חדשות היום

אינטל משיקה את הדור השישי של מעבדי Core vPro לעסקים

זיהוי ביומטרי, סיסמה ואימות חומרה – מעבדי הדור השישי של אינטל לעסקים יקשו על האקרים לפרוץ לארגונים וחברות

אינטל הכריזה היום על יציאתם לשוק של מעבדי Core vPro מהדור השישי המותאמים לחברות וארגונים. המעבדים החדשים מספקים ביצועים משופרים, תכונות שיתוף פעולה ייחודיות ותכונות אבטחה מובנות שפותחו במיוחד עבור התפוקות והצרכים של עולם העסקים המודרני. המעבדים יהיו זמינים בפורמטים שונים – מחשבי אולטרבוק קלים, מחשבי 2 ב-1, מחשבי “הכל באחד” מעוצבים ומחשבים שולחניים מתקדמים.

הגנה משולשת מובנית בחומרה

האקרים מפתחים מדי יום דרכים חדשות לפרוץ למחשבי אישיים ישנים באמצעות ניצול “הדלת הקדמית” – למשל גניבת שם המשתמש והסיסמה האישית. כיום, יותר ממחצית הפריצות למאגרי נתונים מתרחשות עקב שימוש בסיסמאות גנובות. מחשבים אישיים ישנים עושים שימוש בסיסמאות בנות שמונה תווים שמוחלפות מדי 90 יום. שיטות אלה עבדו היטב לפני עשר שנים אבל שיטות ההתקפה המתוחכמות שבשימוש האקרים מצריכות רמת הגנה עמוקה יותר.

במעבדים החדשים לעולם העסקי מציגה אינטל לראשונה את פתרון Intel Authenticate – פתרון אימות זהות משולב ומשופר שמקשיח את המחשב האישי והופך אותו פגיע פחות למתקפות האקרים המעוניינים לחדור לארגונים. רוב הפריצות למאגרי מידע נשענות על חולשות של התוכנה או מערכת ההפעלה. הפתרון שמציעה אינטל משולב בחומרה והופך את ההתקן לחלק בלתי נפרד ממערכת האבטחה הארגונית.

Intel Authenticate מאמת את זהות המשתמש תוך שילוב של עד שלושה גורמי אימות מוקשחים במקביל: “משהו שאתה יודע” – כגון סיסמה אישית; “משהו שיש לך” – כמו למשל טלפון נייד או חומרה מזוהה; ו”משהו שהנך” – כגון טביעת אצבע. מנהלי מערכות המחשוב בארגונים יוכלו לבחור מבין מספר רב של גורמים מוקשחים לאימות זהות בהתאם למדיניות החברה, ואינם צריכים יותר לסמוך על המשתמשים והעובדים שיזכרו סיסמאות מורכבות. Intel Authenticate תואם את “חלונות” 7, 8 ו-10 וזמין לצפייה מוקדמת כאן.

מחשבים משופרים – תפוקה טובה יותר – הפחתה בעלויות

מחשבים נישאים ישנים, שנתקעים או קורסים לעיתים קרובות, עולים לעסקים (בארה”ב) יותר מ-4,203 דולר מדי שנה לכל שלושה מחשבים נישאים בגין הוצאות תחזוקה ובתפוקה אבודה. המחשבים העסקיים החדשים מתמודדים עם הבעיה הזו בעזרת ביצועים טובים פי 2.5 ושיפור של פי 30 בביצועים בגרפיים בהשוואה למחשבים בני חמש שנים.

יצרניות מובילות כגון אייסר, אסוס, דל, פוג’יטסו, HP, לנובו, פנסוניק וטושיבה משיקות התקנים המותאמים לעבודה במגזר העסקי במגוון פורמטים – מחשבי 2 ב-1, מחשבי אולטרבוק, מחשבים ניידים דקים במיוחד, מיני-מחשבים אישיים ומערכות שולחניות “הכל באחד” המותאמים לכל סביבת עבודה ולמילוי צרכיהם של עסקים בכל הגדלים.

אחד ההיבטים המאפיינים את עולם העסקים המודרני הוא הצורך בשיתוף פעולה זמין ומהיר, חוצה גבולות ואזורי זמן. כדי לנהל עסקים באופן יעיל, שגובר על פרישה גיאוגרפית רחבה וסביבות עבודה משתנות, צריכים העובדים כלים משוכללים ומותאמים. לצורך זה השיקה אינטל של Intel Unite המציע דרך חכמה ומקוונת יותר להיפגש במקום העבודה. העדכונים כוללים שיפור של התקשורת בין עובדים מרוחקים, שיפור תצוגה ונוחות שימוש, ויכולות שיתוף תכנים משופרת. עובדים יכולים להיכנס לחדר ישיבות ולהתחיל מיד בפגישה, בלי להסתבך עם כבלים, הגדרות מסכים ומקרנים או חיבור התקני Bluetooth. אינטל משלבת בפתרון גם את Skype-for-Business עם תכונות ניתוק אוטומטי ויכולות אינטגרציה שמציעה ללקוחות חווית ישיבה חלקה ויעילה.

“עם עיצוב מרהיב ואטרקטיבי ביותר, ביצועים חזקים וחיי סוללה ארוכים יותר, מעבדי הדור השישי של  Intel Core ושל Intel Core vPro מציבים רף חדש למחשוב עסקי”, אמר טום גריסון, סגן נשיא ומנהל כללי של חטיבת מחשבי הקליינט באינטל. “הוספת האבטחה המשופרת בתוך החומרה מאפשרת לאינטל להפוך את המחשבים האישיים החדשים לחלק בלתי נפרד מפתרון האבטחה הארגוני, וכמובן מבטיחה שהמשתמשים יהיו פרודוקטיביים מתמיד.”

תגובות סגורות