חדשות היום

הכרה בינלאומית בחדשנות הטכנולוגית של קבוצת מר: טכנולוגיית סלו-פוטוניקס זכתה במקום שני בתחרות הרודשואו המשותפת של רשות החדשנות הישראלית והסינית

“טכנולוגיית סלו-פוטוניקס מאפשרת תקשורת נתונים מהירה במיוחד בקצב של 10 גיגה-ביט/ שניה על גבי שבבי סיליקון פוטוניים, ותוכל לייעל אותה משמעותית בדור התקשורת המתקדמת הבא: ה-5G, אמר פרופ’ יוסף בן-עזרא, מדען ראשי, מקבוצת מר, העומד בראש קבוצת הפיתוח סלו-פוטוניקס

חולון, 10 בדצמבר 2017 – קבוצת מר (ת”א: מר), העוסקת במתן פתרונות בתחומי הביטחון, המודיעין, הסייבר והתקשורת, מודיעה כי זכתה לאחרונה במקום השני בתחרות הרודשואו המשותפת של רשות החדשנות הישראלית והסינית, לאחר תום סבב פגישות עם יזמים פרטיים ובכירים בתעשיה הסינית, בקרנות השקעה, בבנקי השקעות בבייג’ין, שנגחאי וצ’נגו. בגמר התחרות השתתפו כ-20 חברות.

תחרות החדשנות כללה שני סבבים בהן נשפטו סטארטאפים וחברות ותיקות ישראליות מתחומי המדיקל וה-ICT על ידי אנשי מקצוע, משקיעים ותעשיינים, ודורגו לפי קריטריונים של חדשנות טכנולוגית ומידת רלוונטיות גבוהה עבור השוק הסיני.

“סלו-פוטוניקס מאפשרת תקשורת נתונים מהירה בקצב של 10 גיגה-ביט/ שניה על גבי שבבי סיליקון פוטוניים, ותאפשר לייעל אותה משמעותית בדור התקשורת הבא, ה-5G”, הסביר פרופ’ יוסף בן-עזרא, מדען ראשי, מקבוצת מר, העומד בראש קבוצת הפיתוח סלו-פוטוניקס ואף משמש כדיקן הפקולטה להנדסה של המכון הטכנולוגי חולון. “הטכנולוגיה משלבת התקנים ורכיבים אלקטרו-אופטיים על גבי סיליקון, במטרה לשפר תקשורת נתונים בדאטה-סנטרס, להפחית בעלויות הרכבה והקמה, ולהקטין את צריכת האנרגיה התפעולית.”

“אנו גאים על הזכייה בתחרות רשות החדשנות הסינית, המהווה הכרה בינלאומית בחדשנותה ובפוטנציאל העסקי של טכנולוגיית סלו-פוטוניקס”, הוסיף פרופ’ בן-עזרא. “הטכנולוגיה שהוצגה בתחרות, הינה חדשנית מאוד ולכן נמצאת בשלבי פיתוח.  רשומים על הטכנולוגיה מספר פטנטים ושוק יעד עם צפי של 10 מיליארד דולר עד 2020. הזכייה סוללת לנו דרך להשקעות ושיתופי פעולה הקשורים לטכנולוגיה בסין, ואנו בוחנים מספר שיתופי מו”פ אפשריים שם. כחברה מובילה בתחום התקשורת בישראל, נמשיך לפעול לפיתוח טכנולוגיות תקשורת פורצות דרך נוספות, ובכך להקנות ללקוחותינו, ובפרט לספקיות התקשורת, יתרון עסקי ותפעולי משמעותי בשוק האינטרנט והסלולר התחרותי הצומח והמתפתח במהירות.”

בתמונה:

שלוש החברות הישראליות שנבחרו כחדשניות והרלוונטיות ביותר לשוק הסיני בתחרות החדשנות לשנת 2017. פרופ’ בן עזרה מקבוצת מר הוא הראשון מימין.

קרדיט: התמונה לקוחה מדף הפייסבוק של רשות החדשנות הישראלית.

תגובות סגורות