסים בתחומי תקשורת, חומרה ובינה מלאכותית, הפכו בשנים האחרונות לעמוד שדרה טכנולוגי עבור מוצרי הליבה של החברה.
לאחרונה הודיעה NVIDIA על הרחבה משמעותית של מרכז הפיתוח בתל אביב, אשר יתפרש על פני 18 קומות במגדלי “תאומי רובינשטיין” – יותר ממחצית הבניין. לצד משרדים, יוצבו במרכז גם מעבדות AI מתקדמות, אולם כנסים, ומתחם הסעדה שינוהל על ידי קבוצת מחניודה של השף אסף גרניט.
לדברי עמית קריג, סגן נשיא בכיר להנדסת תוכנה ומנהל מרכז המו”פ של החברה בישראל:
“הרחבת המרכז תאפשר לנו להמשיך לגייס עוד עובדות ועובדים מצוינים, ולקדם בישראל חדשנות פורצת דרך בבינה מלאכותית.”
נכון ל-2025, NVIDIA מעסיקה למעלה מ־4,500 עובדים בישראל באתריה בתל אביב, יקנעם, תל חי, רעננה, מבוא כרמל ובאר שבע – והיא מהחברות הטכנולוגיות הגדולות במדינה.
ההתרחבות של NVIDIA בישראל היא יותר מאקט נדל”ני – היא ביטוי לאמון עמוק בכישרון המקומי ובמעמד של ישראל כמרכז אסטרטגי עולמי בתחום הבינה המלאכותית. לצד השפעה ישירה על הכלכלה והתעסוקה, מדובר גם בהזדמנות נדירה עבור האקדמיה, היזמות והמערכת הביטחונית לשתף פעולה עם גוף הנמצא בחזית מהפכת ה-AI.
מקור:
הכתבה מבוססת על ההכרזות הרשמיות של NVIDIA במסגרת כנס Computex 2025 בטאיפיי, וכן הודעה לתקשורת מטעם NVIDIA ישראל, מאי 2025.
כתיבה ועריכה: מערכת ניו-טק
צילומים: באדיבות NVIDIA
משרדי אנבידיה
עמית קריג, סגן נשיא בכיר ומנהל מרכז הפיתוח אנבידיה ישראל