חדשות היום

אפליקציית XSible למיפוי שיתופי של מקומות נגישים

היישומון מאפשר למשתמשים לקבל מידע ולדרג את רמת הנגישות של בתי עסק על פי מגוון פרמטרים לטובת יצירת תמונת מצב אמינה ועדכנית

במסגרת התחרות פיתחו צוותים משולבים של סטודנטים מאוניברסיטת בן-גוריון מיזמים טכנולוגיים פורצי דרך לייעול שירותי המגזר הציבורי בישראל

התחרות בשיתוף: מרכז Yazamut 360° של אוניברסיטת בן-גוריון, משרד המשפטים,Google, רשות התקשוב הממשלתי וישראל דיגיטלית

אפליקציית XSible למיפוי מקומות ובתי עסק נגישים זכתה במקום הראשון בגמר תחרות ‘סטודנטים מובילים חדשנות במגזר הציבורי 6.0’ שהתקיים אתמול (ראשון).

XSible פותחה על ידי הלל להמן, סטודנט למדעי המחשב ושי פולג, סטודנט לניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, לאחר שנחשפו מקרוב לקושי של ידידה עם מוגבלות פיזית בכל יציאה מהבית. “לגבי עסקים רבים המידע בכלל לא קיים, וגם כשהוא אכן קיים, פעמים רבות הוא אינו עדכני ואינו מדויק”, הם מסבירים.

האפליקציה שפיתחו בשיתוף עם נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, מבוססת על חכמת ההמונים ומאפשרת למשתמשים לחפש מקומות נגישים, לדרג את רמת הנגישות ע”פ מגוון פרמטרים ולשתף בביקורות מהחוויה האישית שלהם. המידע מאפשר לקבל תמונה עדכנית ואמינה על מצב הנגישות במקומות שונים כדי להקל בצורה משמעותית על שגרת יומם של אנשים עם מוגבלות ושל קרוביהם.

בקרוב יחל פיילוט של האפליקציה בבאר שבע, שבמסגרתו ימפו מספר קבוצות פעילים, שנושא הנגישות מלווה אותם ביום-יום, את העסקים בעיר. הצוות זכה במענק קבוצתי על סך 20,000 ₪.

לצד האפליקציה המנצחת, התחרו ארבעה צוותים נוספים שהציגו מגוון מיזמים טכנולוגיים חדשניים לייעול שירותי המגזר הציבורי בישראל, להפחתת הבירוקרטיה ולשיפור השירות המקוון לאזרח. במקום השני זכה צוותPolitically Connect שפיתח מערכת מבוססת טכנולוגיית בלוקצ’יין למניעת התפקדויות כפולות בלתי חוקיות, בשיתוף רשם המפלגות. הפיתוח שזכה במקום השלישי הוא EdKan, פלטפורמה עבור פרקליטים ועורכי דין לייעול תהליך זימון העדים לבית המשפט.

צוותי פיתוח נוספים שהתחרו השנה הם צוות JesTap שפיתח, בשיתוף עם אגף תפעול ולוגיסטיקה במשרד המשפטים, פלטפורמה חכמה לנסיעה שיתופית עבור עובדי המשרד, ו-GetDebate מערכת לשיבוץ פרקליטים להופעות בבתי משפט.

את הצוות הזוכה בחרה ועדת שיפוט שהורכבה מבכירים באקדמיה, במגזר הציבורי והעסקי: אלדד קנטי, סמנכ”ל תכנון מדיניות ואסטרטגיה, משרד המשפטים; קרן רבי, סמנכ”לית השירות, משרד המשפטים;  נעה אלפנט-לפלר, מנהלת בכירה לקשרי ממשל ומדיניות ציבורית, Google; לוסי אנדרסון בשן, חוקרת חוויית משתמש; יפעת גודינר, סמנכ”לית מחשוב ומערכות מידע, אוניברסיטת בן-גוריון; פרופ’ ג’יהאד אל-סאנע, חוקר במחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בן-גוריון; אור סנטו, מרכז יזמות 360, אוניברסיטת בן-גוריון.

דנה גביש-פרידמן, מנהלת מרכז יזמות 360​​, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: “תוכנית היזמות המרתקת, המשלבת בין האוניברסיטה, התעשייה והמגזר הציבורי במשך שישה מחזורים רצופים, היא שיתוף פעולה נפלא וכלל לא מובן מאליו. גם השנה אנו נפעמים מאיכות הפרויקטים שהקימו הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שנענו לאתגרי משרד המשפטים ושמחים מאוד על שיתוף הפעולה החווייתי הפורה”.

אלדד קנטי, סמנכ”ל תכנון מדינות ואסטרטגיה, משרד המשפטים: ״מבחינת משרד המשפטים הפרויקט הזה הוא אינו תרגיל או מיזם. אנחנו באים רעבים לעשות יותר, לאסוף את הרעיונות הנפלאים של הסטודנטים וליישם אותם. המגזר הציבורי זקוק לחדשנות וחשיבה יצירתית על מנת להביא ערך לאזרחים, לכלכלה, ולקדם שוויון ההזדמנויות ואני מקווה שגם השנה ניישם את הפרויקט הזוכה״.

נועה אלפנט-לפלר, מנהלת בכירה לקשרי ממשל ומדיניות ציבורית, :Google “בתור חברה שהתחילה כסטארט-אפ, אנחנו רואים חשיבות גדולה בעזרה לסטודנטים להפוך רעיון למעשה. זו זכות גדולה עבורנו לתרום למגזר הציבורי, לייצר ערך עבור אזרחי ישראל ולקדם פתרונות טכנולוגיים”.


תמונת כותרת: מימין: שי פולג והלל להמן

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות