חדשות היום

פרס מפעל חיים לקידום ענף היין והגפן לשמואל בוקסר

זה היה ערב ייחודי ומיוחד, בחצר היקב של המארחים, המאוד חמים, גיל ומוטי גולדמן – יקב וילה וילהלמה, שביישוב בני עטרות. ערב מלא באווירת וטעמי יינות וגבינות שליוו את חגיגת יום ההולדת והענקת פרס מפעל חיים לשמואל בוקסר, ראש העיר נס ציונה, העכשווי, ומבעלי יקבי ברקן – סגל  לשעבר.
פרס מפעל חיים, הזה, לקידום ענף היין והגפן, ניתן  על ידי המועצה לגפן יין, תא עיתונאי היין בארגון העיתונאים ומשרד החקלאות.
יקב וילה וילהלמה הוא אחד מיקבי הבוטיק היפים בארץ. הוא ממוקם בין כרמים ונוף ייחודי המלא בבתי טמפלרים, מפעם. מקום נהדר לאירוח כזה.

את הערב יזמו אלון גונן ומועצת גפן היין. על הדשא התאספו עשרות אנשי יין, מנהלי יקבים, ייננים, חובבי יין, חברים ובני משפחה שהגיעו בהתרגשות רבה  כדי להביע את הערכתם הרבה לבוקסר, שתרם רבות לקידום היין הישראלי.

 הנחה את האירוע איש הרדיו אמנון פאר, שהיה ראשון המברכים ואחריו תפסו את מקומם אחרי המיקרופון מברכים נוספים שהביעו הערכה רבה לפעילותו  של בוקסר.

כמובן שגם הורמו גבוה כוסות יין רבות , ע”י כל משתתפי האירוע לברכת לחיים, רמה .

צחי דותן, מנכ”ל מועצת הגפן והיין, העניק לשמואל בוקסר, עם לחיצת יד חזקה, תעודת הרשמה בספר הזהב עם מסגרת מוזהבת בה נכתב:

“לשמואל בוקסר, יקיר הענף, על התרומה לפיתוח וקידום ענף הכרם והיין בישראל. נרשם בהוקרה ע”י הכורמים, הייננים , היקבים ומועצת גפן היין. מאי 2023.”

שמואל בוקסר מכהן כראש עיריית נס ציונה החל משנת 2018 מטעם מפלגת “טוב לנס ציונה”, ובעבר היה הבעלים והמנכ”ל של יקבי ברקן.

בוקסר נולד בשנת 1949 בנס ציונה, כדור חמישי למשפחת חקלאים שהתיישבה באזור בשלהי המאה ה-19. סבו , ירמיהו בוקסר, היה מוכתר נס ציונה וראש ועד המושבה בין השנים 1924-1932 (כהונה ראשונה) ו-1940-1947 (כהונה שנייה). דודו של ירמיהו בוקסר הוא ראובן לרר,  מייסדה של נס ציונה – נחלת ראובן – בשנות ה80 של המאה ה19.
כמי שגדל בתוך משפחה חקלאית, הוא למד כלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות ברחובות, שם הכיר את שותפו וגיסו לעתיד, יאיר לרנר.
לאחר סיום הלימודים נטעו השניים כרמים בנוסף לאלה שהיו שייכים לעסק המשפחתי, ומכרו את הענבים ליקבים. אחד הלקוחות העיקריים היה ‘יקב סטוק’, גלגול של ‘יקב פרידמן’ שנוסד בארץ ישראל בשנת 1899, והיה שייך לחברת ‘סטוק’ האיטלקית. בשנת 1989 פשט יקב סטוק את הרגל. במסגרת תהליך  פשיטת הרגל ייצג שמואל את הכורמים הפרטיים שעבדו עם היקב מול כונס הנכסים. לאחר משא ומתן קיבלו שמואל ויאיר את האישור לרכישת היקב והם חידשו את עבודתו ושינו את שמו ליקב ברקן . בחשיבה אסטרטגית החליט שמואל להשקיע את עיקר האנרגיה בייצור יינות אדומים. כאשר החל שגשוג של ענף היין ושל  צריכת היין האדום, בסוף שנות התשעים של המאה הקודמת, שני שליש מכרמי יקב ברקן היו של ענבים אדומים.
בשנת 2001 רכש יקב ברקן את ‘יקב סגל’, ובשנת 2005 נכנסה חברת ‘טמפו’ כשותפה ביקב. בשנת 2008 מכרו יאיר ושמואל גם את המחצית השנייה של הבעלות לטמפו. שמואל בוקסר המשיך לכהן כמנכ”ל שכיר, עד שנת 2015 בה הוא פרש מיקב ברקן.
במקביל לכל הפעילות העסקית הענפה של שמואל בוקסר, הזירה הפוליטית העירונית תמיד משכה אותו. בשנת 2018 החליט שמואל בוקסר להתמודד לראשות העיר. הוא זכה בתפקיד ואמר: “אני מביא איתי ניסיון ניהולי אותו צברתי במהלך השנים בעסקי, ניסיון הנדרש לעיר בעת הזו הצועדת צעדים נוספים לחשובים קדימה”.
שמואל בוקסר אמר גם: “דרך הניהול שלי שונה. אני מפזר סמכויות לאנשים שאני סומך עליהם. אי־אפשר לנהל עסק כמו עיר לבד. אני מומחה בלהעסיק מומחים”.

בהחלטת הוועדה להעניק פרס מפעל חיים לשמואל בוקסר, עמדו מספר נקודות. הראשונה הייתה בחירת אדם שכבר אינו מעורב בענף היין. וגם: תרומתו יוצאת הדופן לענף הגפן והיין, הישגיו בתחום ענף היין במהלך עבודתו, הישגיו הרבים והחשובים והשפעתו המתמשכת על הענף.

מדברי וועדת הפרס: “לשמואל בוקסר הוענק פרס מפעל חיים על הפגנת מיומנות יוצאת דופן, כישרון ומסירות לאורך המסע המקצועי שלו. הוא שימש אבן דרך וסמן ימני לשאר היקבים, שהתיישרו על פי המקצוענות וההבנה כי רק חומרי גלם משובחים וייננות מצטיינת יכולים להוביל את התעשיה הזו להכרה בינלאומית. השפעתו המשמעותית והמתמשכת, מנהיגותו, החדשנות וההשפעה שהייתה לו על אחרים בתחומו, היו משמעותיות ביותר , ועל זה הוענק לשמואל בוקסר פרס מפעל חיים.”

שמואל בוקסר גידל דור של ייננים צעירים, שניתנה להם הזדמנות לבוא ולעבוד ביקב גדול וחדיש. הדור של ייננים אלה שהתחילו אצל בוקסר ביקב ברקן, הם אלה שמובילים היום את תעשיית היין הישראלית.

האירוע החל בחצר הירוקה של היקב. לגמנו מיינות יקבי ברקן, כרמל, וילה וילהלמה ורקנאטי ונגסנו בריבועי גבינות טעימות.

ניר גל, המנכ”ל הנוכחי של יקב ברקן, נשא נאום מאוד מרגש, וניכר שהוא מעריך את בוקסר ואת פועלו, וממשיך בדרכו לחזק את יקב ברקן. לאחר עזיבת בוקסר הייתה קופה קשה ביקב ברקן, ורק אחרי מספר שנים הבינו שם כי רק איש יין מקצועי שבא מהתעשייה, יכול להחזיר את ברקן לפסגה. ואכן ניר גל הצליח בשנים בהן הוא עומד בראש היקב למנות אנשים נכונים, והוא מוביל את היקב ביד רמה, עם איכות בלתי מתפשרת וצוות ייננים משובח.

צחי דותן, מנכ”ל מועצת גפן יין, העניק את הפרס לשמואל בוקסר, והדגיש את חשיבות ענף היין לתעשייה המקומית ולייצוגנו בעולם. בכירים לשעבר בענף, ייננים ובעלי יקבים, נשאו אף הם דברים וההתרגשות הייתה גדולה. ההתרגשות ניכרה גם על פניו של שמואל בוקסר כאשר הוא חתם את האירוע בדברי תודה למברכיו.

“ענף היין הוא היפה והמיוחד ביותר בכל תחומי התעשייה והחקלאות הישראלים. הוא מיוחד כי הוא שילוב בין השניים, בדרך כזו שהתעשייה נבנית מהחקלאות ומסייעת להמשך קיומה, ובמיוחד בזכות הקשר ההדוק בין איכות המוצר החקלאי לתוצאה הסופית שבבקבוק.

 כשהחלטתי עם גיסי יאיר לרכוש יקב פושט רגל באזור התעשייה של ברקן ניצלנו את ההזדמנות להחיות יקב מתקשה, והצלחנו להפוך אותו ליקב הגדול בארצנו.  מי שמכיר את סיפור ברקן, יודע שהדרך להצלחות הגדולות עוברת דרך המון עבודה קשה ולא מעט סיכונים.

אחד האתגרים הגדולים שהיו לנו בברקן, מעבר לייצוב הכלכלי של היקב, היה הגדלת מסת הייצור. הסיפור בעיניי הוא מעבר לכרמים ותהליך ייצור היין. בעיניי יש חשיבות רבה בשיתוף האמנות והתשוקה שלנו עם העולם. כך נולד מרכז המבקרים לחובבי היין, שאפשר להציג את ייחודו של היין הישראלי, יופייה של ארצנו ועושרה התרבותי.

כראש העיר נס ציונה, יצא לי לעמוד בלא מעט מעמדים ולשאת דברים מול קהל רב, אך הערב הזה מעט שונה. הערב אני עומד פה ומודה לכם בענווה על הכבוד הרב שהרעפתם עלי בבחירתכם בי לפרס מפעל חיים. אין תחושה טובה יותר בחייו המקצועיים של אדם מאשר התחושה שמעניקה הערכתם של עמיתיו למקצוע”.
הגיע זמן לחיצות הידיים ופרידה מכל החברים שהגיעו לאירוע.

המידע  המופיע בכתבה זאת נלקח ממידע המופיע באתרי שמואל בוקסר ו”אכול ושאטו”.


ישראל פרקר – www.winesisrael.com

תגובות סגורות