הדומיננטיות הישראלית בסייבר העולמי רושמת שיא חדש: גיוסי הון השווים ל-40% מהשוק האמריקאי

משנת 2014, סך החברות הישראליות בתחום צמח ב-86% ל-505 חברות – כך עולה מדו”ח של Startup Nation Central. כ-60% מהן נמצאות בשלבים מוקדמים ו-11% עושות אקזיט בשלב זה.

אבי חסון, מנכ”ל Startup Nation Central: “הסייבר הוא חזית עולמית. ה-AI והענן מצמיחים איומים חדשים וביקוש עצום לפתרונות מתקדמים, וזוהי הזדמנות לסייבר הישראלי להמשיך ולהוביל”

היקף המימון הפרטי של חברות סייבר ישראליות בשנת 2024 כמעט הוכפל לעומת השנה שקדמה לה – כך עולה מדו”ח הממוקד בסקטור הסייבר הישראלית של ארגון Startup Nation Central, הפועל לקידום החדשנות הישראלית ברחבי העולם. מהדו”ח, המבוסס על נתוני פלטפורמת המידע העסקי Finder, עולה כי 40% מכלל השקעות הסייבר הפרטיות בארה”ב יועד למימון חברות ישראליות, בשעה שהיקף השקעות מאירופה ואסיה בסייבר דווקא התכווץ. הנתונים משקפים את האמון המתמשך של משקיעים במודל החדשנות הייחודי של ישראל, גם בצל מציאות גיאופוליטית מורכבת, ומדגישים את מעמדה הבלתי מעורער כמובילה עולמית בתחום אבטחת המידע.

הדו”ח כולל למעלה מ-500 חברות פעילות בישראל המפתחות פתרונות עתידיים בתחומים כגון אבטחת מערכות AI, הגנת ענן, דפדפנים ארגוניים מאובטחים, וניהול סיכוני מידע. על אף שחברות הסייבר מהוות רק כ-7% מכלל כ-7,000 חברות ההייטק הישראליות, הן משכו 38% מכלל ההשקעות בענף ההייטק בשנת 2024 – נתון שמדגיש את חשיבותו האסטרטגית של התחום ואת פוטנציאל הצמיחה שבו.

מנכ”ל Startup Nation Central, אבי חסון: “סייבר הוא מהתחומים הקריטיים ביותר בטכנולוגיה הגלובלית, על רקע איומים גוברים והמעבר לענן ול-AI. ככל שהעולם הופך לדיגיטלי – כך גוברת התלות בהגנה על תשתיות מידע. הבינה המלאכותית וטכנולוגיות הענן מהווים קטליזטור לאיומים חדשים, ויוצרים ביקוש עצום לפתרונות מתקדמים. עבור ישראל, עם חדשנות ויכולת מוכחת, זוהי גם הזדמנות להמשיך ולהוביל את עתיד הסייבר העולמי.”

סמנכ”ל מוצר ודאטה ב-Startup Nation Central, יריב לוטן: “2024 ותחילת 2025 היו שנים חזקות לסייבר הישראלי, עם כמעט הכפלה של המימון הפרטי.  התחום מציג פרופיל בריא של חברות בצמיחה, היקף עסקאות גבוה ויכולת סקיילינג מובהקת. ישראל ממצבת את עצמה כמעצמה עולמית בתחום הסייבר, בזכות מומחיות צבאית עמוקה, אקוסיסטם חדשנות חזק ואמון גבוה מצד משקיעים”.

תעשיית הסייבר הישראלית חווה צמיחה מרשימה של 86% בעשור האחרון, מ-272 חברות בשנת 2014 ל-505 בשנת 2024 – קצב שהכפיל פי שניים את שיעור הצמיחה של כלל ההייטק באותה התקופה (36%). כ-60% מהחברות בתחום נמצאות בשלבים מוקדמים, עדות לזרם מתמיד של חדשנות. יחד עם זאת, שיעור החברות שנמצאות בשלב הצמיחה גבוה משמעותית (16%) לעומת יתר ענפי ההייטק (7%) – נתון שמעיד על יכולת סקיילינג (התרחבות) מהירה. זאת ועוד: 20% מחברות הסייבר מעסיקות בין 51 ל-200 עובדים, ועוד 11% מעסיקות מעל 200 עובדים (לעומת 12% ו-5% בהתאמה בשאר ענפי ההייטק).

מיזוגים ורכישות (M&A) הם אפיק האקזיט המרכזי בענף: 11% מחברות הסייבר נרכשות בשלבים מוקדמים לעומת 7% בשאר הענפים. לעומת זאת, רק 1% יוצאות להנפקה ציבורית, שיעור נמוך משמעותית מהממוצע ביתר התחומים (4%).

הדו”ח ממפה את החדשנות הישראלית ב-12 תתי-תחומים של סייבר, לרבות הגנה על זהויות, אבטחת נקודות קצה, אבטחת מערכות תעשייתיות ואבטחת תפעול. הוא כולל גם ניתוח מגמות רכישה, נתונים על השקעות וסבבי גיוס, ותובנות על השפעת מהפכת הבינה המלאכותית על כלי ההגנה והמתקפה כאחד. כך למשל, הדו”ח מסמן עלייה חדה באבטחת מערכות בינה מלאכותית, ומצביע על חברות כמו Zenity, Aim Security ו-Prompt Security שמציעות הגנה גם על התשתית וגם על מודלים של בינה מלאכותית יוצרת.

לקריאת הדוח המלא – זרקור על תעשיית הסייבר הישראלית 2025 .


 

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות