חדשות היום

סקר שוק הרכיבים – מבט על 2018-2019

בשנתיים שקדמו לשנה זו היינו עדים למגמה ברורה – עליה במכירות הרכיבים בישראל ובעולם. המגמות העיקריות בעולם בשנים 2016-2018 שהשפיעו על הענף, היו מזוגים ורכישות של חברות מובילות, שער הדולר, עליית המחירים, התארכות משמעותית של מועדי האספקה (ותופעה של “הזמנות כפולות” בשל האלוקציות), הביקוש הגובר בעולם לרכיבים, ועוד.

בעוד שקצב הצמיחה, המכירות והביקוש שברו שיאים בשנת 2018, נראה שבשנת 2019 המצב שונה.

תכולת המוליכים למחצה במערכות אלקטרוניות צפוי לצנוח ל- 26.4% בשנת 2019

בדו”ח עדכון אמצע השנה לדו”ח מקליין לשנת 2019 (McClean Report 2019) אשר פורסם לאחרונה, IC Insights צופים ששוק המערכות האלקטרוניות הגלובלי לשנת 2019 יצמח ב- 4% ל- 1,680 מיליארד דולרים. מנגד, שוק המוליכים למחצה בעולם צפוי לרדת ב- 12% השנה ל- 443.8 מיליארד דולרים, לאחר שבשנה שעברה (ב-2018) עבר לראשונה את רמת ה- 500.0 מיליארד דולרים. אם תחזיות 2019 אכן יתממשו, התכולה הממוצעת של מוליכים למחצה במערכת אלקטרונית יצנח ל- 26.4% לאחר שבשנה שעברה קבע שיא חדש 31.1%

בעוד שהמגמה של הגדלת תכולת semiconductor קיימת מזה 30 השנים האחרונות, הקפיצה הגדולה של ממוצע תכולת semiconductor במערכות אלקטרוניות בשנת 2018 הייתה בעיקר בשל העלייה העצומה של DRAM ו-NAND Flash ASPs.

בשנת 2019 נרשמה ירידה חדה במכירות רכיבים אלה. שוק הזיכרונות הינו אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים בתעשיית השבבים העולמית בשנים האחרנות. אחת השאלות המשמעותיות שעומדות בפני תעשיית ה- IC במחצית השנייה של 2019 היא אם ומתי שוק DRAM יתאושש?

קריאת הסקר במגזין הדיגיטלי

לקריאת הסקר במגזין הדיגיטלי

במהלך השבועות האחרונים עסקה מערכת ניו-טק בסקירה של ענף הרכיבים בישראל כאשר אנו משתפים פעולה עם חברות מובילות בתחום הרכיבים- מפיצים, יצרנים, קבלני משנה, נציגויות ומנהלי רכש.

להלן דברי חלק מהחברות שלקחו חלק בסקר:

אלדד יסעור, מנכ”ל ארו ישראל


במהלך החציון הראשון של 2019 אנחנו רואים ירידה בפעילות בשוק הרכיבים העולמי של כ- 10%-15% אחרי גידול משמעותי שחווינו בשנתיים האחרונות וכך גם בשוק הישראלי אשר מושפע מכך.

הירידה נובעת בעיקר מירידה חדה במחירי הזיכרונות אך מגיע מכלל תחומי הפעילות ומתפרש על כלל סוגי הרכיבים. הירידה בצריכה ביחד עם הגדלת כושר היצור אצל יצרנים רבים הובילה לירידה משמעותיים בזמני האספקה בכלל המוצרים.

יחד עם זאת, בישראל אנחנו רואים פעילות מו”פ מואצת בתחום האינטרנט של הדברים גם בחברות הזנק חדשות וגם בחברות קיימות מתחומים שונים כגון: תעשייה, רפואה, אבטחה, עיר חכמה ועוד המוסיפות יכולות IoT למוצרים שלהם כך שיתמכו בקישוריות לענן ושליטה מרחוק זאת לצד צמיחה בשאר הסגמנטים המסורתיים שלנו בתחומי התקשורת, הצבאי והתעשייתי.

“מגמה נוספת שאנו עדים לה היא המעבר מפיתוח עצמי של מוצר שלם על כלל הטכנולוגיות שבו לשימוש בפלטפורמות קיימות ושילובם במוצר הסופי.    “

הלקוחות מבינים את היתרונות בקיצור זמן הפיתוח והפחתת העליות הכרוכות בכך ע”מ להגיע עם פתרון טוב ובזמן שהשוק זקוק לו מאשר להגיע עם מוצר טוב יותר אך לאחר את השוק.

לכן, ארו פועלת להרחיב את סל המוצרים שלה ולהוסיף פתרונות מודולריים ומיקור חוץ של שירותי פיתוח ותכנון (בעזרת חברת הבת Einfochips) על מנת לתמוך במגמות אלו ואפילו מציעה פתרון IoT מלא מהחיישן ועד לענן בשילוב עם חטיבות ארו השונות.

מגמה עולמית נוספת בשנים האחרונות היא מיזוגים ורכישות, כאשר אנחנו רואים האטה בקצב אך עדיין הרצון של היצרנים לשפר את הביצועים שלהם אל מול שוק ההון ובכך להגדיל את שווין הקיים ולכן המגמה תמשיך כאשר לאחרונה התבשרנו על המיזוגים הבאים כדוגמת:

Infineon & Cypress וRenesas & IDT – שמתמחות בתחומי פעילות שונים ולא פוגעות בתחרותיות בשוק ולא יוצרות מונופולים או ריכוזיות יתר כמו במיזוגים בעבר. כמו כן, נמשכת המגמה של צמצום ערוצי הפצה ע”מ לשפר את היעילות והרווחיות של היצרנים והתמקדות בערוצי ההפצה הגלובליים לדוגמה שיתוף הפעולה החדש והעולמי עם Analog Devices אשר בחרה בארו כמפיץ הבלעדי העולמי, כולל קו המוצרים של Linear אותה רכשה לפני כשנתיים. המטרה של המהלך הזה הוא שיפור משמעותי ברמת השירות ללקוחות עם תמיכה טכנית רחבה יותר וזמינות למלאים גדולים יותר.

בנוסף ההתייעלות של היצרנים מתבטאת בכך שיש עליה משמעותית בהכרזות של יצרנים על הפסקת יצור (EOL) או עליות מחירים למשפחות מוצרים ישנים שהינם מניבים את הרווחים שמצופים מהם.


עופר דימנט, מנכ”ל Samtec ישראל


סמטק – יצרנית אמריקאית בתחום הרכיבים האלקטרו מכנים, מובילת שוק בעולם בתחום ומייצרת מחברים וכבלים. סמטק ישראל תומכת בלקוחות בישראל ועובדת עם מאות לקוחות בשוק ההיי טק, משלב התכנון ועד לשלב הייצור ואחריו.

לסמטק ישראל שלושה מהנדסי מכירות מובילים עם ניסיון עשיר ומנהלות תיקי לקוחות מנוסות, האחראיות על תמיכה, טיפול ושירות בלקוחות החברה.

שנת 2018 היתה שנה מצוינת עם גידול דו ספרתי משמעותי ולעומת זאת שנת 2019 נפתחה בצורה שלילית והמגמה נמשכת גם למחצית השנייה.

הדבר נובע ממגמות השוק באופן כללי ובנוסף מגמות שליליות ספציפיות של מספר לקוחות מובילים של החברה. אנו לא מוטרדים מהתנהלות זו של השוק, ויש לא מעט פרוייקטים יפים בפיתוח שסמטק נמצאת בהם, חלקם כבר אושרו ובקרוב יעברו לשלב הייצור.

■ מגמות עיקריות שהורגשו בשנה החולפת

תחום האוטומוטיב מתחזק עם מספר לקוחות פוטנציאלים מובילים אשר חלקם כבר בשלב סיום התכנון ואנו נמצאים באופן נרחב בפיתוחים אלו , משמע שברגע שיתחיל הרכש לייצור אנו נראה הזמנות יפות ביותר עם כמויות משמעותיות. בנוסף קיימים לקוחות אחרים בתחום אשר נמצאים בשלב הפיתוח, התחום נמצא רק “בחיתוליו” ואנו צופים גידול משמעותי בתחום זה. גם התחום הצבאי שממשיך להיות חזק ומוביל בשוק דורש רכיבים איכותיים מאד ומהירים כפי שלא נדרשו בעבר בכל הפרוייקטים בצורה רוחבית. בתחום זה חברת סמטק שולטת ויש לנו לקוחות רבים מהמובילים בארץ עם אלפי רכיבים של סמטק מקוטלגים ועוד רבים בפיתוח. תחום המדיקל גדל בצורה משמעותית עם פרוייקטים יפים אצל מספר לקוחות מובילים שחלקם כבר סיימו את שלב התכנון.

■ הסקטורים המרכזיים בשנה החולפת

התחום המוביל הוא הסקטור הצבאי עם כ 30% מסך המכירות של סמטק בישראל.

סקטור זה ממשיך להיות יציב ובגידול תמידי עם לקוחות גדולים ונאמנים ופרוייקטים גדולים.

יש לסמטק אלפי מקטים מאושרים אצל מספר לקוחות מובילים בתחום הצבאי ואנו ממשיכים להוביל עם פתרונות מותאמים לשוק הזה ולדרישות הלקוחות.

סקטור הטלקום/דטקום שהוביל בשנה שעברה נחלש מעט עקב ירידה משמעותית של מספר לקוחות אשר הסתיים הפרוייקט אצלם או אחרים שעצרו פרוייקטים, אולם אנו עובדים עם אותם לקוחות על תכנונים חדשים. התחום הזה עדיין מהווה כ 25% מכלל הפעילות שלנו.

הסקטור הרפואי מתחזק עם מספר לקוחות גדולים ופרוייקטים שכבר אושרו ואנו מאושרים בפרויקטים אלו.

תחום הסמיקונדקטור מהווה למעלה מ 10% מהמכירות והוא מתחזק מידי שנה.

התחום התעשייתי גם הוא מתחזק עם לקוחות ותיקים ונאמנים עם פרוייקטים חדשים, תחום זה מהווה כ 10-15% מכלל הפעילות של סמטק.

■ מגמות טכנולוגיות חדשות

אנו ערים להתפתחות השוק והמגמות הטכנולוגיות, תחום ה AUTOMOTIVE, AI, IOT כל אלו נמצאים בתנופה ואנו עובדים יד ביד עם לקוחות מובילים המתמקדים בתחומים אלו.

מעבר לכך שרכיבי סמטק והמגוון הרחב שיש לנו להציע לתחומים רבים ולטכנולוגיות רבות אלו ואחרות מהווים היצע משמעותי למהנדסי הפיתוח בתחומים אלו.

לסמטק יש מגוון עצום ומוביל בעולם של מחברים וכבלים לתחום ה Signal Integrity/High Speed עם מחברים וכבלים בטכנולוגיה יחודית, עם פתרונות לתדרים שהשוק  טרם הגיע אליהם וסמטק כבר שם. למשל מחברים לתדרים של Gbps56 שכבר קיימים ומחברים לתדרים של Gbps112 אשר נמצאים בשלבי פיתוח סופיים.

השוק נמצא כרגע בשלבי מעבר של 28-56Gbps וסמטק מוכנה כבר עם הפתרונות המובילים שלנו לדור הבא, מוכנים לתת מענה ותמיכה ללקוחות.

בנוסף יש את מוצרי הדגל FIREFLY – Samtec FLYOVER systems שהם כבלי נחושת להעברת תדרים גבוהים במעגל של 28 Gbps ואופטיקה לתדרים גבוהים יותר על אותו בסיס ומחבר זהה,  כל זה על המעגל המודפס, מנקודה לנקודה בביצועים מעולים וגמישות מירבית.

“בישראל למעלה מ 50% מסך המכירות מהווים מוצרי Signal Integrity/High Speed,  מה שמאשר בעצם את העובדה שישראל מובילה טכנולוגית בעולם הדרישה בישראל היא לרכיבים מהירים מאד ואיכותיים מאד. מה שלא קורה באף מדינה אחרת בעולם באחוזי השימוש ברכיבים אלו.

■ זמני אספקה / אלוקציות / אחזקת מלאים

מבחינת אספקות סמטק עומדת בזמני אספקות מהירים במיוחד, החל מיום אחד ועד שבועות ספורים. זמני האספקה של סמטק נחשבים למהירים בשוק.

אין לסמטק מתחרים בשירות. סמטק מייצרת את הרכיבים ומספקת מיידית כולל אספקת דוגמאות לאחר ייצור, תוך 3-4 ימי עבודה לדלת הלקוח, דוגמאות שמגיעות מארה”ב.

עם כל הכבוד למתחרים של סמטק ויש כבוד, השרות שאנו מספקים הוא ברמה הגבוהה ביותר וכולל את האספקות המהירות בשוק ולכן מהנדסים מאד אוהבים לעבוד ולתכנן עם סמטק.

אין ולא היו אלוקציות לרכיבי סמטק. עקב אספקה מאד מהירה, ייצור הרכיבים just in time ועל פי דרישות הלקוחות ובדרך כלל לא מחזיקים מלאים של רכיבי סמטק, למעט אולי מפיצים ספציפים שהתחייבו להחזיק מלאים ספציפים על פי דרישת לקוח ולזמן מוגבל.

■ סיכום השנה החולפת

כפי שציינתי שנת 2018 הסתיימה עם גידול דו ספרתי משמעותי, אולם שנת 2019 נפתחה בצורה שלילית עקב התנהלות השוק ומגמות שליליות בשוק. יש מספר לקוחות מובילים שעצרו רכישות עקב עצירת פרוייקטים, עקב מלאים גדולים שהולכים ומתמעטים, אנו מרגישים זאת בכל השוק, מתחרים, מפיצים מקומיים ועוד.

יש הרבה פרוייקטים מעניינים ומבטיחים שחלקם כבר אושרו ואנו ממתינים לרכישות ולהתעוררות השוק. זה יגיע ובגדול, אנו לא מוטרדים ואנו נמצאים בכל הפרוייקטים.

סמטק משקיעה הרבה באיתור ופיתוח לקוחות חדשים, סטארטאפים אשר דורשים רכיבים מאד איכותיים עם זמני אספקה קצרים במיוחד כולל דוגמאות מהירות לפיתוח וכאן מגיע היתרון המוביל של חברת סמטק באספקה מהירה מאד של הרכיבים עד לדלת הלקוח.

בנוסף אנו משקיעים בשימור ופיתוח לקוחות קיימים קטנים אשר עובדים על פרוייקטים יפים לגידול עתידי. השנה הצטרפו לצוות סמטק ישראל שני מהנדסי מכירות מנוסים. Field Sales Engineer אורי להב שהגיע להחליף מהנדס ולתת יד בתמיכה בלקוחות המובילים של החברה, עם נסיון וידע נרחב בנושאים שלנו ועם אנשי קשר בכל השוק. המהנדס השני שהצטרף אלינו הוא רועי שמואלי – Market Development Manager. תפקיד זה הוא החידוש בסמטק ישראל, יש רק מספר כאלו בעולם. רועי הוא מנהל פיתוח השוק והוא אחראי על כל ערוצי ההפצה, פיתוח לקוחות קטנים וסטארטאפים ויש הרבה עבודה בתחום. בנוסף, ניר רוזנבלום שעובד אצלנו כ 11 שנים כ- Field Sales Engineer קודם לתפקיד בכיר Technical Business Development Manager, יש כאלה רק שניים בעולם, אחד בארה”ב ואחד בישראל.

ישראל נחשבת למובילת שוק בטכנולוגיות מתקדמות וניר מוביל את התחום הזה בסמטק. במסגרת היותו מנהל פיתוח עסקי טכני, הוא תומך בלקוחות המובילים של החברה, עובד על פיתוחים מתקדמים ותומך בשני מהנדסי המכירות החדשים.

סמטק זכתה זו השנה ה 11 ברציפות במקום הראשון בסקר עולמי שנערך על ידי חברת בישופ, המתמחה בסקרים מובילים לכל יצרני המחברים בעולם.

מתוך מאות יצרנים, אשר חלקם גדולים יותר מסמטק, זכתה סמטק במקום ראשון במספר רב של פרמטרים שכוללים: איכות, שירות, זמינות ללקוח, מחיר, אתר האינטרנט, תמיכה טכנית, זמני אספקות ועמידה באספקות, תכנון מוצרים חדשים, דוגמאות ואספקת דוגמאות, תמיכה מאנשי השטח ותמיכה של אנשי שירות הלקוחות ועוד…


אלון עדה, סמנכ”ל תפעול ומכירות אבנט ישראל


חברת אבנט ישראל הינה חברת בת של חברת אבנט העולמית ועוסקת בשיווק והפצה של רכיבי אלקטרוניקה מכל הסוגים. בחברה עשרות אנשי מכירות, תמיכה טכנית ושירות לקוחות המשרתים את כל חברות החומרה בישראל בפתרונות טכנולוגיים ותמיכה בשרשרת האספקה. אבנט ישראל הינה מפיצה רשמית של למעלה מ-150 יצרנים, ומעבר לפעילות הפצת הרכיבים היא כוללת גם מחלקה גדולה ומקצועית ביותר לתכנון רכיבי ASIC (מעגלים מוכללים ספציפיים ליישום הלקוח)

היקף מכירות בשנה האחרונה , ביחס לשנה הקודמת

12 החודשים האחרונים התאפיינו במגמת בלימה בגידול המתמשך בפעילות לעומת 12 החודשים שקדמו להם ולכן היו דומים ברמתם הכוללת מבחינת ההיקפים. זאת לעומת 12 החודשים הקודמים שהיוו עלייה משמעותית מ- 12 החודשים לפניהם.

■ מגמות עיקריות שהורגשו בשנה החולפות

השנה החולפת היתה שנת שינוי הדרגתי למגמת הצמיחה והגידול ששלטה בשנים האחרונות בתחום הרכיבים האלקטרונים. השוק הוכיח שלא לעולם חוסן ולאחר גידול מתמשך ששיאו היה בשנה 2018 עם אלוקציות והתארכות בזמני אספקה, חלה התייצבות הן של מחירים והן של זמני האספקה, שחזרו ברוב המקרים לזמנים הרגילים והשפויים. אין הדבר אומר שחלה ירידה משמעותית בצריכה בפועל, אלא שהשנה האחרונה (ובעיקר מחציתה השנייה) היוותה תיקון לשנה הקודמת לה, שהתאפיינה בעודפי הצטיידות עקב סוג של פניקה שנוצרה מהתארכות זמני האספקה והאלוקציות הרבות. הצטיידות היתר גרמה לכך שמחסני החברות וקבלני המשנה התמלאו, ובשילוב האסטרטגיה של יצרני הרכיבים של לא לאשר ביטולים והחזרות, נעשה עודף ניכר של רכיבים בשוק ולכן מורגשת האטה בביקושים חדשים.

עם זאת אין אינדקציה לכך שהירידה בביקושים נובעת מירידה משמעותית בהיקף פעילות הייצור בפועל או בהצלחת החברות באופן גורף. זה נכון ששוק קטן יחסית ומגוון מאוד כמו ישראל נתון לטלטלות והשפעות עולמיות שמשפיעות על השורה התחתונה (למשל הגבלות אמריקאיות על ייצור בסין, שערי מטבע, תקנות גלובליות וכו’), אבל הטכנולוגיה הישראלית ממשיכה להיות פורצת דרך ולייצר כל הזמן חברות חדשות, מוצרים ופתרונות הכובשים נתחים נאים בתחומם בעולם כולו.

לגבי העברת ייצור לחו”ל, לא נצפתה שינוי מגמה משמעותית וההערכה היא שהייצור בחו”ל (בעיקר במזרח) מהווה כרבע מצריכת הרכיבים עבור החברות הסופיות הישראליות.

■ הסקטורים המרכזיים בשנה החולפת

בהקשר הזה לא חלה תנודה משמעותית לעומת שנים קודמות. התעשיות הביטחוניות עדיין מהוות הצרכניות הגדולות ביותר של רכיבים עם גידול קטן לעומת השנה הקודמת, עד קרוב ל-30% מסך הצריכה. אחריהן חברות התקשורת מוכיחות שלא נס ליחן והן ממשיכות לבעוט ולהצליח עם כרבע מצריכת הרכיבים. אחריהן החברות התעשייתיות מסוגים שונים עם נתח שוק של כ-17% מבחינת צריכת הרכיבים. בתחום האבטחה הביתית, התחום הרפואי ותחום הרכב חלה ירידה קלה לעומת השנה שלפניה ויש לכך מספר הסברים. כל אחד מהסקטורים לעיל מהווה בין 5 ל-8% מצריכת הרכיבים. שאר התחומים מהווים פחות מ-4% כל אחד. ראוי לציין שבשוק קטן יחסית אך מגוון מאוד מבחינת סוגי לקוחות, בסקטורים שהם לא הגדולים והעיקריים, כל לקוח גדול יכול להטות את הכף ולשנות את נתח הסקטור שלו בצריכת רכיבים כוללת, מעלה ומטה, ואנו אכן רואים תופעות כאלו מפעם לפעם.

■ מגמות טכנולוגיות חדשות

הרכיבים ממשיכים להיות מתקדמים יותר וכוללניים יותר. יצרני הרכיבים פועלים לתת ללקוחותיהם יותר פתרונות באותו מוצר. לעיתים מדובר בכרטיס הכולל את מגוון הפתרונות ולפעמים ברכיב בודד שכולל תכונות שפעם היו דורשות יותר מרכיב בודד. ניתן לראות הרחבה של פתרונות כוללים לתחום ה-IoT, תקשורת (בעיקר בתחום ה-RF), Data Centers (תחום הקורץ ליצרני רכיבים רבים) ו-AI (אינטליגנציה מלאכותית). פתרונות טכנולוגיים מתקדמים אחרים ניתן לראות גם בתחום ספקי כוח, תצוגות ומסכים, רכיבים אנלוגיים ובקרים.

מגמה מסקרנת ששווה לעקוב אחריה היא התפתחות יצרניות רכיבים סיניות, מתוך כוונה אסטרטגית של סין להשתחרר מהתלות בטכנולוגיית רכיבים מערבית. התופעה היא עדיין שולית, אבל בהחלט אם יקומו יותר ויותר יצרני רכיבים סינים, הרי שעובדה זו תהווה השפעה ניכרת על עולם הרכיבים כפי שאנו מכירים אותו. עוד חזון למועד, אבל שווה לפקוח עין.

מגמה נוספת שהחלה כבר לפני מספר שנים, אך הולכת ומעמיקה, היא פיקוח היצוא על רכיבים מתקדמים גם כשמדובר בלקוחות סופיים אזרחיים. התקנות קיימות מזמן, אך היישום והמימוש שלהן הולך ומתפתח מחברה לחברה וממדינה למדינה ולפעמים מהווה עיכוב משמעותי בשרשרת האספקה וכאב ראש טורדני ומציק למנהלי רכש.

■ זמני אספקה / אלוקציות / אחזקת מלאים

כאמור זמני האספקה חזרו לסטנדרט הרגיל שלהם ברוב המקרים. למעט מקרים חריגים לא ניכרים זמני אספקה ארוכים במיוחד. יתרה מזו, עצם העובדה שמדובר בשנת בלימה בביקוש לרכיבים הרי שיש הצטברות מלאים הן אצל יצרני הרכיבים והן אצל המפיצים. כך שלמעט מקרים מיוחדים, הצטיידות לא צפויה להוות בעיה בזמן הקרוב. כמובן שזה תקף לכלל הרכיבים מלבד הרכיב הספציפי שבדיוק כרגע אנו צריכים והוא לא זמין. נראה שמבחינת מלאים יש עודפים מסויימים גם אצל הלקוחות הסופיים וגם אצל קבלני המשנה ונעשים ניסיונות לצמצמם. אלקוציות לא נצפות לאחרונה, במיוחד בהשוואה לתקופה הקודמת.

■ סיכום השנה החולפת

השוק הישראלי כמו גם העולמי מוכיח שגם אם ה”גלים” מעלה ומטה הם לא בקצב סדיר, עדיין הם מתרחשים אחת לכמה שנים. השאלה הגדולה בימים אלו היא האם באמת מדובר בתיקון המגמה ומיתון הצטיידות היתר של הרכיבים או במגמת האטה אמיתית מבחינת הייצור והשימוש ברכיבים. אני מעריך שלקראת סוף השנה הקלנדרית הנוכחית כשהמחסנים קצת ידלדלו בסחורה, נראה חזרה לרמת צריכה רגילה ואף יותר מכך.

“העולם שלנו, על מוצריו השונים, הופך כל הזמן ליותר ויותר טכנולוגי, מתקדם, מקושר וחכם יותר והדבר גורר אחריו גם צורך ברכיבים אלקטרונים בכמות הולכת וגוברת. לכן ניתן להניח שבשורה התחתונה צריכת הרכיבים באופן ממוצע תמשיך לעלות.    “

זה נכון שבישראל מצד אחד יש תמיד סכנה שצרכניות רכיבים גדולות יוציאו את הייצור מישראל או שירכשו ע”י חברות גלובליות ואלו יעבירו את הייצור לקבלנים שלהם, אך מצד שני גם כל הזמן התעשייה מתפתחת הן בחברות חדשות שקמות והן בפרוייקטים אינסופיים בחברות קיימות. ואל מול זה, כעוגן יציב לתעשייה, התעשיות הביטחוניות שתמיד יצטרכו רכיבים, כל עוד הטכנולוגיה אצלן מתפתחת באופן תמידי וכל עוד לצערנו עדיין אין שלום כלל עולמי.


משה זכריה, מנהל רכש Flextronics Israel


פלקס חברה גלובלית שמעסיקה כ 200,000 עובדים בכ – 35 מדינות עם היקף מכירות של כ – 25 מיליארד דולר. בארץ יש לחברה ארבעה אתרים, האתר הגדול במגדל העמק כ 55,000 מ”ר. באופקים כ 30,000 מ”ר. במודיעין כ 35,000 מ”ר, ובחיפה כ 1,500 מ”ר. החברה מעסיקה בארץ כ 4,000 עובדים ומספקת שירותי יצור לרוב חברות ה הייטק בארץ.

שוק הרכיבים במחצית השנייה של 2018 היה עצבני עם זמני אספקה ארוכים מאוד. זמני האספקה הארוכים ביותר היו לקבלים קרמים (MLCC) כ 40-50 שבועות .

”  בתחילת שנת 2019 התחלנו לראות הקלה ושיפור משמעותי בזמני האספקה

זמני אספקה לקבלים קרמים התקצרו משמעותית . הסיבות העיקריות לקיצור זמני האספקה היו בעיקר ירידה בביקושים לרכיבים והגדלת כושר היצור של היצרנים. הסיבות העיקריות לירידה בביקושים מלחמת הסחר בין סין לארה”ב מה שגרם להאטה עולמית ודחיה של דור 5 לתחילת 2020). היצרנים הטאייונים הגידלו את כושר היצור לקבלים ונגדים בכ – 50% (מה שקיצר את זמני האספקה ל 8-10 שבועות) והיצרנים היפנים (היצרן המוביל מורטה) הגדיל את כושר היצור בעיקר לקבלים בגודל קטן (0201…) לגבי קבלים גדולים יותר יש עדיין בעיה של זמני אספקה כיוון שהחל משנת 2020 חלק מהם יהפכו ל EOL. סך הכל אנחנו רואים הקלה משמעותית בזמני האספקה ויציבות במחירים. בחודש האחרון התבשרנו על בעיה בזכרונות, עקב סכסוך עתיק בין יפן לקוריאה היפנים הודיעו על עצירה של אספקת חמרי גלם שמשמשים ליצור פרוסות סיליקון. המהלך הזה עלול לפגוע ב סמסונג ו HYNIX (שתי החברות האלו מייצרות מעל 50% מהצריכה העולמית של זכרונות מכל הסוגים). במידה ולא ימצא פתרון היצרנים הקוריאנים יצטרכו לרכוש את חומרי הגלם ממדינות שאחרות מה שיגרום לעליות מחיר משמעותיות בזכרונות (אגב יפן מייצרת כ 90% מהצריכה העולמים של חומרי הגלם ליצור פרוסת סיליקון). לסיכום שנת 2018 הייתה שנה מצוינת ליצרני הרכיבים עם גידול של למעלה מ 10%. בשנת 2019 שעדיין לא הסתיימה אני צופה ירידה של כ 10%.


ווספי ארמז, מנכ”ל ניסטק צפון


בשנתיים האחרונות אנו עדים לשוק חיובי מחד אך לא יציב כלל מאידך. שוק שמאופיין בתנודתיות גבוהה וללא יציבות. בשנת 2017 החל משבר גלובלי של מחסור ברכיבים אלקטרונים מכל הסוגים ללא יוצא מן הכלל. משבר זה המשיך ביתר שאת עד לסוף שנת 2018. הסיבה לחוסר יציבות זו, הינה הביקושים הרבים לרכיבי אלקטרוניקה עבור מוצרי צריכה כגון מכשירים ניידים וכן מוצרי בידור ביתיים ותעשייתיים.

ענף האלקטרוניקה העולמי היה בעודף ביקוש על ההיצע וגרם למחסור חמור ברכיבים אלקטרונים דבר שגם הרגישו כמובן בישראל.

הכוחות המניעים בתחום האלקטרוניקה התעשיתית אינם עקבים למגמות בכל ענף האלקטרוניקה. המכשירים האלקטרונים הופכים להיות יותר אינטליגנטים ויעילים בהיבט ההתחברות והאנרגיה ודוגמאות לכך הן מערכות עם תאורות חכמות, בניינים חכמים, מנועים בעלי צריכת אנרגיה נמוכה וענף הרובוטים שמשתלט על התעשייה, כל אלו מסמלים את תקופת המהפכה התעשייתית הרביעית שבפתח.

המחסור ברכיבים אלקטרונים בשנת 2018, יצר אפקט של עודף ביקוש שהזין את עצמו וגרם לחברות לרכוש כמות גדולה של רכיבים מעל ומעבר להזמנות בפועל ולצפי המתוכנן. דבר שהביא את רוב חברות ה OEM לדווח על עלייה משמעותית במלאי.

לפי דוח Global Market Consumer Electronics הצריכה תעלה עד 2020 בקצב של 15.4% שזו עלייה משמעותית שתורגש בעיקר בשווקים של המזרח.

על פי גרף צריכת ה WAFER העולמית מסתמן שהחל מרבעון 03/2018 ירידה חזקה לתוך רבעון 04/2018 וההמשך משפיע על 2019. בשנה זו, הירידה המשיכה בשני הרבעונים הראשונים עם ציפיה לתיקון קל ברבעון השלישי והמשך מגמת החולשות ברבעון הרביעי.

Silicon wafer shipments

” בתוקפות כאלו של חוסר יציבות, חשוב במיוחד לעבוד בשיתוף פעולה צמוד עם הלקוחות עם גמישות ומענה מהיר כדי להבטיח רציפות אספקות מיטבית”.

שנת 2019 מתאפיינת כשנה מיוחדת מאחר וברבעון הראשון המשיכה התנופה של שנת 2018 והחל מתחילת רבעון 2 החלה ירידה בשוק מה שגרם לחברות לצרוך מלאי מהמחסנים שלהם וירידה משמעותית ברכש רכיבים מהמפיצים.

הצפי לעתיד הקרוב משקף מגמה של מיתון עולמי אשר ישפיע על השוק הישראלי ולכן דעתי האישית תהיה ירידה משמעותית ברכש הרכיבים מה שיביא להיצע גבוה וצריכה נמוכה אשר יוביל להורדת מחירים והעלאת הזמינות לרכיבים.

אנו צופים שהמיתון המסוים שצפוי אף ישפיע השפעה שלילית על שער הדולר אשר ירד בצורה משמעותית לרמה נמוכה מאוד אפילו 3.2 ₪ לדולר במשך השנתיים הקרובות. השפעה זו תגרום ליצואנים נזקים גבוהים ויצמצם את ההכנסות שלהם בצורה נכרת.

הירידה החדה בייצוא התעשייתי תשקף נסיגה בייצור ובמרבית ענפי התעשייה וזה ישפיע על ענף ייצוא הרכיבים בירידה דו ספרתית. ירידה זו עלולה לגרום לשחרור עובדים. הפיריון יתכן ולא יפגע כי בה בעת תתבצע מגמה של הכנסות אוטומציה למפעלים אשר תצמצם את התלות בעובדי ייצור.

אנו בניסטק צפון נערכנו מראש לשנת 2018 והצטיידנו במלאים רבים אשר סייעו ללקוחות שלנו להמשיך את רצף ההאספקות ללקוחות שלהם ללא דיחוי על אף המשבר העולמי. הערכות זו הצריכה מאיתנו לבצע מימון לא מבוטל של מלאי רב שהחזקנו במחסנים, החלטה אמיצה אשר הוכיחה את עצמה דה-פקטו.

לקראת שנת 2019-2020 אנו ממשיכים להשקיע גם בציוד טכנולוגי בהתאם לתכנית ההצטיידות הרב-שנתית שלנו. אנו ממנפים את העוצמה שלנו כחלק מקבוצת ניסטק כדי לספק ללקוחות שלנו שירות מקצועי וגמיש בהתאם לצרכים שלהם


צבי ברק, מנהל פיוטשר ישראל


שנת 2018 התחילה כשם ששנת 2017 הסתיימה, מחסור חמור ברכיבים מטכנולוגיות מסוימות, קבלים, זכרונות, עדיין שוק האוטומוטיב ויצרני הסלולר הגבירו צריכה שהביא את השוק לסחרור, הן בעליות מחירים והן בעליית זמני אספקה

מירב הלקוחות נערכו להארכת זמני אספקה בהתאם כבר במהלך 2017, כך שמרביתם קיבלו את מבוקשם, במהלך 2018, יחד עם זאת לקראת סוף 2018 בשוק האוטומוטיב ירדה הצריכה, כך שייצרני הרכיבים הפנו את הייצור העודף לטובת כלל השוק, שנהנה מאספקות סדירות

לקראת סוף 2018, נוצרה מגמה של האטה ברכש רכיבים עקב מלאי רכיבים עודף במרבית לקוחותינו, האטה זאת נגררה לשנת 2019, כאשר יש לציין שמרבית לקוחותינו מדווחים, שקצב הייצור שלהם לא נחלש יחסית לשנה קודמת, כך שהם במגמת “חיסול” הררי המלאי עליהם הם יושבים.

הערכה היא שלקראת סוף 2019 , מירב הלקוחות ישובו למעגל הקניות, עקב מחסור במלאים.

יחד עם זאת נותרו מספר טכנולוגיות שעדיין, נותרו בזמני אספקה ארוכים כגון IGBT ,SIC ,FET, עם זמני אספקה של 30 שבועות.

בפסיבים המגמה משתפרת, אך יחד עם זאת, קבלי לגסי, ממשיכים לעלות במחיר, כאשר המגמה היא להחליפם בקבלים קטנים יותר פיזית בזמני אספקה ומחירים משופרים.

שוק הזכרונות מתייצב, עם זמני אספקה ומחירים משופרים יחסית לשנת 2018. פיוטשר ממשיכה להוביל את שוק התאורה במגוון מוצרים מהדרייברים עד ל LED דרך קונקטורים מיוחדים, ובמקרים מסוימים להציע ללקוח פתרון אינטגרטיבי. שוק המעבדים ממשיך במגמת גידול ויציבות הן במחירים והן בזמני האספקה. גם שוק הקונקטורים חווה וחווה עליות מחירים כתוצאה מהתייקרות חמרי גלם.

לסיכום, הצפי שלקראת סוף 2019, רוב הלקוחות יחזרו למעגל הקניות עקב רמת מלאים נמוכה.

“לקראת שנת 2020, יתכן ושוב יהיה מחסור ברכיבים עקב טכנולוגיות חדשות בעולם שיתפסו תאוצה, כגון פריסת דור 5G, המשך מגמת ה IoT, ושוק האוטומוטיב שממשיך להוות שחקן ראשי בעולם.    “


ברי גליק, NXP


המגמה של המשך השקעה בתחומי automotive וה- IoT צוברת תאוצה שתימשך לשנים הבאות.

“השוק חווה בשנה האחרונה – ובמידה רבה מאוד חברות היי-טק המתפחות חומרה ו/או תוכנה – צורך מוגבר בהטמעת פתרונות של בינה מלאכותית    “

(בעיקר Machine Learning) בכל מה שקשור בעיבוד video, voice, anomalies ע”ג מעבדים ברמות שונות של יכולות עיבוד בינוניות וגבוהות מאוד לסגמנטים החל ממערכות חישה דרך ה- Gateways וכלה בענן.

ישנה אף דרישה לבזר את היכולות הללו כדי לייעל את הטיפול בכמות ה- Data הבלתי מוגבל שרק יגדל בשנים הבאות.

NXP מספקת פתרונות של מעבדים Layerscape, i.MX8 וכן i.MXRT ברמות השונות, כולל תוכנה של AI/ML כדי לספק מענה מלא ל- Edge ולמערכות החישה אותם הזכרתי. כמובן, כל זאת ובעיקר השימוש במנועי Security להגנה על מערך הנתונים וה- IP של החברות המפתחות את אותן מערכות.


שיבי דקל, מנכ”ל טלסיס


מכירותיה של חברת טלסיס בשנת 2018 גדלו בכ 20 אחוזים לעומת מכירותיה בשנת 2017.

במחצית הראשונה של שנת 2019 אנו רואים ירידה בביקושים לרכיבים אלקטרונים אשר כנראה נובעת מצריכת מלאים שנאגרו אצל הלקוחות והיצרנים. ע”פ סקר WSTS צפויה ירידה של כ 12 אחוז בצריכת הרכיבים בעולם בשנת 2019. אנו מקווים לתפנית ברמת הביקושים כאשר רמת המלאי אצל הלקוחות והיצרנים תרד. מגמת העברת היצור מהארץ נמשכת (כולל לאירופה) ובנושא זה על הרשויות לעשות יותר כדי לחזק את החברות המיצרות בארץ אשר יוצרות מעגלי תעסוקה נוספים.

“רכישת חברות ישראליות נמשכת ומרכזי הפיתוח שלהם הופכים להיות מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות דבר הגורם לעיתים להעברת היצור מהארץ”

בתחום החברות והפרויקטים החדשים אנו רואים את המשך עלית תכנוני ה IOT. לטלסיס מבחר פתרונות לתחום זה כמו מודולי RF, GPS, מודמים סלולרים, סנסורים, מיקרו קונטרולרים, פתרונות אנלוגים, מערכות מיחשוב אמבדד וזיכרונות ,סוללות (נטענות ורגילות) ומטענים. לחברת טלסיס ישנם מספר יצרני פתרונות אנטנות לשווקי ה IoT (אנטנות חיצוניות ואנטנות המורכבות על המעגל המודפס)  כאשר חברת מולקס היא אחד מיצרנים אלה. קו המוצרים הרחב של מולקס בתחום האנטנות, יחד עם מחירים נמוכים, עוזרים לנו להגדיל את המכירות בסגמנט בפרט ובמולקס בכלל.

פתרונות כבילה הם גם תחום בו פעילותה של טלסיס גדלה. לחברה פתרונות כבילה לכמויות קטנות וגדולות תוך שיתוף פעולה עם מספר יצרנים.

לחברת LATTICE מגוון פתרונות חדשים לתחום ה INDUSTRIAL אשר מקנים הגנה על מוצרי הלקוח הסופי באצעות תהליך AUTHENTICATION מתוחכם. תחום מערכות הרכב (ADAS & Entertainment) הוא גם תחום שבו אנו רואים פעילות הגדלה עם הזמן ויצרנים מרכזיים שלנו מתמקדים בתחום זה.

חברת TEXAS INSTRUMENTS ממשיכה להוביל את שוק האנלוג בעולם. טלסיס, שהיא המפיצה הגדולה והותיקה של TI בישראל עוקבת אחרי הפעילות של TI באופן צמוד. ל TI פתרונות מגוונים גם בנושא ה- POWER ו- SIGNAL CHAIN. גם בתחום CONNECTIVITY אנו רואים פעילות ענפה של TI. טלסיס מחזיקה בישראל את המלאי הגדול ביותר עבור רכיבי TI המגובה בתמיכה טכנית של מהנדסי אפליקציות המתמחים במוצרי TI.

בתחום הסנסורים, טלסיס מפיצה את מוצרי חברת AMPHENOL SENSORS המיועדים בעיקר לשווקים רפואיים, תחבורה ותעשיה. לחברה מגוון סנסורים לשימושים מגוונים. אחד התחומים הבולטים הוא ניטור בקרת איכות האויר ע”י סנסורים אלה. כמו כן, חברת טלסיס קיבלה את נציגות חברת TELTONIKA למוצרי סלולר לשוק התעשייתי.

טלסיס ממשיכה להחזיק ברוב מניותיה של חברת VARISCITE אשר מפתחת ומיצרת פתרונות מערכת על מודול (SOM) לשווקי מערכות משובצות מחשב. חברת VARISCITE הינה יצרנית SOM מהמובילות בעולם. אנו מאמינים שמגמת השוק תהיה להרחיב את השימוש בפתרונות אלה אשר יקצר את זמני הפיתוח של החברות המפתחות ויאפשר להן לשדרג את המעבד בו הן משתמשות בקלות רבה יותר עם התקדמות דורות מעבדי היצרנים. חברת VARISCITE הקימה מפעל יצור חדש בקרית גת אשר הגדיל את יכולת היצור שלה. טלסיס מפיצה את קו מוצרי VARISCITE בין יתר קוויה.


שרון ארלו, מנכ”ל דטא גי סי אי אלקטרוניקה


דטא גי סי אי אלקטרוניקה המפיצה הרשמית של “חברת סמסונג” סמיקונדקטור בישראל, שמשמשת כחברה הגדולה ביותר בתחום הזכרונות ובעלת נתח שוק העולמי הגדול ביותר, מה שנותן אינדיקציה למתרחש בשוקים העולמים.

שוק הזכרונות במהלך השנה האחרונה במגמת ירידת מחירים מתמדת, מה שמאפיין את הדרישות העולמיות במקביל. מלחמות הסחר העולמיות בין ארה”ב לסין מראה את אותותיה על קשיי צריכה ואשר מצריך את היצרנים להסתגל.

לאחרונה אנו ערים למשבר בין יפן לקוריאה (אשר קוריאה המשמשת כמקור לאספקת כ 80 אחוז מרכיבי הזכרון לשוק העולמי (אשר גרם לעלית מחירים והקצאה מוגבלת של WAFERS ומוצרי זכרון), ותוך כך גרר עלית מחירים גם אצל המתחרים הטאיוונים והאמריקאים.

“סמסונג רואה בישראל כמנוע צמיחה וממשיכה להשקיע בחברות טכנולוגיה מקומיות כגון בינה מלאכותית אשר מראים סימנים של דריסות רגל עולמיות”

בשוק ההי טק המתקדם נמשכת מגמת הפיתוח והדרישות למוצרי WIRELESS תוך דרישות למוצרי דלי הספק משולבי מעבד התפתחות לשוק החיישנים ודרישות למשדרים לכל התחומים ובעיקר לשוק החיישנים, מה שמוביל את חברת סיליקון לאב SILICON LAB להשקיע ולשחרר מוצרים מתקדמים, דלי הספק לשוק לשימוש נרחב כגון טלמטריה IoT, סיקיוריטי, ובכך לתת מענה לפתרונות נרחבים תוך שמירה על עלויות נמוכות שמתאימות לשווקים כגון: Wearble ,Home Automation,Asset Control.

תחום המודמים הסלולריים ממשיך לתפוס תאוצה במגוון שוק M2M ותחום IOT אשר היום העלויות השימוש הזולות והפריסה הרחבה (דור 4 ודור 5), מאפשרות שימוש וחיבוריות בחיישנים ושליטה מרחוק, חברת QUECTEL WIRELSS מובילה את השוק בתחום, אשר הקדימה ופיתחה גם כרטיסים מתוחכמים הכוללים משדרי סלולאר ו wifi באריזה אחת אשר מדמים פונקצונליות של מכשירי סלולאר כולל מגוון של מערכות הפעלה, מה שמותיר את החברה להיות המובילה בעולם בתחומה.

בתחום ה Power

אנו ערים בהתפתחות בנושא כולל פתרונות ליישומים תעשייתים, טכנולוגיות חדישות שמאפשרות העברת מידע רב בתווך רועש יותר יעילות במספר הערוצים וקצב שידור גבוה יותר תוך שמירה על עלויות נמוכות, (DIGITAL ISULATORS).

בתחום האחסון Storedge and Claude

סקירה אחורה מראה את התפתחות השוק המקומי, ירידות בהתפתחות שוק האכסון המקומי של DATA CENTER ורק שחקנים גדולים נשארו בתמונה, צמיחתם של חברות חדשות אשר נותנות מענה זול בשוק האחסון ALL FLASH ARRAY לעומת טכנולוגיות ישנות HDD.

אנו כחברה מקומית עוסקים בהשקעה בהון האנושי בחברה ופיתוח עיסקי מתמיד על מנת להמשיך ולחדש טכנולוגיות לשוק הפיתוח והייצור ובהבאת פתרונות נוספים ללקוחות על מנת להתאים למצב התחרות.

לאחרונה חברת דטא גי סי אי חתמה הסכם הפצה עם החברה החמישית בגודלה בעולם הזכרונות WINBOND אשר מובילה בנתח שוק של זכרונות NOR FLASH אשר כיום הדרישות למוצרים אשר מחירם זול ומשמשים כמוצר משלים למעבדים MCU.

בשוק AUTOMOTIVE

שוק טעינת הרכבים החשמלים מתפתח ולכן אנו ערים בחברות אשר החלו לשווק עמדות טעינה מקומייות, מה שמצריך מוצרים משלימים כגון כבלי טעינה גמישים ומגוונים עם מחברים בעלי כל התקנים בינלאמיים ולכן חברת DEGSON ELECTRONICS (חברת המחברים המובילה בסין) אשר השקיעה בנוסף עם תוי תקן אירופאים בקו המוצרים וכבר עכשיו אנו רואים גדילה במכירות בתחום תוך צפי לגדילה משמעותית בשנת 2020 2021.

בתוחם האופטי אנו רואים את דרישות השוק כבר לקצבים מהירים מאוד עד 400 גיגה ולכן השכלנו לפתח פתרונות תחרותיים עם חברת GIGALIGHT, פתרונות אקטיביים OPTICAL TRANCIVERS ופתרונות פסיביים DAC ,AOC וכבילה אופטית מתאימה.


דניאל יעקובי, מנכ”ל ובעלים של MCDI LTD 


נציגתה הבלעדית של Mini-Circuits בישראל.

חברת MCDI הינה מפיצה ונציגתה הבלעדית של חברת Mini-Circuits בישראל.

MCDI מהווה One Stop Shop לכל הצרכים כולל פיתוח והטמעה של מוצרי RF, החל משלב התכנון ועד לייצור ובכלל.

MCDI מעמידה לרשות הלקוחות צוות מהנדסי RF ישראליים עם ניסיון רב שנים בתחום לסיוע בתכנון ותמיכה. כמו כן בחברה צוות מקצועי לטיפול וייעול בנושאי הזמנה, שילוח, עמילות מכס ואספקה. לחברה הסמכה על פי תקן ISO 9001:2015.

חברת Mini-Circuits, מובילה עולמית בתכנון, ייצור והפצה של מוצרי IF,RF ומיקרוגל, חוגגת השנה 50 שנה להווסדה, מפתחת ומייצרת באמצעות מפעליה הפרושים ברחבי העולם מעל שלושים משפחות מוצרים שנותנים מענה לרוב רובם של הצרכים בתחום, מ DC עד 86 GHz. Mini-Circuits מציעה את המגוון הגדול בעולם של רכיבי RF ותת-מכלולים ליישומים תעשייתיים, צבאיים, רפואיים, ועוד. חברת Mini-Circuits בעלת תקנים: ISO-9001, AS 9100, ISO 14001.

הקטלוג של Mini-Circuits כולל מעל 10,000 מוצרי מדף, כמות דומה של מוצרים בהתאמה אישית על פי דרישת הלקוח ומפתחת כ- 400 מוצרים חדשים מדי שנה.

Mini-Circuits עוסקת בתכנון מוצרים לתקשורת, בין מכונה למכונה, אדם למכונה או אדם לאדם בתחומים מגוונים כגון חלל, רפואה, צבא, סלולר ופס רחב ו 5G. באופן כללי כל צורך בתקשורת מסוגים אלה ואחרים הוא בתחום עיסוקה של החברה בישראל ובעולם.

חברת Mini-Circuits זוכה בפרסים רבים שנה אחר שנה מטעם הלקוחות לה היא מספקת מוצרים. לדוגמה, החברה זכתה להכרה כ Platinum Premier Supplier עבור שנת 2018 (שנה שלישית ברציפות) מחברת United Technologies subsidiary Collins Aerospace (NYSE: UTX), formerly Rockwell Collins, חברה מובילה בתחומים של Defense וAerospace, בזכות 0 פסילות במוצרים ו 100% אספקה בזמן לרוחב מאות מוצרים פעילים.

מגמות עיקריות שהורגשו בשנה החולפות

■ הדרישה לרכיבים בתחומי תדרים לטובת הדור החמישי (5G) הכולל גם את שוקי ה Wi-Fi והאוטומוטיב המשיכה לצמוח.

■ גידול בדרישה למוצרים וציוד בדיקה במקביל להרחבת התדרים.

■ המשך גידול בדרישה למוצרים בתחום הצבאי / ביטחוני.

■ המשך גידול בדרישה לרכיבים מוכללים כולל שילוב של מספר פונקציות ברכיב אחד.

■ המשך גידול בדרישה למוצרים בתחום התקשורת הלוויינית, טלוויזיה בכבלים, ותחומים נוספים.

■ המשך פיתוח ומתן מענה למאות מוצרים חלופיים עבור לקוחות שנפגעו מבעיות End of Life אצל חברות מתחרות.

זמני אספקה / אלוקציות / אחזקת מלאים

■ Mini-Circuits מחזיקה מלאים מאוד גדולים של מוצרים לטובת זמני אספקה קצרים מאוד.

“מדיניות חברת Mini-Circuits ממשיכה לתמוך במתן פתרונות ללקוחותיה כולל תכנון מחדש של מוצרים ורציפות הזמינות של מוצרים קיימים.   “

לדוגמה, המוצר הראשון שהחברה ייצרה עת הקמתה של החברה לפני 50 שנה עדיין זמין לרכישה ובמלאי!

סיכום השנה החולפת

אנו שמחים על המשך גידול ניכר בדרישה למוצרי RF באיכות ללא תחרות של חברת Mini-Circuits בזכות איכות המוצרים, זמני אספקה קצרים ביותר ומתן תמיכה מקצועית ללקוחותינו. אנו ערוכים היטב להמשך צמיחת שוק ה RF עם גידול הביקוש במוצרי Mini-Circuits.


אבי ליפניק, מנכ”ל COMVIA


המודל העסקי הייחודי של קומוויה אפשר צמיחה ניכרת בשנה האחרונה בתחום המכירות וגידול בגיוס לקוחות חדשים. הבידול של קומוויה כמפיץ עצמאי מתחיל בהבנה וההכרה של שוק המפיצים המורשים בעולם, בתחום האזרחי והצבאי.

לאורך 30 שנים של פעילות בתחום הרכיבים שבמהלכן צברנו ידע רב וניסיון ניכר, פיתחנו תשתית רכש ולוגיסטית הנשענת על כ 30 מפיצים מורשים הממוקמים בשלוש השווקים המובילים בעולם, אותה אנו מנגישים לכלל אנשי הרכש בתעשיות השונות, משרד הביטחון / צה”ל ובמוסודות האקדמיה. תשתית זו מקנה לקומוויה יכולת רכש של רכיבים חדשים ומקוריים, באריזות יצרן מקוריות, גישה למחירים בשלוש יבשות שונות, מלאי מצטבר של רכיבים אשר תמיד חיוני לתעשייה, זמני תגובה מידיים לדרישות וזמני הגעה של רכיבים ארצה קצרים ביותר. כל זאת תוך ביצוע עקיבות על כל פריט ופריט ואספקה של ניירת רלוונטית לרכיבים צבאיים. עומקה ורוחבה של תשתית הרכש בקומוויה מאפשרת לנו להגיש הצעות מחיר לרוב המוחלט של יצרני הרכיבים ולכל קשת הרכיבים.

“כמו כן, מאפשרת לנו לתת מענה מיטבי לרכש NPI על כל מאפייניו, המשך בייצור של סדרות קטנות-בינוניות (רכש פרוייקטלי), ורכש סדרתי בהיקפים גדולים.   “

לאורך השנה האחרונה המשכנו להרגיש את האלוקצייה החריפה בתחום הקבלים הקרמיים, נגדים, דיודות, טרנזיסטורים וגם זכרונות. שתי תעשיות אשר השפיעו השפעה מכרעת בתחום, הן תעשיית הסמארטפונים ותעשיית הרכבים החשמליים. הערכות הן שתעשיית הטלפונים הניידיים צורכת כ 50% מייצור קבלי ה MLCC ולזה מצטרף צריכה מוגברת של קבלים לתעשיית הרכבים החשמליים. אם מנוע שריפה לרכב רגיל מצריך כ 2000-3000 קבלים, אז כמות הקבלים לרכש חשמלי מטפס לכ 22,000 קבלים לרכב אחד. תעשיית הטלפונים הניידים הממשיכה להתפתח “זוללת” כמות גדולה של זכרונות.

קומוויה עסקה וממשיכה לעסוק גם בתחום החוסרים באופן אינטנסיבי, כשבין היתר פעלנו לפתרון בעיות האספקה בעזרת הצעה לרכיבים משודרגים ורכיבים זהים מיצרנים אחרים.

כחברה אשר פעילה מאוד מול מפיצים מורשים בחו”ל, המשכנו לראות בשנה האחרונה מיזוגים בין מפיצים מורשים ורכישות של חברות בתחום, תהליך אשר נמשך שנים ארוכות. מלחמת הסחר בין ארה”ב לסין אשר פרצה ב 06/2018 משפיעה גם על עולם הרכיבים בשוק האמריקאי למשל. לקוחות רבים לעיתים לא מודעים למס (Tariff) אשר חלק מהספקים האמריקאים מוסיפים בלית ברירה למחיר ליחידה בתחום הרכיבים. קומוויה נמנעת מלשלם מס זה, ומצליחה לנווט בהצלחה רבה בין השווקים השונים, והספקים, תוך מודעות רבה לנושא והכרת הניואנסים בתחום זה.

אנו מצפים להמשך צמיחה בשנה הקרובה. לצד העבודה של אנשי הרכש מול מפיצים מורשים מקומיים וגלובליים,

“קומוויה מציעה שירות עם ערך מוסף משמעותי אשר תורם להוזלה של רכישת רכיבים, אספקות מהירות תוך כדי תקשורת זריזה ויעילה והקפדה על איכות בלתי מתפשרת של רכיבים וביצוע עקיבות לכלל הרכיבים.   “

המשך הצלחה רבה לכלל התעשייה בישראל.


אבידן פרי, מנהל מכירות אזורי MICROCHIP


מיקרוצי’פ הינה יצרנית רכיבים המובילה בעולם לתחום מיקרו-בקרים ל-8/16/32 ביט. כמו כן החברה מציעה מגוון עצום של רכיבים אנלוגים, רכיבי תקשורת קווית דוגמת USB,CAN,MOST,LAN רכיבי תקשורת אלחוטית דוגמת WiFi ,BLE ,LORA.

“אנו החברה היחידה שהציגה לראשונה שבב יחיד הכולל את המעבד ויחידת RF לתקשורת LORA.   “

לאחרונה רכשה חברת מיקרוצי’פ את חברת מיקרוסמי שלה מגוון נרחב של רכיבי תקשורת אופטית, רכיבים לתחום הצבאי רכיבי POE ומערכות POE, וכן רכיבי FPGA.

הגדלנו את הצוות המקומי אשר ערוך למתן תמיכה טכנית ושיווקית לכלל מוצרי החברה.

היקף מכירות בשנה האחרונה , ביחס לשנה הקודמת הוא במגמת עלייה . קיימת תופעה עולמית של זמני אספקה ארוכים, מיקרוצ’יפ נמצאת בהיערכות מספקת של הלקוחות הגדולים כמענה לזמני האספקה הארוכים, לפחות בתחום הרכיבים האקטיבים. . במיקרוצי’פ הצלחנו להוריד את זמני האספקה במרבית הרכיבים למתחת 20 שבועות וחלקם אף פחות מ-16 שבועות.

תחומים עיקריים בהם עסקנו בשנה זו – התפתחות של התחומים כדוגמת תקשורת סלולרית דור חמש G5 ,תקשורת ארוכת טווח, LORA תחום ה AR/VR

“מיקרוצי’פ חוותה גידול משמעותי לשנת 2018 ובסך הכל סיפקה למרבית הלקוחות רכיבים בזמן תוך מניעה של עצירת ייצור.”

כמו כן ראוי לציין את העובדה שאנו ממשיכים לספק ללקוחותינו רכיבים שהוצגו לפני שנים רבות ונמנעים מלהפסיק ייצור רכיבים ובכך אנו עוזרים ללקוחותינו להמשיך ולייצר את מוצריהם לאורך זמן מבלי לדאוג לעיכוב או חמור מכך קנסות מלקוחותיהם בגלל אי יכולת לספק בזמן.

התחומים העיקריים שיובילו את השוק לשנה זו הינם: IOT, AUTOMOTIVE, AI, ו-MEDICAL, ואנו ערוכים לתת פתרונות יצירתיים לכל אחד מהתחומים הללו.


שמחה פרימר, מנהל PEI-Genesis Israel


חברת PEI Genesis הנה חברה גלובלית שהוקמה ב-1946. החברה מייצגת מספר רב של יצרנים מובלים בענף המחברים. חברתנו הנה מפיץ מורשה וכמו כן מרכיבה מחברים במפעלינו בעולם . החברה מחזיקה מלאי גדול של חומרי גלם להרכבת מחברים ועל ידי כך מקצרת מועדי אספקה ללקוח.

“לאחרונה חגגנו שנתיים לקיומנו בארץ . שנתיים מצוינות עם גידול בהזמנות לעומת שנה שעברה.   “

תחום ההתמחות שלנו הנו לסביבות קשות (. (harsh environment) אנו פונים בעיקר לשוק הביטחוני והתעשייתי .

בשנה האחרונה נראית מגמה של התארכות במועדי האספקה מהיצרנים וחברתנו פותרת את הבעיה על ידי מלאים גדולים.

“השוק הצבאי מאוד יציב ואנו צופים גידול לקראת שנה הבאה. כמו כן אנחנו צופים גידול בלקוחות שלנו בשוק התעשייתי “


– ארז מוסצ’י, מנהל משרד America II Advanced MP Technology Israel


אנו שמחים לדווח על אחד המיזוגים הגדולים ביותר שנעשו בשוק הברוקרים בשנת 2018. America II+ Advanced MP Technology התמזגו יחדיו.

מיזוג זה ירחיב באופן משמעותי את היצע הרכיבים, השירותים והנוכחות הגיאוגרפית של המוצרים הקולקטיבים שלנו, ע”מ לשרת טוב יותר את לקוחותינו ברחבי העולם ולהמשיך בגידול והצמיחה בשווקי מפתח.

מול מצב מורכב בשוק עם נראות מטושטשת וגורמים משפיעים מרובים, גוף גדול כמונו עם אמינות וניסיון רב בניהול שרשרת אספקה, יועיל מאוד לרוכשים ומנהלי מלאי.

למעלה מ-40 שנות ניסיון בתעשייה, יחד עם רשת גלובלית מוצקה, כלי בינה עסקית חזקים ומידע שוק מתעדכן באופן שוטף America II+ Advanced MP Technology מספקים את הפתרונות הטובים ביותר עבור ביקוש רכיבים נדרש וניהול שרשרת אספקה.

הלקוחות שלנו יהנו מאיחוד הכוחות של שניים מהברוקרים הגדולים בעולם בתחום החוסרים, אובסוליט, LTB, הוזלות, ניהול שרשרת אספקה, VMI וניהול מלאי.

לאחר מחזור של חוסרים כבדים בשנת 2018 בעיקר ברכיבי ה- MLCC, מחזיקי המלאי עוברים תהליך של איזון מלאי כדי להקל על המוצר העודף. איזון מלאי, מלאי עודף, מלחמת הסחר וגישת “נחכה ונראה”, היו הגורמים העיקריים שהשפיעו על תעשיית הרכיבים במחצית הראשונה של 2019. כשאנו נכנסים למחצית השנייה של 2019 בהעדר סיבה מיוחדת ל”הפרעה” באספקות הגדולות אנו נראה את המגמה הזאת נמשכת לפחות עד סוף השנה. אם בשנת 2018 השירותים שלנו התמקדו יותר במתן פתרונות עבור חוסרים מיידים,

“בשנת 2019 עקב המצב אנו מתמקדים יותר במתן שירותים של הוזלות, הסכמים גלובלים ופתרון עבור מלאים עודפים.   “

תקופה רגועה יחסית זו תוביל בסופו של דבר לתקופה עמוסה יותר בשרשרת האספקה עם החזרת הביקושים למוצרים גבוהים יותר בעת השקת מוצרים חדשים שפותחו וייתכן זה יגרום להארכת זמני אספקה בשנת 2020. המחלוקת הפוליטית הגוברת בין יפן לדרום קוריאה עלולה להשפיע על שוק הזיכרון העולמי. בתחילת יולי הודיעה יפן לדרום קוריאה על בקרת ייצוא חדשה על 3 חומרים כולל פוליאמידים, פלואור ומימן פלאוריד, 3 חומרים אלו נמצאים בשימוש נרחב ע”מ לייצר שבבי זיכרון וטלפונים חכמים. ע”פ נתוני ההתאגדות, חברות דרום קוריאה תלויים במידה רבה בחומרים אלו המיובאים מיפן. מצב זה ייתכן ויגרום לאלוקציות ועליית מחירים בשוק הזכרון.

 

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות