חדשות היום
DIGIKEY

מהפכה או מהפך במכירת רכיבים

DIGIKEYמאת: אורנה גדאל. בשנת 2010 החלה חברת דיגי-קי את חדירתה לשוק הרכיבים הישראלי. החברה מינתה את דודו מהל למנהל המכירות בישראל, דודו שהביא לפני כעשור את כניסת המפיצים הגלובליים לישראל מביא עתה את בשורת האינטרנט עם החברה המובילה בעולם במכירה ואספקת רכיבים אלקטרוניים באינטרנט, כאבן דרך נוספת במגמת הייעול, המחשוב וההוזלה של שרשרת האספקה.
במהותה מוכרת החברה רכיבי אלקטרוניקה המוזמנים דרך האינטרנט ומגיעים ישירות למזמין תוך 24 עד 48 שעות מרגע ההזמנה. התהליך כולו מתבצע דרך אתר האינטרנט הבנוי כך שיתאים לכל מדינה, מטבע, ושפה.
בשלהי 2010 ביקר בארץ מרק לארסון מנכ”ל דיגי-קי על מנת להתרשם מאופי המדינה ולהכיר מקרוב את שוק האלקטרוניקה המקומי.
“העובדה שדיגי-קי ממוקמת במקום רחוק ובעיר קטנה דבר המעיד על תרבות אחרת ואופי שונה. במידה מסוימת אנו דומים קצת לישראל, כולם מכירים את כולם וההווי של מקום קטן בו תפגוש מחר כל אחד מחייבת להיות נחמד ובסדר עם כולם.לעומת ערים גדולות בעולם בהם אנשים רחוקים ומנוכרים, האנשים פה נחמדים נעימים ועם תודעת שרות גבוהה במיוחד” אומר מרק לרסון שהחל את דרכו בחברה בשנת 1976 כאשר החברה מנתה 14 עובדים והמכירות עמדו על סך 800 אלף דולר בשנה.
כיום בחברה כ-2600 עובדים, סך המכירות הוא 1.6 ביליון דולר, כ-600 יצרנים, מעל 2 מיליון רכיבים מוצגים באתר למעל 170 מדינות.
העיקרון עליו בנויה החברה הוא רמת שירות גבוהה זמני אספקה קצרים ומתן מענה לכל שאלה ופתרון לכל בעיה.
והשאלה היא איך מצליחים לעמוד בדרישות אלה, ההתחלה היא מיון והכשרת העובדים לפי התפקיד אליו יועדו. מסלולי הכשרה מיוחדים קיימים וכל עובד עובר כשלושה חודשי הכשרה טרם יכנס לתפקיד.
המחסן הענק בו מאוחסנים כל הרכיבים מסודר ומקוטלג בשיטתיות אשר מקלה על העובדים לבצע את עבודת האיסוף למשלוח. כל הזמנה נאספת מהמדפים השונים נארזת ונשלחת ללקוח תוך 20 דקות מרגע אישורה במערכת. וגולת הכותרת מעל לכל הוא אתר האינטרנט של החברה.
כאן טמונה גולת הכותרת, החברה בנויה כולה על מתן שירותים ופתרונות דרך האינטרנט. כל קטלוג המוצרים כולל דפים טכניים , תמונות ונתוני כמות ומצאי נמצאים באתר.
לפני כשנה ביטלה החברה את הפקת קטלוג המוצרים המודפס שכלל מעל 400 עמודים של מוצרים והוסיפה לאתר החברה את תמונות כל הרכיבים מכל זווית צילום כך שניתן לזהות רכיב גם על פי צורתו.
בנוסף לאתר גם מרכזי שירות ותמיכה טלפוניים (Call Center) בהם יושבים מהנדסים המסייעים במציאת פתרונות לבעיות הנדסיות מרכזים כאלה ממוקמים במשרדי החברה בארה”ב, בהולנד ומרכז חדש המוקם בימים אלה בישראל ויכלול אנשי תמיכה ומהנדס שיתנו מענה מיידי לדרישות השוק המקומי בשפה העברית.
“אנו מביאים מבנה חדש של כל תחום התכנון והקניה” אומר מרק לארסון “בכל הסקרים שנערכו ע”י גופים שונים בשלושת היבשות אנו מובילים בכמות המכירות, ברמת השירות ובמגוון השירותים שאנו מציעים ללקוח. וזוהי רק תחילתו של מהלך שאנו מבצעים כיום בחברה, המעבר ממכירת כמויות קטנות ודוגמאות למתן שירותי שרשרת אספקה גם בכמויות בינוניות וגדולות”.

מרק לארסון מנכ”ל דיגי-קי

לדברי דודו מהל, כניסתה לישראל של מפיצה גדולה ויוקרתית כמו Digi-Key היא תעודת כבוד לתעשיית האלקטרוניקה המקומית. “החברה הכירה בחשיבות התעשייה עתירת הידע שהתפתחה כאן, ובהשפעתה העמוקה על התעשייה הגלובלית. לכן היא בחרה בישראל כאחת המדינות הראשונות שבה היא ממנה נציג לביצוע פעילות מכירות מחוץ לגבולות ארה”ב.
“מטרתנו היא לסייע לחברות טכנולוגיות ולחברות סטארט-אפ ישראליות להוזיל את עלויות הרכש ולקצר את זמן היציאה לשוק של מוצרים חדשים המפותחים בישראל. אנחנו נספק תמיכה הדוקה למוצרים חדשים, מרכזי תכנון וחברות סטארט-אפ”.
“תכנית הפיתוח שלנו כוללת 6 אבני דרך, בהתבוננות לטווח ארוך מאוד, ובהבנה שהיי-טק בישראל היום, שונה מאוד מהיי-טק בישראל של פעם. הן בפריסה העולמית של כל הלקוחות בתחום האזרחי והצבאי, והן בדרישות של שוק המשתמשים מהלקוחות שלנו”
“במילים פשוטות, אנחנו אומנם נעים בצעדים מדודים, אבל אנחנו ערוכים לריצת מרתון ולא למרחקים קצרים”.
“בתערוכת ניו-טק נחשוף חלק מאבני הדרך והשירותים הנוספים שאנו מציעים לשוק הישראלי”

 

היסטוריה
החברה נוסדה ע”י רון סטורדל שהתחיל למעשה למכור מכשירי רדיו דיגיטלי לחובבים והשם שניתן היה למעשה, מפתח דיגיטלי (מורס קוד) סטורדל שהיה סטודנט באוניברסיטה של מינסוטה ועבד על הדוקטורט שלו, הרכיב קיט לשליחת אותות מורס וקרא לו ‘מפתחון דיגיטאלי’ (Digital Keyer). את המכשיר שפיתח מכר במשך כמה שנים לחובבי רדיו אבל המכירות לא עלו מספיק יפה והוא החליט להפסיק למכור את המכשיר, בידו נותרו חלקים שקנה מראש להרכבת המכשירים ואותם הוא פרסם ומכר דרך הדואר – זו למעשה ההתחלה של דיגי-קי מכירת רכיבים לחובבי רדיו.
לקח כמה שנים ומהנדסים החלו לקנות רכיבים אצלו כי היה מגוון רחב מאוד של יצרנים וחשוב מכל היה הזמן והשירות.

תגובות סגורות