חדשות היום

חלומות מתגשמים

זה סוג הסיפורים שמחממים את הלב. לא בכל יום נרתמים מדעני טילים   לטובת פרויקט שכולו הגשמת חלום למי שלא יכול.

יריב לב ארי, סגן אלוף במילואים ולשעבר קצין באגף המודיעין היה בדרך לתחרות איש הברזל הראשונה שלו. במהלך אימון אופניים בכביש 443, פגעה בו משאית, ויריב נפצע באורח אנוש לאחר שהמשאית עלתה פלג הגוף התחתון שלו. במשך שלושה חודשים הוא היה מורדם ומונשם מטלטל בין חיים למוות. לאחר שהתעורר התברר לו כי יהיה מרותק לכסא גלגלים. אלא שהוא לא ויתר. אחרי מאצים רבים שכללו את העזרה של הרב פירר, אותר בארצות הברית רופא שהצליח לפתור בסדרה ארוכה של ניתוחים את הסיבוך הרפואי שריתק את יריב למיטה,  וב 2016 הוא כבר שחה בתחרות טריאתלון תל אביב. מאז הוא מקפיד  להשתתף בתחרויות שחייה, ושם צצה הבעיה. בשל היותו קטוע רגל ונזקק לקביים, התנועה שלו לקו המים בתוך החול בעייתית. הקביים שוקעות והוא נזקק לעזרה כדי להתקדם.

תמונה: יריב עם תחתית הקביים שפותחו עבורו
“צילומים: “תומר

כאן מתחילה האגדה. לתמונה נכנס … צוות המהנדסים של חברת תומר, חברה ביטחונית ממשלתית, שנחשבת לאחת המובילות בעולם בתחום ההנעה הרקטית. הפרויקט הזה יצא לדרך במסגרת פעילות בשם   MAKERS FOR HEROES של עמותת RESTART שמסייעת לפצועי צה”ל לחזור בחזרה למסלול החיים לאחר פציעה ושיקום.

“נכנסנו לפרויקט הזה לגמרי במקרה”, מספר קובי , מהנדס מחברת תומר שניהל השנה את את המיזם תחת שם הקוד, “צוות יריב”. “לפני שנה אחד העובדים שלי ביקש חופש כדי להתנדב בעמותה שמסייעת לפצועי צה”ל. התחלנו לשוחח על זה ואחרי שהתברר לי במה מדובר החלטנו להיכנס לפרויקט הזה עם כל הידע והיכולות ההנדסיות של “תומר”. נתקלנו באתגר הנדסי לבחור בשם יריב , שהוא קטוע רגל מעל ברך ימין, ומתנייד עם פרוטזה וקביים. נאמר לנו שהחלום/ האתגר שלו הוא להצליח ללכת בחוף הים עד לקו המים”.

מהר מאד הבינו המהנדסים שהפתרון חייב להיות הגדלת משטח המגע של תחתית הקב עם הקרקע. רק כך יוכלו להשיג יציבות של הגוף ויאפשרו ליריב לחצות מהר יחסית את החול הרך.

“התחלנו בסקר ספרות מקצועית כדי לאתר פתרונות דומים בעולם” מספר קובי. “מצאנו פיתוח  דומה בארצות הברית, אבל הוא התאים רק לקביים רגילות – ולא לפציעה כמו של יריב, קטיעה מעל הברך שביום יום יש לו מעין רגלית מיוחדת שנקראת “טורנדו” . הרגלית הזו היא מעין מפרק גמיש בתחתית שמאפשר גמישות תנועה. לקחנו את יריב לחוף הים כדי להבין את הדינמיקה של התנועה. מצפייה בהליכה של יריב על החול, הבנו כי נדרש כאן פתרון מכני הנדסי שיגדיל את משטח המגע של הקביים עם החול הרך, ובכך תמנע שקיעה. בדומה לפתרון של הורדת אוויר מצמיג של רכב שמתחפר בחול”.

כאן החל “מירוץ” לייצור תושבות חדשות לקביים. יריב נרשם למשחה בתחרות ישראמן באילת,  ועד אז היה חייב להשלים את האימונים עם הפיתוח החדש.

“התחלה ייצרנו בהדפסה תלת מימדית כמה דגמים מפלסטיק של תושבות , שיתחברו לרגלית של הקביים וייצרו את המשטח המוגדל. ממש מעין סוליה. אבל בניסוי שערכנו התברר שרגלית הפלסטיק הייתה קשיחה מדי, ולכן החלטנו בשלב מתקדם יותר לייצר רגלית בהדפסה מחומר דמוי גומי ובמקביל ייצרנו חבק מכני מפלסטיק שבעזרת בורג מהדק את התושבת גומי אל הקביים והרגלית של יריב”.

תמונה: צוות הפיתוח של חברת “תומר” עם יריב לב ארי בחוף הים. צילומים: “תומר”

אלא שכאן נכונה למפתחים אכזבה. כבר באימונים הראשונים התברר שתחתית הגומי עבדה טוב ואיפשרה יציבות, אבל החיבור בינה לבין הרגלית המיוחדת של יריב לא החזיק מעמד לאורך זמן , ואחרי כמה דק’ של הליכה בחול, כל המנגנון התפרק.

“בשלב הזה נכנס לתמונה הידע שלנו בהנדסת חומרים והיכולת ליצור  פתרון מותאם בהדפסה תלת מימדית”, מספר קובי. “בעזרת מחלקת הגומי  ב “תומר” הרכבנו חומר ייחודי שמשלב גומי ובד. אחד המהנדסים בצוות   תכנן ממשק צורתי, כך שהרגלית המיוחדת נכנסה בלחץ/ וואקום לתושבת החדשה שייצרנו , ובכך הלחץ מנע מהחלקים להשתחרר “.

בניסוי הבא שנערך כמה שבועות לפני התחרות באילת. כבר הוכנס שיפור נוסף למנגנון שפותח.

 “כדי למקסם את המגע בחול, ולהתאים את הפתרון כך שיריב יוכל להרכיב אותו על הקביים שלו כבר בשלב שהוא יורד מהאוטו בחניה, הרכבנו בתחתית התושבת בליטות מגומי לשיפור המגע ם הקרקע,  בדומה לפקקים בנעלי ספורט וקטרגל. ההצלחה הייתה גדולה, יריב  אפילו נכנס עם הקביים לתוך המים”.

בתחרות עצמה הוכתר הפיתוח בהצלחה גדולה, כאשר יריב משתתף במקצה השלשות המסורתי. הוא שחה, השניים האחרים רכבו ורצו. שניהם אגב, היו, אנשי צוות הפיתוח מחברת “תומר”.

פרויקט נוסף של “תומר” היה פיתוח ערכת איפור אישית לחיילת צה”ל משותקת ביד אחת. דורון גנון, היום בת 24, נחבלה בצווארה במועדון הפורום בבאר שבע ונותרה מרותקת לכיסא גלגלים עם 100% נכות. בגלל  חוסר התפקוד בידה השמאלית היא התקשתה    בפתיחה וסגירה של מוצרי האיפור שבהם היא משתמשת בחיי היום. הצוות פיתח עבורה במיוחד ערכת איפור לעבודה ביד אחת. הפיתוח הייחודי מבוסס על סטנד קפיצי מותאם לכלי האיפור השונים, בשילוב מגנט לפתיחה מוצרי האיפור וסגירתם ביד האחת. הערכה הותאמה במיוחד גם לנסיעה ברכב.


 

אמיר בר-שלום

תגובות סגורות