חדשות היום

פרגרין השלימה סגירה ראשונה לקרן בהיקף 300 מיליון דולר להשקעות בשלבים מאוחרים בתחום מדעי החיים

Peregrine Growth גייסה ממשקיעים מוסדיים ישראלים 101 מיליון דולר; הקרן תשקיע סכומים של 20 עד 30 מיליון דולר בכל סבב גיוס בחברות בשלבים מאוחרים ולקראת הנפקה, רכישה או מיזוג

קרן הון הסיכון הישראלית פרגרין (Peregrine Ventures), מהקרנות המובילות בישראל בהשקעות בתחומי מדעי החיים, משיקה את Peregrine Growth, קרן חדשה הממוקדת בהשקעות בשלבים מאוחרים. הקרן בהיקף של 300 מיליון דולר השלימה סגירה ראשונה של 101 מיליון דולר ממשקיעים מוסדיים ישראלים. כ-200 מיליון דולר נוספים יגויסו ממשקיעים מוסדיים ומ-family offices בישראל ובעולם. מנהלי פרגרין נמצאים בימים אלה בשיחות מתקדמות עם גופים מוסדיים ישראלים נוספים לגבי השקעה ישירה בקרן וגם לגבי השקעות לצד הקרן על פי מסלול 43 של רשות החדשנות המעודד השקעות של גופי השקעה מוסדיים בתעשיות עתירות ידע.

Peregrine Growth תשקיע סכומים של 20 עד 30 מיליון דולר בכל סבב גיוס, תוך התמקדות בחברות בשלבים מאוחרים על סף הנפקה, רכישה או מיזוג, במגזרים דוגמת מכשור רפואי, פארמה ובריאות דיגיטלית.

Peregrine Growth היא הקרן החמישית של פרגרין ונצ’רס וקרן הצמיחה הראשונה שלה זאת בהמשך לקרן פרגרין 4 שהשלימה גיוס של 115 מיליון דולר בשנה שעברה. פרגרין 4, כמו קודמותיה, מתמקדת בשלבים מוקדמים ואמצע החיים של חברות מדעי החיים. ביצועי חברות הפורטפוליו של פרגרין  ממקמים את קרנות החברה ברביע העליון במדדי ביצועים המדרגים קרנות הון סיכון ברחבי העולם.

פרגרין ונצ’רס נוסדה ב-2001 על ידי האחים איל ובועז ליפשיץ, יזמים סדרתיים שעוסקים בהקמת חברות סטארט-אפ מתחילת שנות ה- 90. במהלך השנים הצטרפו למייסדים השותפים תמיר טל, ליאור שחורי, דודי אלדר וטל קרסו. פרגרין רשמה עד כה 10 אקזיטים בשווי מצטבר של יותר מ-2 מיליארד דולר, ביניהם האקזיטים של Valtech ו-Neovasc בין האקזיטים הגדולים בתעשייה. הפורטפוליו של פרגרין כולל חברות צמיחה בשווי של מאות מיליוני דולרים כל אחת.

צוות מנהלי פרגרין משקיע בחברות סטארט-אפ על פי ביקושים שמנהלי הקרן מזהים כתוצאה מהקשרים הארוכים והעמוקים שהם מקיימים עם חברות מדעי החיים הגדולות בעולם. מודל זה אפשר לפרגרין להקים ולהצמיח חברות מצליחות רבות בתחום הרפואי, ובכללן חברות מכשור רפואי, ביוטכנולוגיה, פארמה, אסתטיקה, ובריאות דיגיטלית. בין החברות שבהן השקיעה פרגרין ניתן למנות את Memic, CartiHeal, Cordio ו-Magento.

“אנחנו שמחים מאד להשיק את Peregrine Growth ומאמינים שחברות late stage בתחומי מדעי החיים מהוות הזדמנות השקעה מצוינת”, אמר איל ליפשיץ, שותף מנהל ומייסד משותף בפרגרין. “הקרן החדשה לוקחת ניסיון של קרוב ל-20 שנים בהשקעות בחברות מדעי החיים בכל השלבים וממקדת אותו בחברות שנמצאות בנקודת הזמן המבטיחה ביותר: לקראת פריצת דרך מסחרית משמעותית, הנפקה, רכישה או מיזוג. ההיכרות המעמיקה שלנו עם ענף מדעי החיים והקשרים ההדוקים שלנו עם שותפים אסטרטגיים מאפשרים לנו לדעת באיזו חברת late stage לתמוך וכיצד לתזמן במדויק את ההשקעה כך שתניב את ההחזרים הטובים ביותר לשותפים שלנו”.

ליפשיץ הוסיף: “בעקבות משבר הקורונה החשיבות במימון טכנולוגיות הבריאות מקבלת משנה תוקף. ישנן השקעות רבות יותר בתחומי הביוטכנולוגיה, הבריאות ומדעי החיים ונוצרות הזדמנויות חדשות רבות. ממשלות ברחבי העולם מכירות בכך שלא הושקעו עד היום מספיק כספים בטכנולוגיות בריאות ופארמה, ולכן ההערכה הרווחת כיום בשוק היא שמגזר מדעי החיים ייהנה מצמיחה משמעותית בעשור הקרוב. משקיעים מוסדיים שמבחינים במגמה זו צפויים להקצות  נתחים גדולים יותר מתיק ההשקעות שלהם למדעי החיים”.


תמונת כותרת: Peregrine Ventures’ leading team. Credit – Peregrine Ventures

מערכת ניו-טק מגזינים גרופ

תגובות סגורות