חדשות היום

CES2016 אינטרנט של כל הדברים הצצה לתערוכת

נשלחתי על ידי עיתון new-tech לסקר את התערוכה הגדולה בעולם CES 2016 בלאס וגאס.
התערוכה העלתה על נס את האינטרנט של כל הדברים כדבר הגדול הבא. אלפי חברות שלחו נציגים לאייש ביתנים קטנים וגדולים. כתבים מכל העולם סיקרו כנסים ומוצרים חדשים. במאמר זה אציג חלק מהמוצרים החדשים במספר תחומים עיקרים:
מוצרים לבית חכם
מערכות לבישות
מערכות לניטור רפואי
מערכות לעיר חכמה
מערכות asset tracing
מערכות לתעשייה

בלטו מספר רב של חברות שמציעות אבטחה למוצרי ה-internet of things (“”). נראה שהפחדה הוא מכשיר יעיל לגיוס כספים ולמכירות. לכולם יש את הפתרון “הטוב ביותר” למניעת פריצה למוצרי internet of things (“”) בבית החכם. חברות אלו שכחו שבכל בית ומשרד בעולם יש כבר למעלה מ-20 שנה, נתב לאינטרנט Wi-Fi שלא נפרץ. אך כשהתעשייה והעיתונאים תוססים עם מוצרי סייבר למה לא לרכב על הגל ולמכור הגנה נוספת?  חברת סמסונג (Samsung) הציגה בתערוכה ביתן ענק, עם מגוון של טלוויזיות קעורות וחכמות. מסתבר שסמסונג מייעדת את הטלוויזיות להיות מרכז השליטה על מוצרים לבית החכם. הטלוויזיות מכילות אפשרויות אלחוטיות וממשקים להתחבר למוצרי האינטרנט של הדברים. כרגע רק מוצרי סמסונג נשלטים, אך סביר להניח שמוצרים נוספים – מחברות נוספות יצטרפו לחגיגה. מדובר למעשה בשליטה אלחוטית חכמה בכל מערכות הבית – חימום/קירור מערכת אזעקה תאורה, מוזיקה, מצלמות אבטחה סנסורי אש ועשן וכדומה. הטלוויזיות יהוו מרכז שליטה ובקרה על כל המערכות החכמות שיותקנו. לא יהיה צורך בהתקנת אפליקציות או תוכנות נוספות. החשוב מכל: המערכות ימשיכו לדווח ולהישלט מרחוק, גם כשאין טלפון חכם בסביבה.
במצלמות האבטחה ניתן יהיה לצפות בבית ישר ממסך הטלוויזיה, לכוון את החימום או הקירור באמצעות השלט.  האפשרות לכבות ולהפעיל מוצרים חשמליים ותאורה מאפשרים לתאם תאורה לאווירה מסוימת.  חברת LG יצאה עם מוצרים דומים – טלוויזיה חכמה שמשמשת כמרכז הבית החכם. בנוסף הציגה חידוש מרענן. רמקול Bluetooth שמעבר לאפשרויות ההשמעה מהטלפון ומאינטרנט מאפשר גם שימוש בהודעות שהיו בלעדית בתחום תפקידו של הטלפון, כמו הודעה על פגישה מיומן הפגישות ב-Google.  רעיון נחמד הודגם בצורת תג קטן שנצמד למכונת כביסה ומודיע אלחוטית שהמכונה סיימה מחזור כביסה. נהדר למכונות כביסה “ישנות” שלא מחוברות ל-Wi-Fi. גם מתקני המטבח התרעננו בדמות מקרר internet of things (“”) שעוקב על תחולתו עם מצלמות פנימיות, ויכול לשלוח צילומים ישירות לטלפון כשאתם בסופר. בתחום ההלבשה הודגמה חגורה חכמה. חגורה זאת מסוגלת להתאים עצמה לחוגר בלחיצת כפתור באפליקציה. החגורה מנטרת ומדווחת במידה והמשתמש אכל יתר על המידה או עלה במידת המותניים.
חברת Beam פתחה מוצר שנראה כשילוב בין שואב אבק מתנייע לבין מסך מחשב עם מצלמה. מדובר ברובוט פשוט שמאפשר שיחת ועידה הכוללת אפשרויות תנועה. באפשרותך לנוע בתערוכה בלאס וגאס ולנהל שיחות כאשר אתה נמצא בקצה השני של כדור הארץ .. בישראל. חברה סינית הרחיבה את מושג ה-internet of things (“”) לתחום הרחפנים. והציגה רחפן לנשיאת אדם מנקודה לנקודה. למרות הרעיון המדהים רחוקה עדיין הדרך לפיתוח מצבר שיעמוד בהצלחה במשימה. חברת קודאק הפתיעה עם מצלמת אינטרנט בעלת יכולת לכידת תמונה תלת מימדית באיכות 4K.  כנראה שלא ירחק היום בו נוכל לתעד חוויות בצורה מקיפה. סיבוב הראש יוכל להציג לנו יותר מאשר תמונה שטוחה. חברת פולרויד המציאה עצמה מחדש עם מצלמה המאחסנת תמונות בצורה דיגיטלית אך בנוסף כוללת מדפסת צבעונית. עשרות חברות, ואינטל בתוכן, הציגו רחפנים מכל הסוגים והגדלים. ‘האינטרנט של הדברים’ ייגע בכל היבט של חיינו.
האם אנו מוכנים לקראתו?

דר' ניסים צור

תגובות סגורות