עד 40 מיליון ₪ לחממה: רשות החדשנות משיקה הליך תחרותי להקמת חממות טכנולוגיות חדשות

במסגרת המסלול תעניק הרשות מימון לדמי הניהול לחמש שנים, להקמת מעבדה מרכזית ובנוסף השקעות לא מדללות מקרן הזנק בהיקף כולל של כ 100 מליון ₪ במשך תקופת הזיכיון; כל סטרטאפ שיונבט בחממה יוכל לקבל מענקים של עד 21 מיליון₪ משלבי Pre-Seed ועד  Round A

דרור בין, מנכ״ל רשות החדשנות: “הקול הקורא שאנו משיקים היום הוא חלק ממהלך רחב ואסטרטגי לחיזוק הדיפטק בישראל, יחד עם קרן ההזנק וקרן יוזמה. החממות הטכנולוגיות היו תמיד קו הזינוק של הדיפטק הישראלי, מהמחקר והפיתוח ועד לשוק הגלובלי, כאשר לאורך כל הדרך מלוות בגב כלכלי של המדינה ששותפה לסיכון. אנחנו מצפים מהשחקנים החדשים שייבחרו לא רק להקים חברות פורצות דרך, אלא גם למשוך שותפים אסטרטגיים מהארץ ומהעולם שיביאו הון, קשרים והשקעה מתמשכת, כדי להפוך את הסטארטאפים שיוקמו לחברות מובילות ומשמעותיות בעולם. כך נבטיח שישראל תישאר בחזית התחרות מול מרכזי החדשנות הגדולים בעולם.”

רשות החדשנות מודיעה היום, על פתיחת הליך תחרותי להקמת עד שלוש חממות טכנולוגיות חדשות במסגרת חבילה רחבה של מענים שהשיקה רשות החדשנות אשר נועדה לתת מענה לאתגרים העומדים בפני ההייטק הישראלי, להנביט סטרטאפים חדשים, לגוון את תעשיית ההייטק ולחזק את מעמדה של ישראל מול מרכזי חדשנות גלובליים.

החממות יתמקדו בתחומי Deep-Tech עתירי סיכון וחדשנות, בהם:  שבבים, ביו-קונברג׳נס, אגרי-פודטק, רובוטיקה, דיפנסטק, או תחומים אחרים המתאפיינים במורכבות טכנולוגית גבוהה, רמת סיכון משמעותית ומיעוט משקיעים מתמחים בישראל.

בהליך ייבחרו עד שלושה גופי השקעה חדשים אשר יוקמו ע”י תאגידים רב-לאומיים בעלי ערך מוסף, קרנות הון-סיכון ומשקיעים פיננסיים מתמחים מהארץ ומהעולם. גופים אלו יספקו גב פיננסי ומסגרת תומכת להקמת חברות במודלי Venture Creation (יצירת מיזמים מאפס, לרוב סביב טכנולוגיה או רעיון ראשוני) ו Venture Building (בניית חברות בליווי עמוק ומתמשך). החממות ילוו את המיזמים משלב הרעיון או מסחור הידע במוסדות מחקר ועד גיוס Round A וישאפו לבסס בישראל תעשיות טכנולוגיות ייחודיות ומורכבות שבהן למדינה פוטנציאל להובלה עולמית.

ההליך התחרותי צפוי להיות פתוח למשך כתשעה חודשים. על המועמדים להוכיח זמינות של מקורות מימון בהיקף של לפחות 120 מיליון ש”ח, שישמשו להשקעות הן בהפעלת החממה והן בחברות שיפעלו במסגרתה לאורך תקופת הזיכיון.

הצעות המועמדים ייבחנו על ידי רשות החדשנות בהתאם לשורה של קריטריונים, ובהם: הניסיון המצטבר של המציעים ובעלי המניות שלהם, איכות הצוות המוצע, השותפויות העסקיות והאסטרטגיות שגיבשו, איתנות מקורות המימון והתוכנית העסקית הכוללת.

בנוסף, על כל הצעה לכלול תכנית מפורטת שתשקף מומחיות בתחומים ממוקדים, לצד מנגנונים חדשניים לאיתור וליצירת מיזמים חדשים. הדגש יושם גם על תכנית Ideation מקורית, תהליך מוסדר להעברת ידע ממוסדות מחקר בישראל ומחוץ לה, מדיניות ברורה להשקעות המשך בחברות הבוגרות של החממה, ותכניות שיתרמו לסביבת החדשנות בישראל ולמיצוב החממה כשחקן בעל נוכחות בינלאומית. כמו כן, תידרש הצגה של תכנית עסקית בת-קיימא שתבטיח את המשך פעילות החממה ואף את הרחבתה גם לאחר תום תקופת הזיכיון בת חמש השנים.

כל חממה שתיבחר תקבל מענק של עד 40 מיליון ₪ (יותר מעשרה מיליון דולר) לתקופה של חמש שנים, המיועדים למימון דמי הניהול ולהקמת מעבדה מרכזית שתתמוך במחקר ובפיתוח של מוצרים פורצי דרך. לצד זאת תוכל כל חברת הזנק שתבחר לחממה לקבל השקעות לא מדללות של עשרות מיליוני שקלים במסלולי רשות החדשנות, במיוחד מקרן ההזנק החדשה שמשקיעה מעל 500 מיליון ₪ בשנה.

החברות שייבחרו לפעול במסגרת החממות יוכלו לקבל מענקים ממשלתיים משתתפים בסבבי השקעה בשלבים שונים של חיי הסטארט-אפ, בהתאם לשלב ההשקעה:

  • בשלב ה-Ideation תקציב של 250,000 ₪ בשיעור השתתפות של 80%
  • בשלב ה-Pre-Seed תקציב של עד5 מיליון ש”ח בשיעור השתתפות של 60%
  • בשלב ה-Seed מענק של עד5 מיליון ש”ח בשיעור של 50%
  • בשלב Round A מענק של עד15 מיליון ש”ח בשיעור של 30%

חברות שעונות על תנאים מועדפים (כמו יזמים מאוכלוסיות בתת-ייצוג בהייטק או חברות הפועלות באזורי פיתוח א’, שדרות ויישובי עוטף עזה)  יוכלו לקבל מענקים גבוהים אף יותר.

כלומר, לצד ההשקעה בהפעלת החממה עצמה, כל חברת הזנק שתונבט בה תוכל להתמודד גם על מענקים מקרן ההזנק, ולהגיע לסכום מצטבר של עד 21 מיליון ש”ח לחברה, תוך ליווי והשקעה של החממה ובעלי מניותיה משלב הרעיון או מסחור ידע אקדמי ועד לשלבי הצמיחה המוקדמים כשגם המדינה שותפה לסיכון.

חנן ברנד, סמנכ״ל רשות החדשנות ומנהל חטיבת הזנק: ״קרן החממות ציינה שלושים שנים לפעילותה, והיא יחד עם קרן יוזמה היוו אבן-פינה שהפכה את ישראל ל-Startup Nation מעל 2,500 חברות הוקמו במסגרת החממות הטכנולוגיות, מאות אקזיטים משכו לישראל חברות רב-לאומיות המעסיקות עשרות אלפי עובדים. התכנית הייתה ונותרה מקור מרכזי להקמת חברות דיפ-טק בשלבים הראשוניים תוך השתתפות המדינה בסיכון. ההליך החדש יוליד דור חממות מגובות במשקיעים פיננסיים ואסטרטגיים חזקים, חלקם פועלים כאן לראשונה, ובשיתוף צוותים ניהוליים וטכנולוגיים מהשורה הראשונה יבנו חברות פורצות דרך שיוכלו להיות עמוד השדרה העתידי של ההייטק הישראלי״.


תמונת שער: דרור בין, מנכ”ל רשות החדשנות

קרדיט: חנה טייב

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות