חדשות היום

אקזיט סייבר כל-ישראלי: קלארוטי השלימה סבב גיוס E של 400 מיליון דולר ורוכשת את חברת Medigate הישראלית

את הסבב הובילה SoftBank, חברת השקעות הטכנולוגיה הגדולה בעולם

יוסי כהן, ראש המוסד היוצא ומנהל פעילות ההשקעות של SoftBank בישראל, מצטרף לדירקטוריון קלארוטי

חברת הסייבר הישראלית-גלובלית קלארוטי (Claroty), הודיעה היום על סגירת סבב גיוס E בסכום של 400 מיליון דולר וחתימה על הסכם לרכישת חברת מדיגייט (Medigate) הישראלית, המובילה בתחום אבטחת התשתיות הקריטיות עבור בתי חולים, כולל מכשור רפואי בפרט והאינטרנט של הדברים (IoT) בכלל. הסבב הנוכחי מביא את סך הגיוסים של קלארוטי ל-635 מיליון דולר, מה שהופך אותה לחברת אבטחת הסייבר שגייסה את סכום הכסף הגדול ביותר במגזרי התעשייה, הבריאות וה-IoT הארגוני [1]. רכישת מדיגייט הינה צעד נוסף בחזון של קלארוטי לאבטח את כל המערכות הפיזיות המחוברות לרשת במגזרי התעשייה, הבריאות ובסביבות ארגוניות – האינטרנט המורחב של הדברים (the Extended Internet of Things – XioT).

את הסבב הובילו במשותף SoftBank Vision Fund 2, המשקיעה בקלארוטי לראשונה, והמשקיעים הקיימים Bessemer Venture Partners ושניידר אלקטריק. משקיעים קיימים של קלארוטי, כולל Team8, ISTARI (פלטפורמת אבטחת סייבר גלובלית שהקימה Temasek), ו-Standard Investments (לשעבר North 40) השתתפו אף הם בסבב הגיוס.

בעקבות ההשקעה, ראש המוסד היוצא יוסי כהן, מנהל פעילות ההשקעות של SoftBank בישראל, הצטרף לדירקטוריון של קלארוטי. לדבריו – “יוזמות של טרנספורמציה דיגיטלית מניעות כיום את המערכות הפיזיות החיוניות שאנו מסתמכים עליהן לצרכים האנושיים הבסיסיים ביותר. לכן אבטחת מערכות אלה עוסקת, בסופו של דבר, בהפחתת סיכונים לחיי אדם. הטכנולוגיה של קלארוטי מספקת מענה לבעיה בעלת סיכון גבוה ומאפשרת טרנספורמציה דיגיטלית בטוחה, ואנו להוטים לשתף פעולה עם הצוות שלה במסע להגנה על התשתיות הקריטיות שמהוות את הבסיס למהפכת ה-AI”.

יניב ורדי, מנכ”ל קלארוטי: “החיבור של המערכות הפיזיות לרשת בתעשיות הייצור, הבריאות, האנרגיה ואחרות, אמנם מקנה יתרון תחרותי משמעותי מבחינת גמישות וזריזות תפעולית, אך הוא גם מגדיל את החשיפה שלהן לאיומי סייבר בעלי השלכות משמעותיות על בטחון הציבור, הסביבה והכלכלה. השילוב של המומחיות העמוקה והטכנולוגיות הייחודיות של מדיגייט וקלארוטי בפלטפורמה אחת, מהווה קפיצת מדרגה ענקית במשימה שלנו לאבטח את העולם המתפתח תמידית של ה-IoT. אנו צופים לעתיד שבו העולם הפיזי וכל החברות בו המחברות את המכשירים הקריטיים לרשת, בין אם זה בקר בעולם התעשייה או מוניטור רפואי, יתמכו בחיים שלנו, כאשר הם מחוברים ביניהם בצורה בטוחה. קלארוטי תספק מערכת אבטחה כוללת למערכות-פיזיות-מחוברות במגזרי התעשייה, הבריאות ובסביבות ארגוניות – האינטרנט המורחב של הדברים (XioT). עם תמיכה פיננסית חזקה מהפירמות הנחשבות בעולם, יש לנו את המשאבים הדרושים כדי להוביל ולהפוך חזון זה למציאות”.

יונתן לנגר, מייסד-שותף ומנכ”ל חברת מדיגייט: “אנו בנינו את פלטפורמת האבטחה הראשונה הממוקדת ב-IoT במגזר הבריאות. הפלטפורמה שנבחרה ב-2021 לטובה מסוגה בדוח KLAS Software & Services, מאפשרת לספקי שירותי בריאות לספק טיפול בטוח בסביבה דיגיטלית. הצטרפותנו לקלארוטי מבטיחה ללקוחותינו, לא רק את ההגנה הטובה ביותר לציוד הרפואי המחובר שלהם, אלא גם לטווח רחב של נכסי IoT תעשייתיים הנמצאים ברשתות שלהם, וזאת ללא הצורך לחבר בין כלים נפרדים”.

נדב צפריר, מייסד ומנכ”ל Team8: “תחום הסייבר הפיזי מייצג חלק גדול וקריטי ביותר מהכלכלה העולמית, ואנו מתכוונים להוביל אותו. הקמנו את קלארוטי ב-Team8 מתוך חזון גדול ועל בסיס התהליך הייחודי שלנו לבניית חברות במטרה לייצר את החברה המובילה בקטגוריה שלה, ורכישת מדיגייט מהווה ציון דרך משמעותי במסע הזה. המהלך של קלארוטי לאבטחת תחום הבריאות, בהמשך לסבב הגיוס האחרון שלה, מחזק אף יותר את מעמדה כפלטפורמת אבטחת הסייבר התעשייתית המובילה בעולם, עבור ארגונים במגוון רחב של ענפים”.

לפי חברת המחקר גרטנר, “עם הזמן, טכנולוגיות העומדות בבסיס התשתיות הקריטיות הפכו ליותר דיגיטליות ומחוברות – גם למערכות IT ארגוניות וגם זו לזו – ובכך הן יוצרות מערכות סייבר-פיזיות משולבות (CPS – Cyber-Physical Systems). מערכות אלה מורכבות משילוב של תשתיות מדור קודם, שהותקנו לפני שנים ללא אבטחה מובנית, ומנכסים חדשים שגם הם מלאים בנקודות תורפה. התוצאה הייתה עלייה משמעותית במשטח התקיפה של האקרים מכל הסוגים, וכך המערכות המשולבות (CPS) שעומדות בבסיס רוב התשתיות הקריטיות, נמצאות תחת התקפה גוברת[2]“. לדוגמה, במגזר הבריאות בלבד, מחלקת הבריאות ושירותי האנוש הפדרלית של ארה”ב תיעדה 82 אירועים של מתקפת כופרה בין ה-1 בינואר ל-25 במאי 2021.

אבטחת מערכות סייבר-פיזיות משולבות מהווה אתגר גדול במיוחד במגזר הבריאות, עקב ריבוי התקני IoT ו-IoMT המתחברים לרשתות בתי חולים – למעשה, 82% ממערכות הבריאות דיווחו כי חוו מתקפת סייבר של IoT ב-18 החודשים האחרונים. בנוסף, מעבר לתשתית קריטית, ארגונים מכל הסוגים מסתמכים יותר ויותר על CPS להפעלת מערכות ניהול בניינים (BMS), מצלמות מעקב, מערכות חימום, אוורור ומיזוג (HVAC) ותהליכים פיזיים רבים אחרים.

גרטנר צופה כי “עד שנת 2024, 80% מארגוני התשתית הקריטיים ינטשו את ספקי פתרונות האבטחה הקיימים שלהם על מנת לגשר בין סיכוני סייבר-פיזי ו-IT על ידי אימוץ פתרונות אחודים”.

[1] Sourced via internal company analysis of Crunchbase data.

[2] Gartner, Predicts 2022: Cyber-Physical Systems Security — Critical Infrastructure in Focus, Katell Thielemann, Wam Voster, Barika Pace, Ruggero Contu, Richard Hunter, 17 November 2021.


תמונה של יניב ורדי, מנכ”ל קלארוטי (קרדיט צילום: קרן מזור)

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות