חדשות היום

מדריך לטעויות הכי נפוצות לנוסעים לחו”ל: לגזור ולשמור

דוד שוקר

הגעתם לשדה התעופה בלי דרכון או ביטוח ואז המזוודה הלכה לאיבוד… וכשהגעתם לבסוף למלון, שנמצא שעה ממרכז העיר, נזכרתם ששכחתם את כרטיס האשראי, מה שאומר שלא תוכלו לשכור רכב…

“בן אדם שלא עשה טעויות לא ניסה שום דבר חדש”, אמר אלברט איינשטיין, ואין תייר או מטייל שלא יאשר זאת. כי מי לא עשה טעות, ואפילו יותר מאחת, ברגע שיצא מן הבית. יציאה מהבית מביאה אותך למקומות חדשים, להתנסויות חדשות אבל גם לטעויות חדשות, שכן זהו הרגע שבו הבלתי צפוי הופך להיות מרכיב ניכר לטוב אבל גם לרע.
יש דברים שאינם בשליטתנו, וככל שנכיר בעובדה הזאת מהר יותר נתעצבן פחות. אבל זה לא אומר שלא כדאי לחשוב או להתכונן גם ללא-צפוי. קודם כל על-ידי ניסיון להמעיט את מידת הטעויות שנעשות לרוב מתוך אי-ידיעה או אי-תשומת-לב. רוב הטעויות נעשו כבר על-ידי נוסעים ומטיילים שיצאו לפניכם, אז למה לא ללמוד ממי שכבר טעה? רשימה מלאה של הטעויות הכי נפוצות, שממש לא כדאי שיקרו לכם בטיול הבא.
מטוס ממריא, בלעדיכם
לא בדקתם או לא הבנתם את שעת ההמראה והגעתם באיחור לשדה, שער ההמראה כבר היה סגור.
מה לעשות? בדקו 3 פעמים לפחות את שעת ההמראה, במיוחד בטיסות שממריאות ב-00 ומשהו, ואז לא ברור לכם באיזה יום זה יוצא. ואם כבר אתם מסתכלים על כרטיס הטיסה, ודאו שהשם שלכם מאוית כמו שצריך.
ממי, המזוודה כבדה מדי
ארזתם יותר מדי וחוייבתם על משקל עודף. זה בדרך כלל קורה אחרי שעשיתם מסע קניות מטורף בבנגקוק, בניו-יורק או בבייג’ינג.
מה לעשות? צאו מהבית עם המינימום הדרוש. בכרטיס כתוב בדיוק כמה ק”ג מותר לשלוח. תוספת כבודת היד היא 5-8 ק”ג, לפי חברת התעופה.
לבד בניו-יורק. בלי בגדים
ארזתם לטיסה ליעד רחוק והמזוודה לא הגיעה. נשארתם 3 ימים בלי בגדים.
מה לעשות? ישנם כמה טריקים שכדאי לאמץ. קחו אתכם סט אחד של לבנים וחולצה בתיק היד, כולל מברשת שיניים. אם אתם נוסעים עם בן או בת הזוג, חלקו את הציוד כך שלכל אחד יהיה משהו אצל השני.
קר שם בחוץ
לא ארזתם ציוד חם ופתאום גיליתם שאתם נוחתים באירופה ל-8 מעלות.
מה לעשות? בשביל מה יש אתרי מזג אוויר שנותנים תחזית של 10 ימים קדימה? בדיוק בשביל זה. לא לבדוק מזג אוויר ביעד? טעות חמורה.
כואב לי הראש
עליתם על המטוס בריאים וירדתם חולים.
מה לעשות? ראשית, תמיד קחו איתכם משהו חם למטוס. יש אחראי צוות שאוהבים להקפיא. ושנית, אתם לא יודעים שמטוסים זאת מדגרת חיידקים ווירוסים? אני לא טיפוס היסטרי, אבל אני תמיד עולה עם מסכת פנים נגד זה שמתחיל להשתעל לידי ונגד זה שטוען שההתעטשות שלו כרונית ואני לא כל כך מאמין לו.
שופכים את הבושם
ארזתם בדרך הביתה, אבל השארתם בתיק היד את הבושם שקניתם ברגע האחרון, כמה קרמים וגם קוצץ ציפורניים.
מה לעשות? מילא קוצץ הציפורניים, אבל על הבושם והקרמים חבל. היום הנחיות הביטחון הן ברורות ודי גורפות בכל העולם. פשוט שימו כל מה שנוזלי, משחתי, חד וכדומה במזוודה הנשלחת לבטן המטוס.
אכלו לי, שתו לי
טסתם דרך יעד ביניים ולקחו לכם את בקבוק האלכוהול שקניתם בדיוטי פרי של יעד היציאה.
מה לעשות? קונים בארץ ומשאירים, או שקונים ביעד הביניים האחרון.
דרכונים, בבקשה
הגעתם לשדה התעופה והדרכון לא בתוקף.
מה לעשות? ניתן לבצע הארכה של התוקף בשדה התעופה. זה יקר מאוד, אבל אין פתרון אחר. זכרו גם שרוב המדינות דורשות תוקף דרכון של חצי שנה.
נתלש עם הרוח
הדף הראשון של הדרכון מתנדנד ועלול להיתלש בכל רגע.
מה לעשות? זו בעיה מוכרת של דרכון ישראלי. הדף עם התמונה הוא קשיח מדי והיום סורקים בכל מקום והדף נתלש לאט אבל בטוח. קברניטי משרד הפנים חושבים שיש כאן יצירת מופת של ביטחון, אבל הדרכון הישראלי בעייתי. אל תדביקו עם נייר דבק. החליפו דרכון. כדאי גם לעשות את הכרטיס הביומטרי ליציאה וכניסה.
נשאר על השידה
הגעתם לשדה התעופה, פשפשתם בתיק וגיליתם ששכחתם את הדרכון.
מה לעשות? אין פתרון קסם. לבדוק, ואפילו מספר פעמים, שהדרכון נמצא בתיק. צילום דרכון לא יעזור במקרה הזה.
יש כרטיס?
שכחתם את כרטיס האשראי בבית.
מה לעשות? זה לא טוב, כי גם אם הזמנתם רכב מהארץ עדיין צריך את הכרטיס לעירבון. זה לא טוב, כי נחתתם בוורשה ביום ראשון וכל חלפני הכספים סגורים. עוד דוגמאות? ורגע, הכרטיס שלכם הוא בכלל בינלאומי? כדאי לבדוק מראש.
רק לא ליפול
לא עשיתם ביטוח לפני הנסיעה.
מה לעשות? רצוי לא לשכוח ולצרף את המטלה הקטנה הזאת להכנות מראש. גם ביטוח של כרטיסי אשראי חובה להפעיל היום – הם לא אוטומטיים.
אבל הבטחתם
הזמנתם דרך סוכנות נסיעות ופתאום התחילו להתגלות הטעויות שהם עשו.
מה לעשות? יש הרבה אנשים טובים במקצוע, אבל הם לא יכולים לדעת הכול – גם טיסות, גם בתי מלון, גם המלצות על היעדים וכו’. תתחילו לבדוק ולעשות הכול באינטרנט, ותסמכו רק על עצמכם. סוכן נסיעות הוא מקצוע שהגיע זמנו לחלוף מן העולם.
קליק כפול
הזמנתם באינטרנט וחוייבתם פעמיים.
מה לעשות? שימו לב כאשר אתם משלמים. לא תמיד לחצתם נכון, לפעמים הכפתור לא הגיב מיד ולחצתם “שלם” פעמיים ופתאום קיבלתם כאישור שני ואוצ’רים לבית המלון. עבדו לאט וודאו כל פעולה בהזמנה.
פיק מיי פוקט
שמתם את הארנק בכיס האחורי והוא נעלם. מה לעשות? זה קורה בעיקר לגברים שבטוחים שלהם זה לא יקרה. אבל תנסו לנחות במדריד ותראו כמה דקות זה ייקח עד שלמישהו מכם ייעלם ארנק. חגורת בטן או גרב לכסף יעשו את העבודה. למה אתם סומכים על הגנב שהוא לא יודע את העבודה שלו? הוא יודע ואתם הישמרו. זה תמיד קורה ברגע שאתם קצת אאוט. רק נחתתם, אתם בדרך וממהרים. גנב תמיד רואה תייר מבולבל.
אפשר להזמין?
הזמנתם בית מלון או רכב בחו”ל והם דורשים תשלום מידי. מה פתאום? ברוב האתרים כמו booking.com ודומיהם אתם יכולים לבחור בין אופציה זולה עם תשלום מידי או אופציה יקרה מעט יותר עם אפשרות ביטול עד לרגע האחרון.
מה לעשות? אם לשלם בחו”ל אז רק דרך אתר מאובטח כמו paypal. פשוט מאוד לפתוח בו חשבון וזה ישמש אתכם עוד הרבה שנים.
עוד שעה נגיע
הזמנתם בית מלון ופתאום גיליתם שהוא שעה נסיעה מחוץ לעיר.
מה לעשות? זה בעיקר נובע מהעובדה שרציתם לחסוך על המלון. יש מפות אינסופיות ברשת. ברוב אתרי ההזמנות לבתי מלון יש מפות מצוינות שנסמכות על גוגל. השתמשו בהן. המלון קרוב לחוף? קרוב למרכז העיר? בדקו מראש. לעתים עדיף לשלם יותר על המלון כי המוניות יקרות. אלא אם אתם אלופי התחבורה הציבורית.
אין קליטה
לא עשיתם חבילת שיחות לחו”ל.
מה לעשות? אני לא מאמין גדול בחבילות. הן עוד מכשיר לשאיבת שומן. קנו כרטיס סים מקומי או השתמשו ב-wi-fi. יש לא מעט מקומות עם גישה פתוחה.
אוי, הלחץ דם
לא לקחתם תרופות. מה לעשות? בזה לא כדאי לטעות. לקחת ולחלק בין תיקים, בין תיק היד לבין המזוודה שנשלחת ולשים את התרופות של הבעל אצל האישה כי בעלים ממילא שוכחים הכול.
האקר מעבר לפינה
אתם מתלהבים שיש חיבור אינטרנט ומתחילים לגלוש ולעשות סידורים.
מה לעשות? יש היום אינטרנט אלחוטי חופשי בהרבה מקומות בעולם. זה נפלא לקבל מיילים, לדבר בסקייפ, אבל אל תיכנסו לאתרי הבנק שלכם ואל תשלמו חשבונות כאשר אתם בדרך. זהירות עם כל דבר שחושף פרטי בנק וכרטיסי אשראי.

(באדיבות אתר : http://www.reader.co.il)

תגובות סגורות