השר אופיר אקוניס: משרד המדע ישקיע מעל 10 מיליון ₪ בשנה בתכניות לקידום נשים במדע

ישראל הצטרפה לתכנית גנדר-נט האירופית – משרד המדע ישקיע 10 מיליון בקידום נשים במדע

משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל הצטרף באחרונה ליוזמת ג’נדר-נט (Gender-NET) האירופית לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה ולקידום המחקר המגדרי באקדמיה ובתעשייה. במסגרת היוזמה תתוקצב ישראל בשנה הקרובה בכ-30,000 יורו לקידום מטרות התכנית על ידי האיחוד האירופי. בנוסף, ישקיע המשרד בשנה הקרובה תקציב כולל של למעלה מעשרה מיליון שקלים בתכניות שונות לקידום בנות, נערות ונשים במדע ובטכנולוגיה ובהקמת מרכז ידע ארצי בתחום.

במסגרת התכנית תשתתף ישראל בפיתוח תכניות ארציות ובין-לאומיות לשוויון והוגנות מגדרית ותטמיע אותן בישראל. בהתאם, המועצה לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה במשרד המדע תוביל בשנת הלימודים הקרובה יחד עם משרד החינוך וצה”ל, תכנית לעידוד נערות ללימודים ולעיסוק במדעים, הנדסה וטכנולוגיה באמצעות מפגשיםבין תלמידות לבין חוקרות ומדעניות מהאקדמיה, קצינות המשרתות ביחידות עילית טכנולוגיות בצבא ומנהלות ומהנדסות מתעשיות טכנולוגיות.

המטרות העיקריות של יוזמת ג’נדר-נט הן לשפר את אחוזי הגיוס של נשים מדעניות למשרות אקדמיות ולתרום לשיפור מסלול הקריירה ותנאי העבודה שלהן. כמו כן, התכנית מבקשת לעודד חתירה למצוינות מדעית. מדובר בתכנית הדגל של האיחוד האירופי לקידום הנושא.

שר המדע אופיר אקוניס אמר “משרד המדע בראשותי רואה יעד וערך בשילובן של נשים בכלל תחומי המדע והטכנולוגיה ובמתן הכלים שיאפשרו להן להיות פורצות דרך גם בתחומים אלו. זוהי תרומה עצומה למדינת ישראל שתזכה למוחות מבריקים נוספים מכל המינים, שיצעידו את ישראל בשנים הבאות.    הצלחתן היא הצלחת כולנו”.

משרד המדע הכריז השנה על שנת קידום נשים במדע ובטכנולוגיה והשיק באחרונה קמפיין הסברתי לעידוד ילדות, צעירות ונשים ללמוד ולעסוק במדע ובטכנולוגיה. הקמפיין מבקש לשנות ולאתגר תפישות חברתיות המרתיעות ילדות ונשים מלימוד ועיסוק בתחום ולהלהיב אותן לקחת בו חלק.

“הצטרפותה של ישראל לתוכנית לא רק תשפר את הייצוג של נשים במשרות הבכירות באקדמיה ואת חלקן של נשים במחקר ופיתוח בתעשייה, אלא גם תהפוך את הקטגוריה “מגדר” לקטגוריה מדעית אנליטית שתאפשר לנו לייצר מדע טוב, מתקדם ומדויק יותר” אומרת יו”ר המועצה לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה והמדענית הראשית במשרד המדע פרופ’ נורית ירמיה. “החברה המערבית אמנם מעודדת ומאפשרת לנשים לצאת למרחב הציבורי-תעסוקתי שפעם היה סגור יותר עבורן אולם החברה עדיין לא עושה זאת באופן אקטיבי וגם לא מאפשרת לגברים לבחור לבלות יותר זמן במרחב הפרטי-משפחתי.

בפרויקט האירופי חברות 12 תוכניות, סוכנויות וארגונים מרחבי אירופה וצפון אמריקה, בהם המרכז למחקר מדעי בצרפת, האקדמיה הלאומית למדעים בארה”ב, הארגון הלאומי למחקרי בריאות בקנדה, משרד הכלכלה והתחרות בספרד, המועצה למחקר מדעי בנורווגיה, היחידה לשוויון בבריטניה ועוד.

מערכת ניו-טק

תגובות סגורות