פיתוח של אינטל ישראל יאפשר לפאבלטים של גוגל להציע מציאות מדומה

ענקית הטכנולוגיה אינטל הודיעה בכנס המפתחים כי טכנולוגיית Intel RealSense תהיה חלק מפרויקט הסמארטפונים המסקרן של גוגל, טנגו.

במסגרת פרויקט זה, הסמארטפונים של גוגל יאפשרו למפות בתלת מימד את הסביבה שלנו באמצעות סריקה תלת ממדית. הטמעת ערכת הפיתוח של טנגו, שמאחוריה טכנולוגיית מחשוב תפיסתי של אינטל, תעניך ערך מוסף  למפתחי אנדרואיד שמעתה יוכלו להציע למשתמשים חוויות חדשות, ניווט בתוך מבנים, מציאות רבודה, אפליקציות מציאות וירטואלית, סריקה תלת ממדית, צילום תמונות עומק או וידאו עומק, מדידת אובייקטים עם הסמארטפונים ועוד.

הזווית הישראלית היא שקבוצת מהנדסים ישראלים מקבוצת המיחשוב התפיסתי של אינטל חיפה היא זאת שעומדת מאחורי טכנולוגיית RealSense Technology, שתשולב בערכת הפיתוח שגוגל תציע למפתחים שירצו לפתח אפליקציות לטנגו. כך שלמעשה מפתחי אנדרואיד מכל העולם שיעשו שימוש בערכת הפיתוח טנגו, ישתמשו בטכנולוגיה שפותחה בארץ. התמיכה בטנגו של RealSense Technology פותחה על ידי שישה מהנדסים ישראלים ובראשם אמיר בוסני.

 קבוצת המיחשוב התפיסתי של אינטל עוסקת באחד התחומים הטכנולוגיים החמים, זיהוי מחוות גוף ותנועות באמצעות תלת ממד. רוב פעילות הפיתוח שלה מבוצעת בחיפה וירושלים.

אינטל מאמינה שמחשוב תפיסתי צפוי לחולל מהפכה באופן שבו אנשים נמצאים באינטראקציה עם מחשבים באשר הם. ערכת פיתוח התוכנה של אינטל מאפשרת למפתחים לפתח אפליקציות סביב יכולות כמו זיהוי פנים מקרוב, ניתוח פנים, מעקב אחר אובייקטים דו ותלת ממדיים וזיהוי דיבור. זוהי רק ההתחלה – מכאן הטכנולוגיה רק תלך ותשתכלל בזכות קהילת מפתחים שתיקח את התחום הזה ותגרום לו להתרומם ותפתח אפליקציות רבות ופתרונות יצירתיים, הרבה מעבר למה שאינטל חזתה תחת תחום המחשוב התפיסתי.

באינטל מציינים כי ערכת הפיתוח של טנגו על סמך טכנולוגיית RealSense מיועדת להגיע למפתחי אנדרואיד עד תום 2015. סמארטפונים שישתמשו בטכנולוגיית RealSense של אינטל יספקו תמונת עומק ברזולוציית VGA של 60 פריים לשנייה (60FPS).  בשילוב עם חיישני גירוסקופ ומד תאוצה עם מצלמת אינטל לתלת ממד, יוכלו הסמארטפונים עם טכנולוגיית טנגו להציע אפליקציות וחוויות שימוש חדישות. באינטל ציינו שהסמארטפונים של אינטל שיתמכו בפרויקט טנגו יעשו שימוש במעבד Atom x5 Quad-Core Z8500 processor, שישה אינץ מסך (פאבלט), עם עובי 8.2 מ”מ ומשקל 164 גרם.

בנאום הפתיחה בפורום המפתחים של אינטל, הדגיש מנכ”ל אינטל, בריאן קרזניץ’ את המוצרים, הכלים והתוכניות החדשים התומכים במגמת הפרסונליזציה המתחזקת של המחשוב ותיאר את המגמות היוצרות הזדמנויות חדשות למפתחים עם מגוון חסר תקדים של טכנולוגיות.

קרזניץ’ אמר שהמחשוב כיום אישי מתמיד ומשפר למעשה כל היבט של חיינו. “המחשבים נמצאים על שולחן העבודה שלנו, בתיק, בבגדים, בבתים ועל הגוף. הם לא רק נעשים חכמים ומקושרים יותר אלא גם רוכשים לעצמם חושים והופכים להיות שלוחות שלנו.”

מערכת אקולוגית שלמה מתפתחת סביב אינטל במטרה לתת מענה להזדמנויות אלו של המחשוב. קרזניץ’ סיפק פרטים על רבים מהמוצרים, הטכנולוגיות והכלים החיוניים שאינטל יוצרת בכדי לסייע למפתחים לאפשר את החוויות החדשות”.

