בינה מלאכותית – הדור הבא

ראיון עם מילר צ’אנג, נשיא ADVANTECH

מילר צ'אנג

״היצירתיות כאן בישראל הפתיעה אותי מאד״, אומר מילר צ׳אנג, נשיאADVANTECH   העולמית בשיחה עם ״ניו טק״. צ׳אנג הגיע לתל אביב לרגל פתיחת משרדי החברה בישראל, שבראשם עומד אילן ברקוביץ. ״אני חייב להודות שעד הביקור הזה הייתי בטוח שהשותפים שלנו רק מפיצים את המוצרים לחברות מקומיות,  אחרי הביקור אני מבין הרבה יותר טוב את ישראל ואת הפעילות שלנו כאן . מהיום אני לא מגדיר אותה  כהפצת מוצרים, אלא גיבוש פתרונות מתקדמים, יחד עם הלקוחות״. ADVANTECH העולמית שבסיסה בטאיוואן, פרוסה כיום ב 92 ערים ברחבי העולם. בעבר החזיקה החברה נציג מכירות מטאיוואן, שנהג להגיע לישראל אחת לכמה חודשים. ב 2013, לנוכח הדרישה הגוברת למוצרי החברה הוחלט לגייס נציג ישראלי שינהל את ההפצה. אילן ברקוביץ, כיום מנכ״ל ADVANTECH ישראל, היה העובד הראשון הישראלי הראשון, והחל מהרבעון הנוכחי, המנכ״ל הישראלי שלה.

״השוק הישראלי הוא פלח חשוב מאד בתכנית הצמיחה העולמית שלנו״, ממשיך צ׳אנג. ״אם בעבר מחזור המכירות שלנו עמד על כ- 3 מיליון דולר בשנה, הרי שהיום, בעיקר בזכות הפעילות של אילן ואנשי המכירות שלנו, המחזור נושק ל

תמונה 1: מודול מבוסס רכיב מובידיוס של אינטל
המאפשר יחידת קצה חכמה

40 מיליון דולר בשנה. זה גידול משמעותי לא רק בהיבט הכספי שלו, אלא גם פריצה לשוק מאד איכותי. בפגישות שלי כאן הבנתי עד כמה חשוב לעבוד צמוד ללקוח ולהבין את הצורך שלו. זה אופן פעולה שונה לחלוטין בהשוואה למכירת מוצר מהמדף״.

ש: אתה מדגיש שהשוק הישראלי הפתיע אותך בהיבט של מחקר ופיתוח. האם המשמעות של זה מבחינתך היא פוטנציאל לגידול במכירות?

״לחלוטין כן. ראיתי כאן הרבה מאד חברות שאנחנו יכולים לשתף איתן פעולה. לדוגמא, אם לפני הביקור חשבתי שאני צריך להתמקד במוצרים לשוק הרפואי, וזה היה הכיוון הראשוני שלי בביקור, הרי שעכשיו אני מבין שפורטפוליו המוצרים שלנו יכול להשתלב בהרבה יותר תחומים כאן בישראל. זה בדיוק עונה לשאלה שלך לגבי פוטנציאל הגידול במכירות״

אחד הכיוונים המרכזיים אליהם פונה ADVANTECH העולמית הם פתרונות מבוססי בינה מלאכותית – AI  המשולבים ברכיבי חומרה של  ADVANTECH. כך למשל פיתחה החברה פתרון ייחודי  לניטור ומעקב מרחוק אחרי מערכות דרגנועים ומעליות. במגזין ניו טק מפברואר 2019,  תיאר ברקוביץ את אחד הפתרונות הייחודיים שבנתה החברה ללקוח שלה:  ״לאחר הצבת חיישנים, הכוללים מדידת טמפרטורת מנוע ורעידות על כל מעלית/דרגנוע, הלקוח נדרש להתקין IoT gateway ליד מערכת הבקרה של המעלית/דרגנוע, כדי לאסוף נתונים מהחיישנים בהעברה אלחוטית או באמצעות חיווט, להמיר את הנתונים (דיגיטליים או אנלוגיים עם פורמטים שונים) לפורמט פרוטוקול נתוני IoT ולהעלות את הנתונים באמצעות האינטרנט לשרת לקוח מרוחק אצל חברת המעליות״.

הלקוח שפועל בעיקר במזרח הרחוק קיבל למעשה יכולת לאתר בעיות בטיחות באלפי מעליות ודרגנועים בזמן אמת, כשאלגוריתם, מבוסס AI, מבצע  את המעקב והאבחנה בין שגרה לחריגה.

תמונה WISE-PaaS :2 – פלטפורמת תוכנה של אדבנטק
ליישומי AIoT

״אין ספק שזה הכיוון שצריך ללכת אליו״, אומר צ׳אנג. ״השילוב של הבינה המלאכותית ברכיבים  משפר תהליכים באופן משמעותי. הייתי אפילו מכנה את זה ״על סף מהפכני״, שכן הם מייעלים מערכות עד כדי רמת מקסימום אפשרי. אני חושב שהדוגמא הטובה ביותר להבנת היכולות של המערכת היא מוצר שלנו שמאפשר ״פרסום מותאם לקוח״. האתגר בפרסום בכלל  הוא לחזות ולאתר את קהל היעד ואחר כך להבין את הצרכים שלו. באחת מחנויות הבגדים של לקוח גדול במזרח הרחוק הצבנו בכניסה מצלמת רגילה לצד מסך לד ענק. המצלמה, מצוידת בבינה מלאכותית, יכולה לזהות האם מדובר בגבר או אישה. ברגע שהיא מזהה את הנתון הזה, בתוך שניות מוצג על המסך מוצר המותאם למגדר הלקוח שנמצא עדיין  בפתח החנות. כלומר, התאמת התוכן השיווקי נעשית על ידי בינה מלאכותית, ויוצרת אופטימיזציה של הפרסום על המסך. בעתיד, אפשר יהיה אפילו לזהות פנים, עד כדי זיהוי שמי של הלקוח והיסטוריית הקנייה שלו. במקרה כזה אפשר להציע לו הנחה כבר בכניסה לחנות. בתפיסה של המערכת זו מהפיכה, שכן עד עכשיו דיברו על בינה מלאכותית שנמצאת ב server, היום אנחנו ב ADVANTEC מדברים על בינה מלאכותית שנמצאת על הרכיב עצמו, בקצה ומגיבה בזמן אמיתי. המשמעות של זה היא שרק אינפורמציה מפוענחת ומנוטרת תגיע ל server״.

ש: זו בדיוק הנקודה שבה נשאלת השאלה, מה הגבול של הבינה המלאכותית. כבר כיום יש הרבה מאד דיונים עד כמה היא צריכה לחדור לפרטיות ויותר מכך, עד כמה היא יכולה להיות בעתיד מסוכנת לבני אדם?

״ברור שצריך לדון בעניין הזה. כיום, אנחנו ב ADVANTEC מכוונים לשימושים שהם לא חוצים את הסף הזה שאתה מכוון אליו. לדוגמא, יכולת בינה מלאכותית שמציבים על מצלמת מעקב בכביש  תתריע על פעילות חריגה כמו תאונה, פיגוע או התנהגות משונה של אחד האנשים או הרכבים. במקרה הזה מדובר בפעילות לצורך בטחון פנים. אם בוחנים את זה בהיבט הספציפי הזה, אז התפוקה של המערכת היא בדיוק הפוכה, לא פגיעה בפרטיות אלא שמירה על הביטחון, באמצעים חדשניים ופורצי דרך״.


ADVANTECH

ADVANTECH העולמית הוקמה בטאיוואן ב 1983. כיום עומד מחזור המכירות השנתי שלה על כ 1.6 מיליארד דולר בשנה (נכון ל- 2018) . אחד השווקים המתפתחים ביותר שלה הוא השוק הישראלי, עם מחזור מכירות צפוי של כ 40 מיליון דולר בשנה. כחלק מתכניות הפיתוח העולמיות, מתמקדת  ADVANTECH   בשוק ה IOT בישראל, שבו היא משתפת פעולה  עם מיקרוסופט ואינטל. זו אחת הסיבות המרכזיות להקמת הסניף בישראל. נוסף לכך, ב ADVANTECH רואים  בישראל כחלק מ ״משולש הזהב״: ישראל-רוסיה-הודו, השווקים המתפתחים מבחינתה. בנוסף להשקעה בתחום ה IOT,  ממשיכה ADVANTECH בפיתוח שירותי ערך מוסף בטכנולוגיית AI ו   WISE-PaaS-( פלטפורמת פתרונות תוכנה וחומרה).

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות