Cellomat הישראלית משיקה עמדת שירות עצמי למסירה לתיקון, מכירה ושדרוג מכשירי סלולר

חברת הסטארט אפ הישראלית Cellomat השלימה פיתוח עמדת שירות עצמי למכשירי סלולר. העמדה, המשלבת רובוטיקה וממשק משתמש ייחודי, מאפשרת למסור טלפון לתיקון בהליך פשוט ומהיר. פלטפורמת השירות של Cellomat מאפשרת ללקוח לבחור מתוך תפריט במסך מגע את תיאור התקלה, או לחילופין להקליד או להקליט את תיאור התקלה. המכשיר התקול מצולם בעמדת השירות מזוויות שונות. בעמדת השירות יכול הלקוח, על פי בחירתו, לקבל טלפון חלופי עד לקבלת המכשיר המתוקן. כמו כן הלקוח יכול להעביר באמצעות אפליקציה ייעודית את רשימת אנשי הקשר למכשיר החלופי, הכל בהליך מהיר ופשוט. לאחר תיקון המכשיר הלקוח מקבל הודעת SMS על המזמינה אותו לקבל את מכשירו המתוקן בכל עמדת שירות של Cellomat בה יבחר.

בעולמות מכירת מכשירי הסלולר הפלטפורמה של Cellomat מאפשרת רכישה מאתר האינטרנט של מכשיר סלולרי וקבלתו המיידית בעמדת השירות. שילוב החומרה והתוכנה בפלטפורמה מאפשר למפעילי התקשורת ניהול של הלוגיסטיקה ושרשרת האספקה, ובכלל זה ניהול ומעקב אחרי כל מכשיר נייד מהמועד שבו הוא נמסר וכן ניהול ובקרה מתקדמים על מלאי המכשירים הסלולריים. Cellomat אף מציעה ניתוחי בינה עסקית ואנליטיקה בזמן אמת, לפילוח של לקוחות, סוגי תקלות, תדירויות של תקלות ומדדים נוספים.

הפלטפורמה הטכנולוגית של Cellomat מיועדת למפעילי תקשורת, לרשתות קמעונאות ולספקי שירות בעולם הסלולר.

Cellomat, שהוקמה בתחילת 2012, ממוקמת באזור התעשייה פולג בנתניה. החברה  חתמה על הסכמים עם חברות הפצה ומפעילי תקשורת גדולים, שיאפשרו לה להציב כבר ברבעון הקרוב (הרבעון השני של 2016) את עמדות השירות הראשונות באתרי מפתח באירופה, ארצות הברית ואסיה. החברה מעסיקה  15 עובדים ומגייסת עובדים נוספים.

Cellomat, שגייסה כ- 5 מיליון דולר, נערכת לסבב גיוס נוסף בחודשים הקרובים שיאפשר לחברה להאיץ את מאמצי השיווק והמכירות ברחבי העולם.  בין המשקיעים בחברה מצויה חברת Cellebrite הישראלית, שהשקיעה ב-Cellomat 2.25 מיליון דולר ומשמשת כמפיצה של הפלטפורמה למפעילי תקשורת גדולים ברחבי העולם. משקיע נוסף ובעל המניות העיקרי, המשמש כיו”ר החברה, הוא  מאיר רבינוביץ’, ממייסדי חברת SCR, שנמכרה לקבוצת Allflex העולמית תמורת 250 מיליון דולר. מעצב העמדה של Cellomat הוא מומחה העיצוב הבינלאומי, פרופ’ רון נברו, שהוא גם בעל מניות בחברה.Cellomat חתמה על הסכם לייצור העמדות הרובוטיות שלה, בשלוחה הישראלית של ענקית הייצור הבינלאומית פלקס (לשעבר פלקסטרוניקס).

Cellomat מחזיקה במספר פטנטים, שכבר אושרו בארה”ב ובגרמניה, פטנטים נוספים המצויים ברישום והליך PCT בינלאומי לרישום פטנטים במדינות רבות אחרות בעולם. כמו כן, החברה קיבלה אישור עבור סימן מסחרי ועיצוב העמדה.

“עמדת השירות שאנחנו משיקים בימים אלה בארץ ובעולם תייצר את הסטנדרט החדש לעולם השירות בתחום הסלולר, כפי שיצרו עמדות השירות האוטומטיות בעולם הבנקאות”, אמר מנכ”ל Cellomat איציק חיון. “Cellomat מהווה בשורה אמיתית לצרכנים, למפעילי התקשורת ולספקים של שירותים בתחום הסלולר.

לדברי חיון, “הצרכנים ימצאו ב-Cellomat מענה לשורה ארוכה של בעיות,  מבזבוז זמן יקר לצורך ביצוע פעולות רבות במוקדי שירות ועד הטרחה הכרוכה בהגעה למרכזי ומעבדות שירות לצורך מסירת מכשיר הסלולר לתיקון, שנעשה מורכב יותר ומחייב מעורבות של מעבדה מרכזית. במקום זאת הלקוחות מקבלים חוויית שירות נעימה, מהירה ואוטומטית שנמשכת בכ-4 דקות בממוצע. השילוב של חיסכון בעלויות הגבוהות של תיפעול מרכזי השירות והנגשת העמדות לצרכנים במרכזי תעסוקה גדולים ומרכזים מסחריים ייצר מקורות הכנסה נוספים למפעילי הסלולר שיהנו מעמדות שפעילות ללא הפסקה 7 ימים 24 שעות ביממה.

חיון סיכם: “ברמת הכלכלה הלאומית, בכל מדינה שבה יוצבו העמדות, אנו מציעים תרומה משולשת. ראשית,  עמדות השירות העצמי יחסכו זמן עבודה יקר לאינספור בעלי מקצוע ויתרמו בכך לשיפור פריון העבודה. שנית, הפלטפורמה החכמה של Cellomat תחסוך נסיעות, דלק וזיהום סביבתי, הנוצרים מהגעה של כל לקוח למוקד שירות. שלישית, Cellomat תוכל להעצים לממדים חסרי תקדים את היכולת הנגישה של צרכנים להפקיד מכשירים סלולריים למחזור, ובכך לתרום לשיפור הסביבתי, שייווצר ממחזור מסיבי של סמארטפונים ומכשירים סלולריים בכל מדינה שבה נפעל”.

תגובות סגורות