קרזניץ’ חשף כמה עדכונים לטכנולוגיית RealSense™ של אינטל שמוסיפים תחושת עומק ליותר התקנים ויישומים והכריז על שיתופי פעולה חדשים לאבטחת האינטרנט של הדברים. זאת, בנוסף לתוכניות וערכות כלים עבור המפתחים שנועדו להאיץ את ההשקה של פתרונות IoT תעשייתיים. עבור עולם המחשוב הלביש, שהינו אישי במיוחד, קרזניץ’ דיווח על עדכונים במודול Intel® Curie™ וסקר תוכנית ריאליטי חדשה הקרויה  “America’s Greatest Makers”, הסובבת סביב תחרות בין מייקרים. התוכנית הופקה על-ידי מנכ”ל United Artists Media Groupמארק ברנט והיא שודר ברשתות נבחרות ובנכסים של Turner Broadcasting.

מדי שנה בכנס המפתחים חולקת אינטל את חזון החדשנות הטכנולוגית שלה עם המפתחים והשותפים אשר ייצרו את המוצרים, יהנדסו את המערכות, יפיקו את הסרטים ויניעו את הצעצועים וההתקנים שיוצרים חוויות מדהימות. להלן ההכרזות העיקריות שאינטל הציגה בכנס המפתחים:

ההכרזות העיקריות בכנס המפתחים של אינטל 2015

  • טכנולוגיית RealSense של אינטל תהיה זמינה על מגוון רחב של פלטפורמות ותפתח יותר הזדמנויות למפתחים ליצירת  חומרה ותוכנה בעלות תחושת עומק. בנוסף למערכות ההפעלה Windows ו-Android, המפתחים יוכלו להשתמש בטכנולוגיית RealSense של אינטל גם על Mac OS X, ROS, לינוקס, Scratch, Unity, XSplit, OBS, Structure SDK , OSVR, Unreal Engine 4 ו-Project Tango של גוגל. בנוסף, כמה מפתחים, בהם Razer, XSplit ו-Savioke הכריזו על פלטפורמות, ציוד היקפי ופתרונות חדשים אחרים המבוססים על טכנולוגיית RealSense של אינטל.
  • אינטל משתפת פעולה עם גוגל בעידוד החדשנות לחיישני עומק ניידים באמצעות שילוב פרויקט Tango של גוגל עם טכנולוגיית RealSense של אינטל על מנת ליצור ערכת פיתוח למכשירי סמרטפון מבוססי אנדרואיד. ערכת הפיתוח של Intel RealSense, המכילה את Project Tango של גוגל מאפשרת חוויות חדשות, לרבות ניווט בתוך בניינים ולמידת שטח, מציאות מדומה, סריקת תלת-ממד ועוד. ערכת המפתחים תשוחרר למפתחי אנדרואיד נבחרים עד סוף השנה.
  • אינטל משתפת פעולה עם United Artisst Media Group של מארק ברנט ועם Turner Broadcasting ביצירת תחרות ריאליטי הקרויה“America’s Greatest Makers”שתשודר החל מהמחצית השנייה של 2016 ובה יתחרו מייקרים על פרס של מיליון דולר עם טכנולוגיות מחשוב לביש ומוצרי צריכה חכמים שפותחו עם מודול Intel Curie.
  • אינטל השיקה את טכנולוגיית Intel® Optane™ המבוססת על הזיכרון הבלתי-נדיף המהפכני 3D XPointTMומשולבת בבקר המתקדם לזיכרון המערכת, בחומרת הממשק ובקניין הרוחני של התוכנה על מנת לממש את הפוטנציאל העצום במגוון מוצרים חדשים. טכנולוגיית Intel Optane תושק בתחילה בקו חדש של SSDs עמידים ועתירי ביצועים של אינטל בתחילת 2016. הקטגוריה החדשה של טכנולוגיית זיכרון גם תניע קו חדש של DIMMs של אינטל עבור הדור הבא של פלטפורמות מרכזי נתונים שמפתחת אינטל.
  • קבוצת Fossil בדקה שלושה מוצרים המבוססים על טכנולוגיות של אינטל שפותחו כחלק משיתוף הפעולה שלה עם אינטל במחשוב לביש שעליו הכריזו החברות בספטמבר 2014, לרבות שעון מקושר עם מערכת ההפעלה Android Wear. המוצרים יהיו זמינים ברבעון האחרון של השנה.
  • אינטל הכריזה על פלטפורמת תוכנה חדשה שנוצרה במיוחד עבור  מודול Intel Curie הכוללת את כל החומרה, הקושחה, התוכנה וערכת פיתוח היישומים הדרושות על מנת לאפשר מגוון חוויות בהתקנים. ערכות התוכנה Intel IQ יתמכו בגרסאות עתידיות של פלטפורמה זו.
  • טכנולוגיית Enhanced Privacy Identification (EPID)של אינטל תיושם על-ידי יצרנים מובילים של חיישנים ומיקרו בקרים לאינטרנט של הדברים, בהם Atmel, Microchip על מנת לאבטח עולם חכם ומקושר יותר מאי פעם.

 

 

מערכת ניו-טק

תגובות סגורות