הוא המיזם הזוכה במקום הראשון בתחרות היזמים DisperseBio

מרכז החדשנות SeaNovation באילת קיים תחרות ליזמי טכנולוגיות חדשניות מכל רחבי הארץ בשיתוף חברת גוגל ישראל

אחרי שקיבל השקעה של 15 מיליון ₪ ל-5 שנים הקרובות, קיים המרכז לראשונה במשרדי גוגל בת”א, תחרות ליזמי טכנולוגיות חדשניות מכל רחבי הארץ בתחומי ביוטיכנולוגיה, המבוססת בינה מלאכותית וחקלאות ימית. בתחרות זכה היזם DisperseBio  שהציג פתרון פורץ דרך בתחום הביופאולינג הימי, המבוסס על טכנולוגיה ביומימטית חדשנית בתמיכה של 250,000 ₪.

מרכז החדשנותSeaNovation באילת, המושך אליו יזמים רבים בתחום הביוטכנולוגיה וחקלאות הימית מהארץ והעולם, השיק בימים אלו , תחרות ליזמים חדשים המחפשים לפתח ולהאיץ את הפעילות ואף לזכות בסום של 250,000 ₪ לטובת פיתוח הטכנולוגיה החדשנית.

מרכז החדשנות SeaNovation מאילת, הינו מרכז גלובלי מוביל בתחום הביוטכנולוגיה והחקלאות הימית. יעד מרכזי של מרכז החדשנות סינוביישן הינו הנבטה, האצה וליווי של מיזמים חדשים בתחומי בינה מלאכותית, לצד טכנולוגיות חדשניות.

המרכז שפועל ממשרדי קבוצת היזמות כראל באילת, השותפה במימון ובניהול הפעילות, לצד חברת ערדג ולצד שותפים נוספים מציעה למיזמים “רילוקיישן” לעיר הדרומית. הפעילות מתקיימת בעקבות החלטת הממשלה 1442 משנת 2022, שבה הוחלט לפתח את העיר אילת וחבל איילות כמוקד לאומי ובין לאומי לייצור מזון מן הים ומהמדבר.

לצורך הפרוייקט חברו יחד רשות החדשנות, משרד הכלכלה והתעשייה, משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, משרד החקלאות, המשרד לשיתוף פעולה אזורי ובתמיכה של עיריית אילת והמועצה האזורית חבל אילות ויושקעו בהקמת התוכנית והפעלתה למעלה מ-100 מיליון ₪, בהקמת 9 מרכזי חדשנות אזוריים לעידוד יזמות ותעסוקת הייטק בפריפריה – מדן ועד אילת. אחד המרכזים שנבחר להפעיל הנו מרכז חדשנות באיזור אילת-איילות שנקרא SeaNovation, בדגש על ביוטכנולוגיה וחקלאות ימית, אשר קיבל תקציב של 15 מ’ ש”ח לתקופה של 5 שנים. מאחורי הקמת המרכז באילת עומדיםAqua Beta Site, המכון לחקר ימים ואגמים, ניהול ואחזקות ערדום,  המכון הישראלי לחדשנות, אונ’ בן גוריון באמצעות BGN Technologies.  

כעת , בשיתוף עם חברת גוגל , קיים המרכז במשרדי גוגל בת”א, אירוע ליזמים הפועלים על פיתוח טכנולוגיות חדשניות מטעם מרכז החדשנות SeaNovation  מאילת. התחרות מחפשת אחר מיזמים טכנולוגיים המבקשים לעצמם בית תומך ומקצועי לקידום הפעילות שלהם. הפרס שהוצע לזוכים בתחרות עומד על 250,000 ₪ הניתן למיזם הזוכה בתחרות בדמות תשתיות, שיווק ופיתוח. בנוסף, יקבל המיזם הזוכה ליווי ותמיכה מלאים של המומחים בתחום לרבות אחסניה לקיום הפעילות באילת, מתוך רצון להגיע להצלחות והכרה בינלאומית.

הזוכה במקום הראשון בתחרות היזמים הוא המיזם DisperseBio  שהציג פתרון פורץ דרך בתחום הביופאולינג הימי, המבוסס על טכנולוגיה ביומימטית חדשנית. בהשראת מנגנוני הניקוי הטבעיים של בעלי חיים ימיים, הטכנולוגיה של החברה מפעילה את שלב הפירוק העצמי של מיקרואורגניזמים מתוך הביופילם עצמו – ובכך מונעת את היווצרותו ומטפלת בו ללא פגיעה בסביבה, ללא יצירת עמידות וללא הרג של המיקרוביום הימי.

הפתרון של DisperseBio משלב בין יעילות טכנולוגית, אחריות סביבתית וחסכון כלכלי, עם פוטנציאל יישום רחב בתחומים כמו התפלת מים, ספנות, חקלאות ימית, קירור תעשייתי וחקלאות. חדשנות שמובילה את הדרך לעתיד ימי נקי, חכם ובר-קיימא. החברה הוקמה על ידי ד”ר אמיר זלוטקין, המשמש כמדען הראשי (CTO) ומנוהלת על ידי ברונו גרנדסרד, מנכ”ל החברה  (CEO).

הפעילות של מרכז החדשנות SeaNovation  מאילת כבר יצרה גלים בינלאומיים וכך גם אילת הפכה לאחד מיעדי הפיתוח המוכרים ביותר בעולם בתחום החקלאות והביוטכנולוגיה הימית. המרכז שהחל לפעול בינואר 2024, פועל הן במישור של עידוד יזמות, הנבטה והאצה של חברות בתחום ביוטכנולוגיה, חקלאות מים, לצד תחומים משיקים לרבות משבר אקלים ואנרגיה מתחדשת, לוגיסטיקה ושרשרת אספקה ומזון מן הים. והן במישור של הכשרת הון אנושי להייטק והשמתו, בתחום הביוטכנולוגיה וחקלאות המים.


בתמונה: DisperseBio  הוא המיזם הזוכה במקום הראשון בתחרות היזמים

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות