חדשות היום

חברת Microchip יצאה לשוק עם מתאם אספקת מתח ונתונים לחיבור Ethernet דרך קו USB Type–C® הראשון בתקן IEEE®802.3bt

מאפשר מרחק התקנה גדול יותר של התקני USB Type–C תוך כדי תמיכה במגוון תקני כניסה מסוג PoE עד 90 ואט והספק מוצא של עד 60 ואט

צ’אנדלר, אריזונה,  במארס 2021 – כיום, לרבים מבין ההתקנים המשמשים את הצרכנים, הארגונים והתעשייה, יש אפשרות חיבור אספקת מתח יחידה, דרך חיבור port מסוג USB Type–C. אמנם טכנולוגית USB C® מציעה אספקת מתח בהספק גבוה וקצב נתונים גבוה, אך הטכנולוגיה מגבילה את טווח ההתקנה למרחק מרבי של שלושה מטרים משקע החשמל. מאחר שאספקת מתח דרך רשת Ethernet (PoE) הופכת להיות נפוצה יותר ומשמשת פתרון נוח יותר לאספקת מתח דרך כבלי Ethernet רגילים, היא הופכת להיות הפתרון המעשי ביותר לאספקת מתח ולהעברת נתונים למרחקים של עד 100 מטרים. רוב המתאמים המוצעים בשוק מספקים מתח בלבד, ובהספק מוגבל בלבד, של עד 25 וואט. חברת Microchip Technology (Nasdaq: MCHP) הכריזה לאחרונה על מתאם PoE לחיבור USB–C עם יכולת אספקה הגבוהה ביותר, אשר מעביר אספקת מתח וגם נתונים תוך כדי כך שהוא מציע הספק מוצא של 60 וואט בחיבור USB דרך כבל Ethernet, שנתמך על ידי תשתית PoE.

המתאם (מספר חלק PD–USB–DP60), יכול לקבל הספק PoE של עד 90 וואט ולהמיר אותו להספק מוצא של 60 וואט דרך חיבור USB–C שיכול להפעיל את רוב המצלמות, מחשבים ניידים, מחשבי Tablet והתקנים אחרים המשתמשים בחיבור USB–C עבור אספקת מתח בכניסה. מתאם זה מפשט את ההתקנה בזכות הקטנת היתירות בתשתית אספקת מתח החילופין. בהיעדר התלות בשקע החשמל, לא קיימת עוד המגבלה של שלושה מטרים ואפשר להעביר את אספקת המתח עד 100 מטרים. מתאם זה משפר גם את יכולות ניהול ההספקים של התקנים הפועלים במתח USB–C. האפשרות לבצע מרחוק איפוס של אספקת המתח הקיימת במקור מסוג PoE, מאפשרת קיום מחזור איפוס שמבוקר על ידי מקור אספקת PoE דרך ממשק חיבור הרשת או דרך פרוטוקול פשוט לניהול רשתות (SNMP), במקום שיהיה צורך לנתק באופן ידני את המתח ולחבר אותו מחדש במקום הימצאו של הציוד.

אפשר לחבר את מתאם PoE לחיבור USB–C של Microchip למגוון של מקורות PoE עם פרישה של תקנים שונים. המתאם תומך בתקני IEEE®802.3/af/at/bt החדשים וכן בתקני PoE ישנים יותר. אפשרות השימוש במתאם גמיש חיונית מאחר שכבר מותקנים מימושים שונים רבים של חיבורי PoE.

“ההתקן החדש הזה מתאים במיוחד לפרישה קלה של התקני USB–C ומאפשר לספק להם חיבורי אספקת מתח ונתונים לטווחים ארוכים”, אמרה איריס שוקר, מנהלת היחידה העסקית לנושאי PoE של Microchip. המתאמים מיוצרים עם המעגלים המשולבים לאספקת מתח בחיבור USB ועם ערכת שבבי PoE של Microchip, והם מתחברים באופן מושלם עם התקני הזרקה (injector) והתקן הרחבה (midspan) לרשתות PoE המתקדמים ביותר”.

היכולת להמיר כניסה של 90 וואט ליציאה של 60 וואט מאפשרת להתקנים שנדרשת להם טעינה גבוהה יותר להשתמש בחיבור PoE לצורך טעינה, שימוש שלא היה אפשרי עד כה. אפשר לחבר את המתאם עם התקני הזרקה/ התקני הרחבה ומתגים ל- PoE – שהם כדאיים מבחינת עלות – אשר תואמים לתקנים התעשייתיים IEEE®802.3/af/at/bt, בחיבור יחיד או בחיבורים מרובים (עד 24), ולספק מתח בהספק של עד 90 וואט לכל חיבור. אם נדרשת אספקה בהספק נמוך יותר כדי להפעיל התקן USB–C, אפשר להשתמש במקורות PoE לפי התקנים IEEE802.3af (עד 15.4 וואט) או IEEE802.3at (עד 30 וואט).

חברת Microchip מציעה גם פתרונות חשובים במעגלים משולבים שמאפשרים חיבור PoE למתאם USB–C, כולל משפחת PD70xxx של מעגלים משולבים לחיבור PoE והמגשר LAN7800 לחיבור USB לרשת Ethrnet. הפונקציונליות מתאפשרת בעזרת מסגרת התוכנה לאספקת מתח (PSF) של Microchip, מערום (stack) אספקת מתח (PD) בקוד מקור פתוח אשר פועל בבקר PD דגם UPD301C ומספק יכולת PD 3.0 מלאה והתאמה אישית עבור בקרי אספקת מתח, בקרי מיקרו ורכזות USB של Microchip.

מחירים וזמינות

חיבור PoE למתאם USB–C זמין כעת במחיר של 100.00 דולר ליחידה. למידע נוסף, יש ליצור קשר עם נציגי המכירות של Microchip, מפיץ עולמי מורשה או בקר באתר האינטרנט של Microchip. לרכישת מוצרים המוזכרים כאן בקר באתר הרכישה שלנו או צור קשר עם מפיץ מורשה  של Microchip.

לקבלת מידע נוסף, צור קשר עם Caroline Gearing, Microchip Technology
טל’: +44 118 921 5849

דוא”ל: caroline.gearing@microchip.com


מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות