חדשות היום

Agilent מסמנת את שוק המיכשור המודולרי כיעד הבא להובלה

אריק ויינשטיין

Agilent העולמית מסתערת על שוק מכשור הבדיקה והמדידה המודולרי עם הכרזתה על קו חדש של 47 מוצרים מודלריים הכוללים מארזים (Chasis) וכרטיסים עם ביצועים גבוהים. בין המוצרים החדשים ניתן למנות מארזים וכרטיסים מבוססי תקן AXIe וגם מיגוון גדול של כרטיסי PXI.
אלכס פוגל, מנהל מכירות ב-Agilent ישראל: “עד היום Agilent היתה שחקן אחד מיני רבים בשוק זה של מיכשור מודולרי – הפעם אנו שואפים להוביל את התחום בצורה דומה לתחום האוסילוסקופים, ולראיה לחשיבות הדבר בעיננו הוא השינוי האירגוני שעברנו בתוך החברה העולמית על מנת לעמוד ביעדים אלו.”
Agilent ישראל היא סניף של Agilent העולמית המתרכזת במכירות, תמיכה ומתן שירותי פיתוח ללקוחותיה בישראל בעיקר בתחום הצב”ד אך יש גם פעילויות נוספות כמו מחקר ופיתוח בתחום ה- Life Science.

מה הסיבות שגרמו ל – Agilent להגדיל את השקעתה בתחום המיכשור המודולרי?
“ראשית כל הדרישה הוצפה על ידי הלקוחות. מתוך היכרותינו עם שוק הצב”ד ברור לנו היום שהמערכות שלקוחותינו מפתחים הולכות ונהיות יותר ויותר מורכבות – למשל בתחומי המערכות הצבאיות והתקשורת,ופלטפורמת בדיקה יחידה לא תמיד מספיקה לכל צרכי הבדיקה. הלקוח צריך מערכות בדיקה עם תכונות ויכולות משתנות שבעצם מספקת לו “חליפה” מלאה של צב”ד בהתאם לצרכים היחודיים לו. את משפחות הצב”ד הייחודיות של Agilent אנו מרחיבים אל תחום המיכשור המודולרי מבוסס PXI ו- AXIe. מיגוון כרטיסים בתחום האנלוגי, דיגיטאלי, RF ומיקרוגל אך עם ביצועים משופרים גם במהירויות וגם בהספק “

מה היתרונות של המיכשור המודולרי של Agilent?
“יתרון ראשון שאני יכול לציין הוא בתחום פרוטוקולי התקשורת ב-BACKEND.
Agilent  שידרגה את פרוטוקול – PXI הוותיק ל- PXIe תוך שמירת תאימות מלאה לתקן ה- PXI בכך שמימשה אותו על אפיק PCIe. ה- PXIe מאפשר להעביר נתונים בקצבים יותר מהירים מהפתרונות הקיימים בשוק. בנוסף השקנו מוצרים חדשים מבוססי פרוטוקול AXIe שמעבר לביצועי מהירות מאפשרים גם הקטנת גודל הכרטיסים והגדלת פיזור ההספק עד ל- 200W ביחס ל- 40W בכרטיסים האחרים. גם Agilent במוצריה משתמשת בתקן זה בצורה ששקופה ללקוח – ודוגמא למוצר כזה הוא נתח פרוטוקול PCIe-Gen3 שמבוסס על תקן ה- AXIe. יתרון שני הוא שבכרטיסים אלו משולבים אותם הרכיבים של Agilent שמשולבים גם בצב”ד וידועים ברמת הדיוק הגבוהה. דוגמא לכך הוא נתח אותות מיקרוגל יחיד עד לתדר 26.5 GHz עם רוחב פס של 250 MHz שמוצע בתצורת PXI. שימוש נוסף למיכשור המודולרי הוא לאו דווקא כצב”ד כי אם לשילוב במערכת הסופית של הלקוח – ודוגמא לכך היא בתחום מערכות טלקום “

מהי האסטרטגיה השיווקית של Agilent?
“בניגוד להיסטוריה הרחוקה, האסטרטגיה היא לתת אפשרות בחירה ללקוח. את האסטרטגיה הזו אנו מיישמים בכמה צורות : תאימות מלאה של מוצרי Agilent לתקנים קיימים – כך שהלקוח יכול לשלב עם המוצרים שלנו גם מוצרים של חברות אחרות ללא צורך במאמץ אינטגרציה. אנו מאפשרים ללקוח לבחור פלטפורמת חומרה, פלטפורמת תוכנה למשל Matlab  או VEE וגם כמובן את הקישוריות אם זה PXI או AXIe. אפשרות נוספת לבחירת הלקוח שהיא ייחודית ל-Agilent היא מה שאנו קוראים PPU או PayPerUse: הלקוח יכול לבחור בתכונות הנדרשות לו מתוך מיגוון התכונות הניתמכות ע”י הצב”ד ולשלם עבורם בלבד עם האפשרות לשידרוג המוצר בעתיד וזאת על ידי תוכנה בלבד. דוגמא לכך הוא בתחום הסקופים – למרות שאנו תומכים ברוחב פס אמיתי של עד 32 GHz, הלקוח יכול לרכוש היום סקופ 2.5 GHz  ממשפחה זו ולשדרג בעתיד ל32 GHz על ידי שידרוג תוכנה ללא צורך להחליף את החומרה. “

קיימים היום תקנים רבים בתחום הצב”ד, איך מסוגלים לקוחות לשלב צב”דים התומכים בתקנים שונים?
“אנו רואים גם היום אצל הלקוחות צב”ד מדורות קודמים שתומך למשל בפרוטוקלי GPIB לחבוריות למחשב או VXI לחבוריות מיכשור מודולרי. לפרוטוקולים אלו יש עדיין תמיכה בסל המוצרים הקיים. המטרה לאפשר ללקוח לבנות מערכת צב”ד שמשלבת ישן עם חדש, מיכשור מודולרי עם צב”ד רגיל, שילוב בין פרוטוקולי תקשורת שונים וגם ציוד של יצרנים שונים. מילת המפתח היום בשוק הצב”ד היא “co-petition” שמשמעה שיתוף פעולה בין מתחרים- מי שלא יתמוך בתקנים המקובלים – חייו יהיו יותר קשים. “

תגובות סגורות