הרצון לבצע עסקאות פיננסיות באמצעות הטלפונים הניידים, יחד עם פרוייקטים ממשלתיים לדיגיטציה של תהליכי הזדהות, יגבירו את היקף שילוב היכולות הביומטריות במכשירים אלו. שילוב טכנולוגיות ביומטריות בסמארטפונים יניב לספקי טכנולוגיות אלו הכנסות בסך 161 מיליון דולר בשנת 2015 – כך על פי מחקר עדכני של חברת הייעוץ והמחקר הבינלאומית פרוסט אנד סאליבן. מהמחקר עולה כי בשנת 2013 הסתכמו ההכנסות בתחום זה בכ-70 מיליון דולר, לעומת כ-30 מיליון דולר בשנת 2011.
בפרוסט אנד סאליבן צופים כי בשנת 2014 ימכרו כ-90 מיליון סמארטפונים בהם משולבות טכנולוגיות ביומטריות, כאשר כמענה לרצונם של הצרכנים לבצע עסקאות פיננסיות באמצעות מכשירים ניידים באופן מאובטח יגדל היצע המכשירים בהם משולבות טכנולוגיות אלו. השילוב המוצלח של זיהוי טביעת האצבע במכשיר ה-iPhone 5S של אפל, וההכרזה על שילוב טכנולוגיה דומה במכשיר ה-Galaxy S5 של סמסונג, מקדמים משמעותית את אימוץ השימוש ביכולות אימות ביומטריות בקרב משתמשי הסמארטפונים.
ערן פלומין, מנכ”ל פרוסט אנד סאליבן ישראל, מדגיש כי שילוב ביומטריה כחלק מתהליך אימות בטלפונים ומחשבים ניידים אינו תופעה חדשה, אולם עד כה רק 20% מהמחשבים הניידים מכילים טכנולוגיות ביומטריות (על פי הערכת FIDO Alliance, ארגון התומך באימוץ תקנים פתוחים לתהליכי אימות). הנפוצות הגדולה של הסמארטפונים והקצב המהיר בו משולבות בהם טכנולוגיות חדשות גרמו לצרכנים לאמץ אותם ככלי לתשלום חשבונות, דואר אלקטרוני עסקי ופרטי, רשתות חברתיות ואחסון מידע עסקי ופרטי רב. מגמה זו הביאה עימה צורך לשפר את רמת האבטחה של תהליכים המתבצעים באמצעות הסמארטפונים, וטכנולוגיות ביומטריות הינן הבחירה ההגיונית ביותר לישום מטרה זו.
“פרוסט אנד סאליבן ממליצה לשים לב למתרחש בהודו”, אומר פלומין, “שם היא צופה כי ההכנסות בשוק הטלפונים הסלולריים בהם משולבות יכולות ביומטריות יצמח מ-110 מיליון דולר ב-2013 ל-242 מיליון דולר ב-2015. נתח השוק הזעיר (2-3%) של אפל במדינה הוא לא הגורם לשינוי זה, אלא דווקא שילוב של כניסת סמארטפונים בעלות של מתחת ל-200 דולר עם יכולות שכאלה, יחד עם פרוייקטים ממשלתיים לדיגיטיזציה של תהליכי הזדהות, כדוגמת דרכונים ותעודות זהות דיגיטליים”.