Xilinx משיקה את התקן ה-FPGA הראשון בתעשייה ב-20 ננומטר ומכריזה על ארכיטקטורת UltraScale™

Xilinx (זיילינקס), ענקית הרכיבים המתכנתים (FPGA), הכריזה על שני מוצרים חדשים, הראשונים בתעשייה בטכנולוגיית יצור של 20 ננומטר המרחיבים את שורת החידושים שהחלו בטכנולוגיית ה-28 ננומטר. מדובר ברכיב ה-20 ננומטר הראשון בתעשיית המוליכים למחצה שאת תכנונו העבירה זיילינקס לייצור, וברכיב המתכנת הראשון של 20 ננומטר בתעשיית ה-PLD. בנוסף, יישמה זיילינקס את הארכיטקטורה המתכנתת הראשונה המשתמשת בטכנולוגיה ה- UltraScale™.ציוני דרך אלו מרחיבים ומקבעים את העליונות הטכנולוגית הנוכחית של זיילינקס בטכנולוגיית ה- 28 ננומטר, ה-SoCs המתכנתות, שבבי ה-All Programmable 3D וסביבת פיתוח המובילה בתעשייה.

זיילינקס שיתפה פעולה עם TSMC כדי להחדיר את דרישות ה-FPGA המתקדם לתוך תהליך הפיתוח של 20SoC מבית TSMC, ממש כשם שעשתה בפיתוח של תהליך ה-28HPL. שיתוף הפעולה הקודם בטכנולוגיית ה-28 ננומטר הוביל לתכנון ראשון שהועבר לייצור, עם רכיבים ראשונים של שבבי תלת ממד, SoC ו-FPGA מתכנתים. כל אלה ממצבים את זיילינקס כמובילה ברורה במונחים של יחס עלות/ביצועים/וואט, אינטגרציית מערכות מתכנתות והפחתת עלויות BOM. זיילינקס הרחיבה את הנוסחה המוכחת שלה מ-28 ננומטר ל-20 ננומטר, מה שמוביל ל-tapeout ראשון של ארכיטקטורה מתכנתת תחת השם UltraScale.

ארכיטקטורת ה-UltraScale פותחה במטרה לאפשר מעבר מ-20 ננומטר פלנארי, דרך 16 ננומטר והלאה אל מעבר לטכנולוגיות FinFET, ומתכנונים מונוליטיים דרך שבבי תלת ממד (D IC3).

ארכיטקטורה זו תוקפת ישירות את צוואר הבקבוק הראשי של ביצועי הרכיב בטכנולוגיות מתקדמות.

ארכיטקטורה זו עוזרת להתמודד לא רק עם מגבלותSCALABILITY  ,LATANCY  ו-THROUHPUT במערכות כוללת, אלא אף מתמודדת ישירות עם צוואר הבקבוק המרכזי של ביצועי שבבים מתקדמים: החיבורים הפנימיים (INTERCONNECT).

כדי להתמודד עם רמות של כמה מאות גיגה-ביט לשנייה של ביצועים עם עיבוד חכם בקצב מלא במקביל להגדלה לטרה-ביטים וטרה-פלופים, נדרשה גישה ארכיטקטונית חדשנית. הדרישה היא לא רק להגדיל את הביצועים של כל טרנזיסטור או בלוק מערכת, או להרחיב את מספר הבלוקים במערכת, כי אם לשפר מן היסוד את התקשורת, השעון, הנתיבים הקריטיים והחיבורים הפנימיים באופן שיאפשר התמודדות עם זרם הנתונים המסיבי, מנות הנתונים בזמן אמת ב-DSP ו/או עיבוד תמונה. ארכיטקטורת ה-UltraScale עוזרת להתמודד עם האתגרים הללו באמצעות יישום של טכניקות ASIC מתקדמות בארכיטקטורה מתכנתת.

תגובות סגורות