כנס CDNLive! שהתקיים ב-18 באוקטובר, סיפק לכל הגורמים בתעשיית האלקטרוניקה והשבבים הזדמנות להתעדכן בטכנולוגיות ומגמות חדשות, לחלוק ידע וניסיון לגבי פתרונות טכניים, ולקבל מידע עדכני על תכנון מערכות, מערכות על גבי שבב, מוצרי וראיפיקציה ותכנון אותות מעורבים.
CDNlive! (Cadence Designer Network), הכנס הטכנולוגי השנתי של קיידנס ישראל לתעשיית השבבים והאלקטרוניקה הישראלית, התקיים ב-18 באוקטובר במרכז הכנסים אווניו. לכנס שכלל הרצאות מליאה, הרצאות טכניות, סיפורי הצלחה של לקוחות, מסלול ייחודי לבכירים, וכן תערוכה מקיפה, הגיעו כ 700 איש, לקוחות ושותפים של קיידנס, המייצגים את מיטב החברות בתעשייה.
משה זלצברג, מנכ”ל קיידנס ישראל: “הצלחת כנס CDNlive! מדי שנה ממחישה יותר מכל את נחיצות חזון ה-EDA360 המאחד את כל גורמי התעשייה לטובת השירות ללקוח. התכנים שהועברו בהרצאות המליאה ובמסלולי התוכן השונים, חידדו את הצורך במתודולוגיות חדשות בתחום יישום השבב, שילוב IP ברמת ה-SoC, ועד לרמת שילוב התוכנה, הדרושות להצלחה בעולם האלקטרוניקה כיום. אנו שמחים לספק מדי שנה במה לניהול דו-שיח ונטוורקינג בין מקבלי ההחלטות בתעשיית ה EDA, וגאים בשיתופי פעולה ויוזמות עסקיות וטכנולוגיות בתעשייה, שהכנס משמש להן כר פורה לקידום העשייה בתחום”.
ליפ-בו טן, נשיא ו CEO קיידנס העולמית פתח את הכנס עם הרצאה סביב נושא “חדשנות ושינויים” בה נותחו השינויים העיקריים המאפיינים את עולם העסקים ככלל ותעשיית המוליכים למחצה וה-EDA בפרט. לדבריו, התעשייה עדה בשנים האחרונות לשינויים משמעותיים בארבעה היבטים עיקריים. בהיבט הכלכלי, השינויים באים לידי ביטוי בגידול של התוצר המקומי הגולמי ובגידול משמעותי אף יותר של תעשיית ה-EDA, בעוד אמון המשקיעים עדיין לא חזר לרמה של לפני המשבר העולמי. בהיבט הארגוני, נרשם תהליך חשיבה מחדש של מודל הפעילות המקובל עד כה במטרה להתאים את העסקים לעולם גלובלי יותר, בו המיזוגים הינם בינלאומיים ובהיקפים גדולים מאוד. בהיבט הטכנולוגיה, התעשייה משמשת שחקן ראשי במהפכה ממשית המתרחשת בתחומי האפליקציות, התוכנה,ה-IT הירוק, מחשוב הענן, הניידות וה-Networking. המהפכה הזו , ציין נשיא קיידנס, משפיעה באופן דרסטי גם על החברה בה אנו חיים, המייצרת תופעות חברתיות מסוג קישוריות תמידית ו-crowd sourcing (“מיקור ההמונים”, מצב בו קהילת המשתמשים והקהל הרחב מייצרים ידע ותורמים לפתרון אתגרים ומשימות).
ג’ון ברוגמן, סגן נשיא ומנהל שיווק בכיר בקיידנס העולמית הסביר כי עידן “החדשנות והשינויים” בא לידי ביטוי בתעשיית המוליכים למחצה וה-EDA באתגרים טכנולוגיים רבים מולם ניצבים הלקוחות, ובראשם האינטגרציה בין תחומי התוכנה והחומרה, אופטימיזצית ה-IP, הגדלת הנפח, שיפור הביצועים, וצמצום העלויות וצריכת ההספק. לדבריו, התעשייה נמצאת כיום בצומת דרכים, וחייבת להשתנות על מנת להמשיך בצמיחה עסקית.
ברוגמן הציג את חזון EDA360 של קיידנס, גישה מוּנעת-יישום לתכנון ופיתוח מערכות שתנסה להתמודד עם “פער הרווחיות” ההולך ומתרחב ומאיים על חיוניותה של תעשיית האלקטרוניקה כולה: “השינוי צריך להתחיל במעבר מחדשנות מסורתית להשתלבות בתעשיית האלקטרוניקה, מעבר אשר יבוא לידי ביטוי במיקוד חדש ברווחיות. רק מעט חברות שבבים גדולות ימשיכו לשרוד במסגרת המסורתית של יצרני תכנון, אחרות יאלצו להגדיר עצמן מחדש כאינטגרטוריות ברמות הסיליקון, ה SOC והמערכות”.
לדברי ברוגמן “חזון ה-EDA360 הוא קריאה לפעולה עבור התעשייה כולה. הלקוחות מתמודדים עם אתגרים חדשים מורכבים במיוחד וגורמי התעשייה חייבים לשתף פעולה כדי לספק להם את הטכנולוגיה המתקדמת והפתרונות שיובילו אותם להצלחה. לקיידנס תפקיד מרכזי בתהליך זה”.
בפועל, חזון EDA360 בא לידי ביטוי בשיתוף פעולה עם שחקני שוק מובילים כדוגמת ARM, עמה קיידנס הרחיבה את שיתוף הפעולה הקיים ע”מ לפתח פתרון תכנון עבור מעבדי ARM שיאפשר תהליך תכנון מקצה לקצה ויכיל מערך כלים בעלי יכולת פעולה משולבת, מעבדי ARM, IP פיסי, שירותים ומתודולוגיה החל מלינוקס משובץ ועד ל-GDSII. יוזמות דומות נרשמו עם TSMCבנוגע לתהליך פיתוח מייצג חדש באותות מעורבים ואנלוגיים, עם יבמ לפיתוח IP חדשני שיתאים לשימוש בשרתים, במשחקי וידאו ובהתקנים אחרים. בנוסף רכשה קיידנס את Denali Software במאי 2010 תמורת 315 מיליון דולר על מנת להרחיב את תיק הפתרונות שקיידנס מציעה עבור אינטגרציית IP ומידול רכיבי מערכת יעיל וכדאי מבחינה כלכלית ולהאיץ את האספקה של הפתרונות המוצגים בחזון EDA360.